הפינה הסינית של אורי אלישר

הפינה הסינית של אורי אלישר../images/Emo19.gif

לאחר היעדרות של שבועות ארוכים אני מחזיר את הפינה הסינית, בה אשמח לענות על שאלות ותהיות בתחום הרפואה הסינית והשיאצו

../images/Emo9.gif../images/Emo9.gifהתבלבלתי בפורום...../images/Emo6.gif

למרות שאין לי התנגדות, אם אני רצוי כאן, לענות על שאלות, בבחינת אם כבר - אז כבר :)

מעיןבר

New member
גם אני חושבת שפספסת ../images/Emo9.gif

אבל אם כבר פתחת פינה, מתחשק לך לענות לגולשות שלנו? לא משהו קבוע, סתם היום חד פעמי...

כן, בשמחה../images/Emo13.gif

אענה על השאלות מאוחר יותר, ברשותכן... אתן מוזמנות לכתוב לי

טונטי

New member
אני בעד!

זה בדיוק מה שאני צריכה! אנחנו אמנם נתמכים נלהבים ע"י שרון שיאצו אבל שכמוך רצויים פה מאוד!

שואלת ראשונה ותודה רבה לך על הבלבול

ילדה בת שנתיים אנרגטית במידה רבה מאוד. בנוסף כעסנית מאוד. איך ניתן קצת להוריד את רמת הכעס שלה?

מותר להמליץ פה על ספר?

אם כן, אעשה זאת בשמחה, זהו ספר העוסק במדיטציות - כן, גם לגיל הרך. הוא מיועד בעיקרון להורים שמנחים את ילדיהם. אם אסור, אשלח לך במסר. מעבר לכך, עניין הכעס הוא סוגיה שיש לגשת אליה בעדינות. כעס היא צורת מחאה, למשל, והיא הרבה פעמים לגיטימית ופורקת מטענים שיכולים להצטבר. כעסנות יתר נובעת מבחינת הרפואה הסינית מהצטברות של חום (במובן ציורי, לאו דווקא התרמי) בתוך הגוף, המכביד על אנרגיית הכבד, הלב והקיבה. יתכן שאילו מאכלים מחממים שהיא אוכלת (כגון מזון מטוגן, מתוק מדי), יתכן שהיא לא שותה מספיק - אפילו דברים פשוטים למראה כאלהיכולים להשפיע מאוד על המצב הנפשי, ולא רק אצל פעוטות, אגב. ניתן לטפל ולאזן באמצעות רפואה סינית ושיאצו, אבל שוב, צריך קודם להיות בטוחים שיש במה לטפל, אולי פשוט יש לך ילדונת דעתנית ובעלת הערכה עצמית גבוהה, שיודעת בדיוק מה היא צריכה

תודה על המענה, אתה יכול להמליץ על

ספר, אני אשמח. דעתנית והערכה גבוהה? מאוד מאוד. התזונה שלה מאוד מאוזנת, בנוסף היא יונקת המון. נכון שהכעס שלה הוא צורת מחאה, אבל היא מוחא על הכל, כל דבר הכי קטן שלא מוצא חן בעיניה מביא אותה להתפרצות, מכות, בעיטות. אבל חוץ מזה - היא ילדה מאוד מאושרת ונבונה.

"אור - מדיטציות קסומות להורה ולילד"

בהוצאת ידיעות אחרונות מאת מיכל בוקר עם איורים מופלאים של רתם עמרי ספר פשוט מופלא, שיכול לשמש פעוטות, ילדים קטנים, בני נוער, מבוגרים ומי לא. מומלץ בחום. דבר נוסף לגביי כעס - כעס הוא פורקן של אנרגיה כלואה. אמרת בעצמך שהקטנטונת אנרגטית. ובכן, כדאי מאוד למצוא לה אפיקים של פעילות גופנית מרובה, בהם תוכל לפרוק את האנרגיה שלה בדרכים בונות וחיוביות (איזה קורס תנועה, התעמלות לגיל הרך, ריתמיקה, משהו כזה) והכי חשוב - אם כבר יש כעס, עדיף לבטא אותו מלהדחיק אותו. וזה נכון לכולנו.

