הפיליפינית חזרה.

ronnyw

New member
הפיליפינית חזרה.

נאמנה לדרכי לדבר ולכתוב בשבח העובדים הזרים מהפיליפינים: פעם שניה שהעובדת שלנו נוסעת הביתה למנילה לחופשת מולדת, פעם שניה שאני חוששת שמא תחליט לא לחזור, ופעם שניה שחזרה בדיוק ביום ובשעה שהבטיחה - כולה עוז ועיזוז ונכונות לחזור לעבודה.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי רוני

לי אין עדיין ניסיון עם עובדים זרים, אבל אני מתארת לי את הדאגה מפני הנסיעה שלהם לחופש. מי יודע אם יחזרו בכלל, או יחזרו בזמן וכו'. יש לך מזל גדול שיש לך עובדת כל כך אמינה ומסורה. אני מבינה מאחרים שלא תמיד זה המצב. אצלנו במשפחה גם היתה עובדת פיליפינית לבת משפחה שנאלצה לעבור למוסד סיעודי, ולמרות שהמשפחה היתה כל הזמן עם היד על הדופק, עכשיו מתברר שהיא כנראה סחבה דברים מהבית, וגם כסף, לא היתה ישרה כנראה כמו שחשבו וזה גרם עוגמת נפש גדולה בנוסף לצער על הצורך באשפוז המוסדי של אם המשפחה. אז אשריך שזכית בעובדת נאמנה. הסיפורים הקשים על העובדים הזרים באמת מפחידים. טוב שיש גם את הסיפורים שלך כדי לאזן קצת את התמונה.

ענתי44

New member
אשריך וזכית בעובדת טובה

ואת לא היחידה. יש עוד הרבה משפחות שזוכות להעסיק מלאכים עליי אדמות, שנותנים את ליבם ומטפלים בצורה מעוררת השתאות והערצה בחולה. רבים. ורבים גם שעובדים לשביעות רצון המשפחה. ויש גם כאלה שלא. הייתי לקראת עצמאותה ה-59 של המדינה, מאחלת שייעשה סדר בנושא. שיקבע מה מגיע לעובדים וזכויותיהם יעוגנו בחוק, שלא יהיו משפחות שיחסירו מתניאהם. ומצד שני, גם חובות. יעוגנו גם ביטחונם וזכויותיהם של החולים , שאין ביכולתם לזעוק את סיבלם ובני המשפחות. שלמשל יסדרו את האיוולת שבחיפוש עובד לא חוקי כי העובד החוקי, נוסע לחופשת מולדת.

../images/Emo24.gifהיי רוני יש לך מזל טוב

עם הפיליפינית, כל הכבוד לה, היא יודעת למי לבוא כנראה או אני בטוחה שאת מתנהגת איתה יפה מאוד ולכן היא מעוניינת לחזור אליך חבל לה להפסיד משפחה כמוכם. ועל בחורה כמוך.

למעלה