הפינה-ר` שלמה קרליבך<1>...

הפינה-ר` שלמה קרליבך<1>...

נדמה לי שלא צריך לספר לכם מה זה קרליבך, קרליבך זה חסידות, טישים, עלונים, ספרים, ופאבים, וגם מוזיקה, וההדגשה היא על גם מוזיקה, כי ר` שלמה חוץ ממוזיקאי הוא היה גם מענטש, בבחרותו למד ר` שלמה בישיבת לייקווד של מרן ר` אהרן קוטלר זצוק"ל והוא היה נחשב אז לאחד מאבני היסוד של הישיבה, ואחר כך הוא עבר לישיבת תומכי תמימים של חב"ד ואז ר` אהרון קוטלר אמר שעולם התורה הפסיד את אחד מהגדולים שהיו יכולים להיות לו, לדרך של ר` שלמה היו הרבה מתנגדים אבל היו לו גם תומכים נלהבים. ר` שלמה נכנס לעולם המוזיקה בסביבות שנות השישים, אפשר לומר הרבה דברים עליו אבל על דבר אחד הרבה יסכימו איתי והוא שהמוזיקה של ר` שלמה היא היא מוזיקה חסידית אמיתית, ר` שלמה היה מזוהה הכי הרבה עם הגיטרה, ובהופעותיו לא היו הרבה שלא התרגשו והזילו דמעה>>>

<<<2>>>המשך...

בין להיטיו הרבים ניתן למנות את אשא עיני, ממקומך, למען אחי ורעי, שפכי כמים, לולא תורתך, קא ריבון (לכה דודי), בואי בשלום, והאר עינינו, עוד ישמע, עוד אבינו חי, מקימי, אליך, השיבנו, אנא ה`, ונשגב, בגלל אבות, ועוד המון המון להיטים, כמדומני שאין עוד זמר שריגש כמו קרליבך ואין אף זמר חסידי שהוציא כמות גדולה של דיסקים, קרליבך היה כישרון מהלך, לדעתי הוא המלחין הכי גדול שהיה למוזיקה החסידית, והוא גם היה מנגן על גיטרה, אני חושב שנגעתי רק בקצה קצהו של האיש הזה, בכל מקרה מי שמאוד מתענין בר` שלמה חזקה לי שימצא את מבוקשו אם במוזיקה שלו ואם זה בספרי הרב קרליבך ובעוד הרבה דברים.

הכל מוכר

אין חידושים אך ההשקעה בליקוט שמות השירים ניכרת. מומלץ לכתוב על שטחים יותר אפורים ופחות מוכרים.

תשמע...

לא ביקשתי מאף אחד ובמיוחד לא ממך הערה על סיגנון הכתיבה שלי וכדומה, אשמח מאוד אם תגיב ענינית על הדברים.

שיSY

New member
הערה..

"הרב" קרליבך? הוא היה מלחין וזמר גדול, אבל הערצה שלו לקרוא לו רב?

למעלה