הפינה לשיפוטכם
בואו חוו דיעה

הפינה לשיפוטכם ../images/Emo88.gif בואו חוו דיעה

עלה לי רעיון לייסד בפורום פינת שיפוצים: פינת DIY , ובה כל פעם זה שיכתוב את הפינה (כל פעם מישהו אחר) יסבירו במפורט כיצד משפצים/מתקנים/משנים משהו - כולל אילו חומרים קיימים , כמה זה בערך עולה, מה השלבים השונים וכו'. אני באופן אישי לא שיפצתי כמעט שום דבר, אבל צבעתי קירות, ובפעמים הראשונות עשיתי את זה ממש ממש גרוע, כי לא ידעתי איך ומה. היום אני יכולה לספר על זה, ומישהו אחר יבוא ויצבע יופי של קיר על ההתחלה - זה הרעיון. העניין הוא, שבשביל שפינה כזו תקום, צריך שיהיו כמה נושאים (כדי שזו ממש תהיה פינה, לפחות לזמן מה.). שאלתי אליכם היא: האם שיפצתם/תיקנתם (זה יכול להיות כל דבר, אפילו החלפת מנעול) /חידשתם משהו במו ידיכם ותוכלו לספר על כך בבהירות? אם כן רק תרשמו כאן על מה הייתם כותבים, ולא ממש את ההדרכה עצמה. אני רק רוצה לבדוק אם תהיה לדבר הזה היענות.

פשוט

כשאנשים יוצאים מהבית, כלומר שוכרים דירה ועוברים למקום משלהם, זה לא נגמר ברגע שחותמים על חוזה ומקבלים מפתחות. זה גם לא נגמר כשמתחילים לשלם חשבונות ולעשות קניות. זה ממשיך עם: היחסים עם השותפים, היחסים עם המשפחה לאחר המעבר, עם איך שאוהבים שהבית נראה, עם הבעיות באינסטלציה, עם ההתלבטות אם לגדל בעל חיים או לא. האם כל מי שעובר החוצה מבית הוריו אוטומטית גם יודע לנהל משק בית? לבשל, לנקות? כך זה נקשר לפורום יוצאים מהבית - כי כל הדברים הללו קשורים. אם אתה גר במקום משל עצמך, ודואג לעצמך (במקום שכל האחריות נופלת על ההורים.), תרצה או לא תרצה, דברים משתנים - וצריך להשתנות איתם. ואני אומרת, אם למישהו פרצו הביתה והוא צריך להחליף מנעול - שלפחות הידע הזה יהיה קיים כאן.

לדעתי זה אחלה רעיון

ואני יכולה לתת מלאאאאא עצות. בבית הקודם בו גרנו שיפצנו החל מפאנלים ועד קרמיקה באמבטיה ובמטבח. בבית הנוכחי שיפצנו את ארונות המטבח, צבענו ושידרגנו כל מיני דברים. אני אשמח לתת עצות ולעזור ולדעתי זה אכן יהיה שימושי כאן.

JustMeNow

New member
שיפוצים...

מצאתי תירוץ להשוויץ בשיפוצון קטן בחדר אמבטיה! ליד האסלה יש צינור ביוב גדול ולבן. נראה כמובן- זוועה! לקחתי חיפושיות עץ קטנות שאפשר למצוא בכל חנות תחביבים בפחות משקל וקצת דבק והדבקתי אותם על הצינור ועכשיו זה נראה כאילו הן מטפסות עליו! אוף שיטענו כבר הבטריות למצלמה הדיגיטלית ואני אוכל להעלות תמונה של האמבטיה אחרי שיפוץ... חורים בקירות לראשונה בחיי נתקלתי במילה שפכטל....אני לא שיפוצניקית ודי מפונקת...שפכטל ופחית קטנה של חומר שלא דורש ערבוב עם חומרים אחרים (אני לא מערבבת חומרים...אני מסתבכת עם זה) עלו לי בסביבות ה 30 ש"ח ויספיקו לעוד המון תיקונים קטנים בהמון דירות... פשוט מאד- מורחים עם השפכטל ק צ ת מהחומר אל תוך החורים. מיישרים ומורידים את העודפים ו...זהו עוד משהו קטן- קניתי בתי נורות יפים בהום סנטר (קצת יקר אבל יחזיק....) היו פשוטות אבל אלגנטיות ב 50 ש"ח ולקחתי עוד אחת ממש ממש יפה ב 120 ש"ח. הבעיה זה שזה לא נגמר בזה...צריך להתקין אותן ובגלל שאני לא מתעסקת בחיבורי חשמל (אין לי רצון להתחשמל בגיל צעיר. אולי בגיל 80. לא עכשיו!) אז צריך להזמין חשמלאי שיעשה את זה...והם לוקחים איזה 100 ש"ח לשעת עבודה! מניאקים. אני מנסה לקמבן משהו עם הבעל בית שיכסה את עלות ההתקנה של הפשוטות והן ישארו אצלו כשאני אצא- אבל הגדולה תשאר איתי.

למעלה