הפי בסטיליה דיי צפרדעים

צליליתה1

Well-known member
נראה שבעתיד הקרוב הפסיכיאטר לא ירשה לי להתמודד עם נפלאות שדה התעופה, כך שאני יכולה רק להתגעגע
לבגאט* הנהדר עם החמאה* הנפלאה, ואם יש קצת גבינות ליד, אז בכלל

*לא דומה בכלל למה שמוכרים כאן בסופר. או אפילו במאפיה

דקל נור*

Well-known member
נראה שבעתיד הקרוב הפסיכיאטר לא ירשה לי להתמודד עם נפלאות שדה התעופה, כך שאני יכולה רק להתגעגע

אני חושבת שהשתפרנו מאד בשנים האחרונות בלחמים ובבגטים. צריך לדעת היכן לקנות. אני מתפתה לפעמים לבגטים כפריים מהסופר העממי שלידי והם קראנצ'ים ומלאי גוף וטעם כמו בפריז. לעומת זאת הבן הביא השבוע בגט שהייתי אולי עוברת איתו על השיש. קמח לבן רך ותפל.
אגב, גם בצרפת אפשר ליפול עם הפטיסריז והמאפים. עניין של שעת הקניה וכמובן מיקום.

סופהו 1

Well-known member
אני חושבת שהשתפרנו מאד בשנים האחרונות בלחמים ובבגטים. צריך לדעת היכן לקנות. אני מתפתה לפעמים לבגטים כפריים מהסופר העממי שלידי והם קראנצ'ים ומלאי גוף וטעם כמו בפריז. לעומת זאת הבן הביא השבוע בגט שהייתי אולי עוברת איתו על השיש. קמח לבן רך ותפל.
אגב, גם בצרפת אפשר ליפול עם הפטיסריז והמאפים. עניין של שעת הקניה וכמובן מיקום.
אחרי מבחר הלחמים מלאי הטעמים וההפתעות, הבאגט, שגם קודם לכן לא הלהיב (למעט הקרום המתפצפץ), נדחף אחורה.

למזלי, יש שני גברברים שאוהבים מאוד אפיה ומפנקים מדי פעם בהפתעות אפויות. הכי כיף. הבלאגן אצלם. הטעים אצלי.

סופהו 1

Well-known member

געגועיך לבאגט.
היו דיבורים על איזה בולנז'רי עם שם צרפתי, maison משהו, סניף של רשת צרפתית, שממוקם בנמל תל אביב והבאגטים שם משו משו.
אין צורך בדרכון, אין צורך במרשם לנתב"ג. אולי יפתור את בעית הגעגועים.

mיטלמן

Well-known member
קייזר סוזה?
סלט קיסר?
C-section?
נפוליאון?
כולם מזכירים לך ניתוח קיסרי?

סופהו 1

Well-known member
קייזר סוזה?
סלט קיסר?
C-section?
נפוליאון?
כולם מזכירים לך ניתוח קיסרי?
לא.
נפוליאון מתקשר לעוגה.
סלט קיסר מתקשר לסלט טעים.
C-section זה Kaiserschnitt, שבאנגלית נהגה סיזריין ובגרמנית קייזר.
וקייזר, זה השם של האופה והשם, רק השם שלו, מזכיר לי ניתוח קיסרי.

mיטלמן

Well-known member
בדיוק מה שלא מובן לי,
כי C-section זה Kaiserschnitt
זה כמובן זה בדיוק.

צליליתה1

Well-known member
געגועיך לבאגט.
היו דיבורים על איזה בולנז'רי עם שם צרפתי, maison משהו, סניף של רשת צרפתית, שממוקם בנמל תל אביב והבאגטים שם משו משו.
אין צורך בדרכון, אין צורך במרשם לנתב"ג. אולי יפתור את בעית הגעגועים.
למען גילוי נאות, אני מעדיפה כל מיני לחמי מחמצת או בריאותים ומפונפנים (כוסמת וקמח טף. טעים מאוד) על באגט
הקטע של הבאגט זה פריז. חוששת שלהתחזר על כזה מזרחית לסואץ, אפילו במדינת תל אביב, יהיה חילול קודש.

סופהו 1

Well-known member
למען גילוי נאות, אני מעדיפה כל מיני לחמי מחמצת או בריאותים ומפונפנים (כוסמת וקמח טף. טעים מאוד) על באגט
הקטע של הבאגט זה פריז. חוששת שלהתחזר על כזה מזרחית לסואץ, אפילו במדינת תל אביב, יהיה חילול קודש.
אני בהחלט מבינה אותך.
גם אני, כמו שכתבתי לדקל, מעדיפה מעניינים וגם בריאים יותר. (שבמקרה הזה, לדעתי טעימים יותר). על הריח אין ויכוח.

מכיון שאין לי תכניות על צרפת בזמן הקרוב, אם אחפוץ בבאגט אגש לקונדיטוריה הקרובה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני בהחלט מבינה אותך.
גם אני, כמו שכתבתי לדקל, מעדיפה מעניינים וגם בריאים יותר. (שבמקרה הזה, לדעתי טעימים יותר). על הריח אין ויכוח.

מכיון שאין לי תכניות על צרפת בזמן הקרוב, אם אחפוץ בבאגט אגש לקונדיטוריה הקרובה.
גם לי אין תוכניות על צרפת בזמן הקרוב (או הרחוק) וכשבא לי באגט אני ניגש למיקסר.

למעלה