הפינה החדשה יוצאת לדרך.

הפינה החדשה יוצאת לדרך.

וכרגע אין לה שם, אז אתם מוזמנים לשלוח לי הצעות לשם במסרים, השם הזוכה... יזכה.. להופיע כל שבוע בשם של הפינה!
הסבר קצר:
בכל שבוע, ביום ראשון, תפתח הפינה מחדש, כל פעם בנושא אחר. נושאים לפעולות (חגים, ערכים, מכביות, טכנולוגיה וכד'..) כל מה שעליכם לעשות, הוא לשרשר לכאן את כל- כל- כל הדברים שיש לכם שקשורים לאותו נושא. פעולות, מושמושים, מידע, חומרי עזר, רעיונות למטרות, עצות, מתודות מעניינות שיכולות להתאים... פשוט הכל. כל ההודעות יועלו למאמרים עד שניצור פינת הדרכה מעולה.
אגב, אם יש לכם פעולה שאתם רוצים לבנות, ויש בקשה מיוחדת לשירשור, או רעיונות מעניינים שעליהם אפשר לעשות פעולות, גם כאן, אתם מוזמנים לפנות אליי
. (רצוי במסר כדי שהתגובות להודעה יהיו רק בנושא.
נושא השבוע, הוא....... ***תופים*** סוכות
אז בגלל שהחג קרב ובא, ורובנו הולכים לעשות פעולות סוכות ביום שלישי הקרוב... שרשרו לכאן את כל הרעיונות יש לכם... דברים לעשות בסניף, תפאורה מיוחדת, הפניניג בנושא, פעולות, מטרות, מידע על החג, מתודות, מושמושים, רעיונות... וכל מה שנראה לכם! שיתוף הפעולה שלכם חשוב להצלחת הפינה, אז בבקשה.
שיהיה לכולנו שבוע מעולה!

אתרים חביבים.

כאן יש אתר עם המון המון מידע על החג (שימו לב, יש גם רעיונות להפעלות). באתר הזה תוכלו למצוא מידע, הסברים, ואפילו מתכונים לחג... מישהו יודע שיש לסוכות אוכל? אתר נוסף שיכול לעזור.

מתודות ומשחקים-

תחרות השרשרת לסוכה הארוכה ביותר.
אצבע לחור- כל פעם כשאומרים מילה שקשורה לחג, למשל אחד מארבעת המינים, או מנהג כלשהו..
הכנת קישוטים לסוכה.
משהו חמוד שחברה שלי ואני עשינו פעם לחניכים קטנים... הפעולה הייתה סביב מנהגי החג, ובסוף הפעולה, הצגנו מול החניכים ציור של סוכה ריקה. שאלנו את החניכים שאלות שהתשובות אליהן היו בפעולה.. שאלות אמריקאיות ופתוחות, ואחרי כל תשובה נכונה הוספנו פריט לסוכה (קישוט, תמונה, שולחן, כסא, סככה, ארבעת המינים......) אפשר לעשות גם תחרות בין שתי קבוצות, שהקבוצה המנצחת היא זו עם היותר פריטים בסוכה.
בניית הסוכה המקורית/יפה/מגניבה.. נותנים לחניכים פלסטלינה, דבק, מקלות ארטיק, מקלות שיפודים... כל מה שנראה לכם, ונותנים לחניכים לבנות סוכה.
משחק על ארבעת המינים. הרי כל אחד מארבעת המינים מאפיין אותו משהו (אתרוג- טעם וריח, מוקבל למעשים טובים ואמונה באלוהים).. אז עושים משחק, שלמשל כל אחד מהחניכים מקבל תפקיד, למשל צריכים לבנות סוכה, ולמי שקיבל אתרוג, הוא צריך להיות גם נחמד וגם לעזור לכולם.. ככה בהתאמה עם כל המינים. אח"כ מקבילים בדיון לארבעת המינים וכל מה שמסביב.
אחזור אליכם עם עוד רעיונות מאוחר יותר.

צפרדע/אצבע לחור>>

בטח שמשנה. ואת בטוח מכירה.
כל חניך מרים את האגודל יד ימין ויוצר עיגול ביד שמאל. על כל חניך להכניס את האגודל לעיגול של החניך היושב מימינו. המדריך מספר סיפור וכאשר הוא אומר את המילה צפרדע/או כל מילה אחרת או נושא אחר שהוגדרו מראש, החניכים צריכים, כמה שיותר מהר, לתפוס ביד שמאל את האגדול של שכנם, ולברוח ביד ימין עם מהעיגול. אני בטוחה שאת מכירה את זה. אגב.
אפשר להשתמש במתודה הזו בכל דבר אחר גם.

Rioter

New member
פעילות של צוות סדנאות שהעברתי ביומ"פ האחרון

20 דקות בערך לכל קבוצה.. יכול להיות גם פעולה שלמה. צירפתי את הקובץ
(הוא לא מסודר עם מטרות וכו', אלא רק הסבר על מהלך הפעולה)

סוכה בסניף.

חובה חובה חובה לבנות סוכה לסניף, סנאדות, כופתים... לתת לחניכים לעשות שרשראות לסוכה, להרגיש חלק.. בלה בלה. גאוני.

למעלה