הפי יום הפיצה הבינלאומי

צליליתה1

Well-known member
עכשיו שמעתי את קלמן (או ליברמן) מסביר ש״החג״ החל בארהב כחג האוכל, ומהר מאוד הפך ליום הפיצה
אחלה יום
שתקום האמא (או האבא, או הסבתא) שפיצה לא הצילה אותה מול עדת רעבים
כולל פיצת פיתה הזכורה לטוב, ששמעתי שמככבת עד היום בבתים עם רעבים
שנים לא אכלתי, לא עמדתי בפיצות השמנונניות שהזמנתי לילדי
לא חושבת שכילדה אכלנו פיצה. פאלפל כן, בשעת צרה
תכלס, לא זוכרת שאפשר היה להזמין אוכל, רק להגיע למקום
היום מסתובבת סביבי פיצות נהדרות, פה ושם דוגמת
נלחמת חזק לא להתמכר

מישהו כאן מוכן לקום ולהכריז קבל עם ואינטרנט שאוהב אננס על הפיצה?
(לגמרי לא אני. כרגע זו החביבה עלי. בעיקר גרסת היוונית. למרבה הצער הישיבה במקום לא מאוד נעימה ועוד יותר למרבה הצער המקום קרוב לביתי, אני עוברת שם המון, קלי קלות לקחת מנה אישית הביתה)

אם צריך להשמין, שזה יקרה מבצק טוב.
אההההההה.....בצק..............
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
עכשיו שמעתי את קלמן (או ליברמן) מסביר ש״החג״ החל בארהב כחג האוכל, ומהר מאוד הפך ליום הפיצה
אחלה יום
שתקום האמא (או האבא, או הסבתא) שפיצה לא הצילה אותה מול עדת רעבים
כולל פיצת פיתה הזכורה לטוב, ששמעתי שמככבת עד היום בבתים עם רעבים
שנים לא אכלתי, לא עמדתי בפיצות השמנונניות שהזמנתי לילדי
לא חושבת שכילדה אכלנו פיצה. פאלפל כן, בשעת צרה
תכלס, לא זוכרת שאפשר היה להזמין אוכל, רק להגיע למקום
היום מסתובבת סביבי פיצות נהדרות, פה ושם דוגמת
נלחמת חזק לא להתמכר

מישהו כאן מוכן לקום ולהכריז קבל עם ואינטרנט שאוהב אננס על הפיצה?
(לגמרי לא אני. כרגע זו החביבה עלי. בעיקר גרסת היוונית. למרבה הצער הישיבה במקום לא מאוד נעימה ועוד יותר למרבה הצער המקום קרוב לביתי, אני עוברת שם המון, קלי קלות לקחת מנה אישית הביתה)

אם צריך להשמין, שזה יקרה מבצק טוב.
אההההההה.....בצק..............
מי תלה פה פיצה ?

לא ידעתי שגם לפיצות קבעו יארצייט אבל אם צריך אז למיטב זכרוני נשארו לי במקפיא כמה משולשים משבוע שעבר ואני כבר הולך לממש.
 

קבצים מצורפים

  • 20220125_192639.jpg
    20220125_192639.jpg
    1.2 MB · צפיות: 3

סופהו 1

Well-known member
מי תלה פה פיצה ?

לא ידעתי שגם לפיצות קבעו יארצייט אבל אם צריך אז למיטב זכרוני נשארו לי במקפיא כמה משולשים משבוע שעבר ואני כבר הולך לממש.
מיצלפופיצה?

פעם, פעם, לפני הרבה הרבה שנים, אכלתי בעיר העתיקה בירושולים בִּיצׇה.
מדוע האופה הערבי קרא למאפה בִּיצׇה ברור לי.. מדוע הירושלמים קראו לו פיצה? אין לי מושג.
מאפה שבסיסו בצק עבה וטעים ומעליו, לא גבינה, לא רוטב עגבניות, רק קצת שמן זית ושלל תבלינים, שהבולט בינהם היה בעל צבע אדום סגלגל וטעמו קצת חמצמץ. סומאק.
לפעמים מתחשק לי לטעום שוב, אבל אין לי מושג אם עדיין קיים והיכן.
 

