הפיתרון הוא לא אינסטנט!

pugile9

New member
מה עם שאר הילדים

שלום טלי אמסלם תודה על תשובתך המהירה , אני מכירה גם התכנית הקודמת שלך "אין כמו בבית "תכנית מעולה ומומלצת . השאלה שלי היא איך מצד אחד אני משדרת את המסר שלי של להתחרות כדי להשיג משהו ביחד בשיתוף פעולה בין החברים שלהם אם בבית של החברים של הילדים , ההורים מעודדים אותם להתחרות אחד בשני? האם המסר יעבור אם רק אני נוקטת באמירה הזאת?

הפיתרון הוא לא אינסטנט!

תחרות מבינת המסר, זה בדיוק המסר ההפוך מהביחד והשיתוף פעולה, סביבה זה בדיוק הדבר שצריך לבנות כדי שהילדים יקבלו דפוס שונה של חשיבה דרך הסבר, משחקים וחויה כדי שיצאו מהמצב של הדוגמא האישית שהמבוגרים נותנים של מאבקי כוח ואיך אני אהיה יותר טוב מאחרים. לצערי, אין אינסטנט, אלא צריך טיפול שורש חברתי בסביבה,סביבה זה כל דבר כולל פרסומות, מחשב, ספרים, טלויזיה, עיתון, חוג ובית הספר, בקרוב כולי תקווה שנוכל לספק תוכן כזה לילדים ברמת בית הספר,

keren kr

New member
אפשר להסביר שיש כמה גישות

כשאני נתקלת במצב בו משהו שאני מחנכת לא עולה בקנה אחד עם מה שרואים אצל אחרים. הכי טוב לדעתי במקרים כאלו , להסביר את זה, להסביר שיש גם גישות אחרות וזה בסדר שיש אנשים שחושבים אחרת. לשתף אותם , ולשאול אז מה הם חושבים, איך עדיף , באיזה סיטואציה יותר נעים להם להיות שמתחרים אחד בשני , או שמשתפים פעולה? אני לא יודעת בידיוק בני כמה הילדים אבל אם הם קטנים, אפשר גם להמחיש את זה בדוגמאות, זה מול זה. בהצלחה.

limorsf

New member
ולהדגים במשחקים

חשוב ביותר להסביר שיש כל מיני גישות ולתת להם "לטעום" מהן. למשל, לשחק מונופול (שבגירסתו האחרת קוראים לו "עושים כסף"...) בשתי דרכים: הרגילה, שבה כל אחד מתחרה בשני, וכך גם הילדים ילמדו להתחרות, וזו יכולת מאד חשובה, ובגירסה אחרת, שבה יוצרים זוגות או שיתוף בין כל המשפחה נגד "הבנק" שאפשר לקרוא לו גם משהו אחר קבוצת ממון - שרוצה לבנות את הקניון העשירי שלה בשמורת הטבע שלנו... ואז, לשאול איך הרגישו - להתחרות, ולהיות בשיתוף פעולה. חוץ מזה, גם כשמשחקים בבית באמצעות תחרות, כהורים אפשר לעזור להם באסטרטגיות (כן, גם אם אתם מתחרים נגדם, וכן גם אם זה יגרום לכך שא ת ם תפסידו) ולשמוח בשבילם כשהם מצליחים, או בכלל להחליט שמשנים את החוקים, ומותר וצריך לעזור אחד לשני, ואפילו מקבלים בונוס מהבנק אם עזרת לחבר... טוב אני נסחפת אבל למה לא? לשנות את החוקים זה עקרון יפיפה שמלמד לחשוב, לשים לב מה אני מרגיש ולתרגל את זה במקום הכי בטוח - בבית.

למעלה