הפינה היומית: בהלכות לשון הרע יום ד' -סיפור-

הפינה היומית: בהלכות לשון הרע יום ד' -סיפור-

הקושי בלעשות תשובה על עוון לשון הרע יהודי שהיה ידוע בתור מדבר לשון הרע, ניגש לבעל "הבן איש חי" ושואל אותו רבי הכיצד עלי לעשות תשובה על עוון דיבור ושמיעת לשון הרע? הבן איש חי מסתכל על היהודי ושואלו אני יענה לך בתנאי שכל מה שאני יגיד לך תעשה חשב היהודי בלבו מה כבר יכול הרב לומר לי לעשות.... ענה לרב בסדר מקבל אני עלי את כל אשר תאמר, הרב תלך לשון ותקנה שק גדול מלא בנוצות ותבוא הנה הלך היהודי לשוק נכנס לבית ניקור קנה שק נוצות והגיע לרב כעת ציוה הרב תלך עם השק לרחוב ותפזק לכל הקצוות את הנוצות , תמהה היהודי על בקשת הרב אך מיד נזכר כי זהו ההסכם. אבל הסכם זה הסכם, הלך ופיזר את הנוצות ברחובות העיר וחזר לרב אמר לו הרביופי כעת מה שעלך לעשות זה לקחת את השק ולאסוף את הנוצות בחזרה. היהודי כבר לא יכל ואמר לרב "האיך אוכל לאסוף נוצות שהתפזרובכל בבל?" אמר לו הרב שישמו אוזניך מה שפיך מדבר...... האיך תוכל לעשות תשובה על דיבור לשון הרע???? הרע הלשון הרע התפזר בכל העיר......... למדים אנו כי התיקון של עוון לשון הרע קשה הוא מכל ולכן כדאי מאד להשמר מעוון חמור זה. יהי רצון שיהיו דברי תורה אלו לרפואת והצלחת כלל עם ישראל במהרה אמן ואמן בימים הקרובים נפרט בע"ה יותר בהרחבה את דרכי התשובה.

למעלה