צליליתה1

Well-known member
מאפה שבסיסו בצק עבה וטעים ומעליו, לא גבינה, לא רוטב עגבניות, רק קצת שמן זית ושלל תבלינים, שהבולט בינהם היה בעל צבע אדום סגלגל וטעמו קצת חמצמץ. סומאק.
נשמע כמו מאפים שאפשר לקנות בעוספיה/דליה,במקומות עם טאבון.
לא זוכרת שם מדוייק, וכבר לא מכירה איפה קונים,מקומות נפתחים ונסגרים
והכי טוב, מהטאבון הביתי, וכבר אין לי קשרים כאלה
פעם היתה אצלי קטנטונת רגזנית למשמרת, שאלתי אותה אם היא רוצה פיתה דרוזית,שמחה מאוד
וכשראתה,צרחה עלי: תורידי את הדרוזיות מהפיתה.
(אני אוהבת את הזעתר , פחות את הגרסה האדומה)
 

סופהו 1

Well-known member
וכשראתה,צרחה עלי: תורידי את הדרוזיות מהפיתה.
(אני אוהבת את הזעתר , פחות את הגרסה האדומה)

"תורידי את הדרוזיות"
"אני מוציאה את הלכלוכים מהמרק"
"לא רוצה שניידעלך"
לא רגזנים, כן רגזנים, אין על ההמצאות שלהם.
(יש אפילו ספר עם כאלו).
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מדוע האופה הערבי קרא למאפה בִּיצׇה ברור לי.. מדוע הירושלמים קראו לו פיצה? אין לי מושג.
אני יכול להבין למה הירושלמים קראו לזה פיצה אבל למה האופה ?

המאפה נקרא בערבית מנקושה (מנאוּשֶה בלהג הירושלמי). הוא מגיע לרוב עם שמן ותערובת זעתר למעלה אבל גם עם שמנ"ז ותערובות תבלינים, ירקות או גבינות.

ההכנה סופר קלה. בצק לחם בסיסי, לעצב אחרי ההתפחה הראשונה לפיתות, להתפיח קלות ממש עוד כמה דקות, למרוח את הטופינג ולהכניס לתנור בטמפרטורה הכי גבוהה שיש. יותר מהר מלנסוע לדליה או לירושלים.
 

סופהו 1

Well-known member
המאפה נקרא בערבית מנקושה (מנאוּשֶה בלהג הירושלמי). הוא מגיע לרוב עם שמן ותערובת זעתר למעלה אבל גם עם שמנ"ז ותערובות תבלינים, ירקות או גבינות.
תוצאות הבילוש שלי הניבו את התגובה הבאה:
יש מאפה שמקורו בלבנון הנקרא מאנאקיש, או מנקיש.
לפעמים מוגש חם עם לאבנה.
אולי זו הסיבה שהאופה קרא למאפה ביצה?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תוצאות הבילוש שלי הניבו את התגובה הבאה:
יש מאפה שמקורו בלבנון הנקרא מאנאקיש, או מנקיש.
לפעמים מוגש חם עם לאבנה.
אולי זו הסיבה שהאופה קרא למאפה ביצה?
מנאקיש (مناقيش) היא צורת הריבוי של מנקושה. מאפה שנפוץ למיטב ידיעתי בכל ארצות המזרח התיכון.

נראה לי יותר שהמוכר קרא למאפה "ביצה" כי הוא מעריך שהאשכנזים לא יודעים מה זה מנקושה.
 

סופהו 1

Well-known member
מנאקיש (مناقيش) היא צורת הריבוי של מנקושה. מאפה שנפוץ למיטב ידיעתי בכל ארצות המזרח התיכון.

נראה לי יותר שהמוכר קרא למאפה "ביצה" כי הוא מעריך שהאשכנזים לא יודעים מה זה מנקושה.
אולי.
אם ידעתי היכן אותה מאפיה, יכולת לברר.
 

אבח"י

Well-known member
אני יכול להבין למה הירושלמים קראו לזה פיצה אבל למה האופה ?

המאפה נקרא בערבית מנקושה (מנאוּשֶה בלהג הירושלמי). הוא מגיע לרוב עם שמן ותערובת זעתר למעלה אבל גם עם שמנ"ז ותערובות תבלינים, ירקות או גבינות.

ההכנה סופר קלה. בצק לחם בסיסי, לעצב אחרי ההתפחה הראשונה לפיתות, להתפיח קלות ממש עוד כמה דקות, למרוח את הטופינג ולהכניס לתנור בטמפרטורה הכי גבוהה שיש. יותר מהר מלנסוע לדליה או לירושלים.
לא סבלתי בזמון היותי ירושלמי.
לא מתגעגע ל"פיצה" הזו, לא כשחברי האשדודי הכין בירושלים בדירת סטודנט ולא אצל מיטב האופים בעיר העתיקה. יאק!
אבל אני גם לא אוהב דברים אחרים שם - בעיקר המתוקים הנוראים במתיקותם, ראשי כבש וחזיר שמחייכים אליך מאנקולי הקצב.
כן אהבתי את החומוס הנפלא בחנות הקטנה מול מדרגות ויה דלורוזה [העולות לרובע הארמני] כשנכנסים משער שכם ולוקחים את צד שמאל של המזלג. [היה גם מכון כושר נפלא, שמדי פעם נכנסתי כדי לשמור על שיריריי].
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ן אהבתי את החומוס הנפלא בחנות הקטנה מול מדרגות ויה דלורוזה [העולות לרובע הארמני].....
אתה מדבר על החומוסיה של "אבו שוכרי" שברחוב הגיא.

