הפילוסוף שלכם.

בארבאבא

New member
הפילוסוף שלכם.

אני מנחשת שלכל אחד מאיתנו בפורום הזה,יש פילוסוף מסויים שהוא מתחבר אליו. אז..מי הפילוסוף שלכם,ולמה?

TFNM

New member
...

לא בדיוק פילוסוף אבל אני מאוד מוקסם מתפיסת העולם שהייתה לדודו גבע. כן,דודו גבע הברווז המוזר,שלא עשה גיבורי על אלא את הברווז-הסופר לוזר. הולך ברחובות תל אביב מזמין עלמות חן לקפה ומקבל סירוב בכל פעם,חי חיים ממוצעים (זיין 3 פעמים ועקף את השיא של אביו!) אהב פטמות ובלונדיניות (מלאות,כמובן) וניסה תמיד לעשות שלום עם האווז (ימ"ש) "כל גיבורי הכל בארה"ב פשטו את הרגל.כר אין גיבורי על. תכף סופרמן יגלה שהוא הומו...העולם מורכב מדי בשביל גיבורי על.בארץ זה בלל מגוחך,הרי תוך שנה הם מתגלים כפארש. מי נשאר פה יותר משנה? נגיד,דיין היה גיבור על? בזמנו,כן. היום דורכים על גופתו. לא מאמינים היום באף גיבור. ומה שמתאים לארצנו יותר מכל זה האנטי גיבור על" וכמובן היחס שלו לפקיד ו"רסיסי החיים" שעונים על שאלות כגון "יש אלוהים?" "האם יש חיים לאחר המוות?" ו"עד מתי רשעים יעלוזו?" בארבע ריבועי קומיקס. הבן אדם שכתב את "הכובעון" ואת "קופיקו באושוויץ" יחד עם המדריך כיצד למות נכון,פילוסופיה אולי אין פה אבל יש פה כמות עצומה של תפיסת עולם שאני מתחבר אליה. לדעתי היצירה שהראתה הכי הרבה את תפיסת העולם הייחודית שלו הוא הקומיקס ביומן הפקיד "לגיהינום ובחזרה" "ב5 למרץ 18987 הבחין לפתע הפקיד יוסף קיבין שהוא מת" שפיגלמן מהכספים קיבל את השולחן שלו (שיהיה לו לבריאות) "נו זה המוות ומה עושים עכשיו" הוא מגיע לחדר שבו כולם ממלאים טפסים ובעזרת מי שישב לידו הבין שהוא בגיהנום,הוא ניגש לשאול שאלה בבירורים ומסתבר לו שאין גן עדן. הוא מגיש קובלנה (כאמור,בגיהנום הכל בירוקרטיה) ומסתבר שמישהו עשה טעות במחלקת הגוויות (יוסף קיבין בק' ולא בכ') והוא לא באמת מת,הציור הבא הוא של יוסף מבשר לשפיגלמן שהוא צריך לנטוש את שולחנו,שפיגלמן בתגובה אומר "אין אלוהים" אין גן עדן,אין אלוהים. אני אבין את זה אם אנשים יחשבו פה שאני איזה עוף מוזר כי אני מתחבר לתפיסת העולם של איש הברווז,אבל חפיף.

בארבאבא

New member
בלי הרמת גבות.

הציטטה בפסקה הרביעית בהחלט נכונה,ודיי משעשעת. אלו תפיסות המנוגדות לתפיסות המקובלות,שזה נחמד דווקא.[במקום מדריכים לחיים הנכונים,ואנו חיים כי..]

yaakii

New member
וואלה, אין לי אחד כזה...

למעשה אני בכלל לא קורא ולומד על פילוסופים ותורותיהם, רק כאשר במקרה מזדמן. אני אוהב לנסות ולפתח תיאוריות פילוסופיות שונות ולשמוע אחרות מאנשים בני זמננו. לך יש?

בארבאבא

New member
יש שניים,האמת..

אפלטון והרמב"ם. אני תלמידת מחשבת ישראל[לשעבר
]. הרמב"ם הוא אחד האנשים החכמים בעיניי..יש לו המון תפישות שאני מסכימה איתן. קודם כל הוא אומר שללמוד זה דבר חשוב.אסור לאדם להיות בור.תמיד חשוב ללמוד. ויש גם את שמונה פרקים שלו,שזה מספר אבות.והוא כותב שם שאסור שלאדם יהיו תוכנות קיצוניות מידי,ושהוא צריך למצוא את דרך האמצע..התכונות האמצעיות.לא להיות בזבזן אבל גם לא קמצן. ואפלטון..אני אוהבת את התפישה שלו לגבי אהבה. גם הוא קורא לאהבה החוכמה.

yaakii

New member

yaakii

New member
מדי פעם, בכלל לא הרבה,

(עפ"י מנוע החיפוש ציטטתי את הרמב"ם בפורום 4 פעמים) ואני בהחלט מזדהה עם הרבה מהשקפותיו, אבל לא יותר מפילוסופים אחרים. פשוט אל הרמב"ם אני נחשף הרבה יותר באופן טבעי מעצם היותי אדם דתי.

ניטשה ושופנהאואר

אני לא ממש איש של מטאפיזיקה וכאלה- אותי יותר מענין האדם וכל נגזרותיו(מפוליטיקה ואידיאולוגיה ועד משמעות קיומית) ומכאן באה התענינותי הרבה בפסיכולוגיה.. ניטשה ושופנהאואר, שניהם פסימיים בעיקרם ומוצאים את הרע (טוב נו , בעיקר שופנהאואר) והשלילי, משהו שיותר מושך אותי, הרצון לשנות ולראות מה לא בסדר . מה כן בסדר- אני יכול להגיד בעצמי , לא צריך אחרים. באופן כללי ניטשה מדבר הרבה על אקזיסטנציאליזם ואילו שופנהאואר קישר דברים רבים לרמה החברתית שלהם. לשניהם עין חדה מאוד על חיי האדם, מה צריך יותר מזה?

טריאן

New member
ויטגנשטיין.

אדם שמנסה לראות את העולם כמה שיותר מדוייק ומנסה לפטור את הבעיות של הפילוסופיה במקום ליצור עוד בעיות.

למעלה