מאז

New member
טוב, אז בכלל נעשה סלט

כי בפורום שלישי (נדמה לי "להיות הורים") היה היום ארוח בנושא קשיים בויסות החושי. ומעניין אותי לדעת אם לרפואה הסינית יש מה לומר בעניין. ספציפית, אני די בטוחה שיש לי בעיה בויסות השמיעתי - כל רעש מועצם ומפריע לי מאוד, וזה מאוד החריף בהריונות. יש מה לעשות?

הפרעות חושיות בהקשר להריון

הם דבר מוכר גם מבחינת הרפואה הסינית. אם לפשט (מאודדדדדד) את העניינים, העובר הגדל יוצר חסימה אנרגטית מסויימת, שמקשה על תנועתן של אנרגיות מסויימות, שאמורות לזרום במורד הגוף. אם אינן מצליחות בכך, במקום להיעצר, הן זרומות בכיוון ההפוך, כלומר לכיוון הראש. זו הסיבה למגוון הפרעות-הריוניות שכיוונן כלפי מעלה כגון בחילות, צרבות והקאות (זרימה הפוכה של אנרגיית הקיבה); קשיי נשימה וסינוסיטיס (זרימה הפוכה של אנרגיית הריאות); אי שקט, חרדתיות ודפיקות לב (זרימה הפוכה באנרגיית הלב), והפרעות בחושים (שינויי בחוש הטעם והריח, שמיעתת יתר או התחרשות, שינויים בשדה הראיה) שהמקושרים להפרעות אנרגטיות באיברים פנימיים שונים. הכל בר-טיפול באמצעות אקופונקטורה שמטרתה להשיב את הזרימה השופעת על כנה.

ובכן

זה עשוי לציין מצב בו מראש קיימת איזו חסימה אנרגטית אצלך (לעיתים זה מתרחש כאשר מרידיאן אופקי, המכונה 'מרידיאן החגורה', אינו פתוח, ומקשה על האנרגיות היורדות להפליג במורד הגוף. וההיריון, כפי שהסברתי, מחריף את המצב. יש לזה טיפול.

אם אפשר עוד שאלה

בשבוע שבועיים האחרונים יש לי כל מיני תחושות "הירדמות" של האצבעות ברגליים ובידיים. זו כמו הרגשת "נמלים" אבל הרבה יותר עדינה. בתור היפוכנדרית ישר רצתי לרופא - הרופא שלי טען שאין לו שום דבר לעשות - כי אם הייתי אומרת שזה קורה רק באצבע אחת אז יכול להיות שזה קשור לעצב מסויים או ללחץ מסויים (נגיד אצבעות רגליים - לעמוד השדרה9 אבל בגלל שזה קורה לי בכל האצבעות אז זה כנראה מלחץ. הנכון הוא?

הדר לצ

New member
הי, אני מציעה לך לבדוק

את בלוטת התריס ואת רמת הסוכר - שני דברים שזו אחת מתופעות הלואי שלהם.

נימוּל

הנימול שאת מתארת יכול להיגרם מסיבות שונות, את חלקן לא אציין כדי לא להלהיב עוד יותר את נטייתך ההיפוכונדרית, כדברייך
אבל כן אספר לך על אחת הסיבות הכי הכי נפוצות, שיש לי הרושם שממנה את סובלת, והיא - חוסר באחד או יותר מהויטמינים מקבוצת B. ויטמינים אלה (כגון B12 ו-B6) אחראים על ההולכה העצבית, וכשיש חוסר בהם יש תחושות דומות לאלה שאת מתארת. לעיתים קרובות, ובעיקר בנשים, חוסר בויטמינים אלה מהווה חלק מתמונה גדולה יותר והיא אנמיה מסויימת, כלומר איזשהו חוסר דם. בעיניי הדרך הטובה ביותר לטפל במצב זה הוא שילוב של דיקור עם תזונה נכונה. האופציה הנטורופתית של נטילת הויטמינים/תוספים הדרושים גם היא קיימת, ואת מוזמנת להיוועץ באיש/אשת מקצוע גם בתחום זה, ובלי קשר לעשות בדיקות מקיפות הכוללות בדיקת וספירת דם, כדי לאשש את הסברה.

למעלה