מדובר באחת החומוסיות הטובות ביותר שקיימות עם לא ה.. ואין כמעט ביקור שלי בירושלים בלי גיחה אליה.
 

אבח"י

Well-known member
אתה מדבר על החומוסיה של "אבו שוכרי" שברחוב הגיא.

מדובר באחת החומוסיות הטובות ביותר שקיימות עם לא ה.. ואין כמעט ביקור שלי בירושלים בלי גיחה אליה.
לא מכיר שמות של רחובות, לא בירושלים החדשה, לא בעתיקה וגם לא בגבעתיים.
 

סופהו 1

Well-known member
עכשיו שמעתי את קלמן (או ליברמן) מסביר ש״החג״ החל בארהב כחג האוכל, ומהר מאוד הפך ליום הפיצה
אחלה יום
שתקום האמא (או האבא, או הסבתא) שפיצה לא הצילה אותה מול עדת רעבים

ממש עשית אותי רעבה כשקראתי, אז הלכתי לאכול וחזרתי שבעה. קשה/אסור לדבר על פיצה ופלאפל כשרעבים.

שתי פיצריות יש לידי.
בגדולה, אחת מרשת, יש פיצה טבעונית (טובה), צמחונית ואמיתית. אם אמיתית, אני בעד זו עם ה-6 גבינות, או הלבנה, או היוונית. פחות עם פפרוני. לא עם אננס. לא אוהבת אננס והאננס המשומר כל כך מתוק (לי), שלא מסתדר לי כתוספת.
תור כמו שהיה שם הערב אחרי שמונה, כשחזרתי רעבה, לא נראה אפילו בפסח.
אז ויתרתי.
גם על פיצה פיתה כי אין לי פיתה. גם לא גבינ"צ.

הפלאפליה הגדולה, לא אהובה עלי. בזמן האחרון העיסה חלקה והכדורים קטנו.
הפלאפליה הקטנה, זו עם הכדורים הגדולים בעלי המרקם הגס, נסגרת כל יום בשעה חמש, או כשנגמר מלאי התערובת לפלאפל, אז אין מה לחשוב בשעת ערב על פלאפל.

הסתפקתי במרק עדשים סמיך ומשביע.
 

אבח"י

Well-known member
עכשיו שמעתי את קלמן (או ליברמן) מסביר ש״החג״ החל בארהב כחג האוכל, ומהר מאוד הפך ליום הפיצה
אחלה יום
שתקום האמא (או האבא, או הסבתא) שפיצה לא הצילה אותה מול עדת רעבים
כולל פיצת פיתה הזכורה לטוב, ששמעתי שמככבת עד היום בבתים עם רעבים
שנים לא אכלתי, לא עמדתי בפיצות השמנונניות שהזמנתי לילדי
לא חושבת שכילדה אכלנו פיצה. פאלפל כן, בשעת צרה
תכלס, לא זוכרת שאפשר היה להזמין אוכל, רק להגיע למקום
היום מסתובבת סביבי פיצות נהדרות, פה ושם דוגמת
נלחמת חזק לא להתמכר

מישהו כאן מוכן לקום ולהכריז קבל עם ואינטרנט שאוהב אננס על הפיצה?
(לגמרי לא אני. כרגע זו החביבה עלי. בעיקר גרסת היוונית. למרבה הצער הישיבה במקום לא מאוד נעימה ועוד יותר למרבה הצער המקום קרוב לביתי, אני עוברת שם המון, קלי קלות לקחת מנה אישית הביתה)

אם צריך להשמין, שזה יקרה מבצק טוב.
אההההההה.....בצק..............
קמתי קבל עם ועדה - פיצה מעולם לא הצילה אותי כהורה מול עדת זללנים. פיצה הוזמנה כחלק מחגיגת יומולדת כמו נקניקיות ולחמניות ובקבוקי שוקו גדולים. [אין כשרות אצלנו].
הפיצה היחידה שאני מסוגל לאכול זו פיצה פפרוני, כל השאר דוחות אותי גם במראה ובעיקר במראה. לא טעמתי אז לא יודע.
 

דקל נור*

Well-known member
מה יש על הגרסה היוונית?
אני נושאת עמי 3 שנים את מראה הפיצה שלא נבחרה.
סלייס קראסטי ענק של פיצה עבה עם הרבה גבינה, שלא אכלתי, ברחוב ליד גשר ריאלטו, כי הייתי שבעה מדי... 🙄
אם אחזור לונציה, זו תהיה הסיבה.
 

צליליתה1

Well-known member
מה יש על הגרסה היוונית?
אני נושאת עמי 3 שנים את מראה הפיצה שלא נבחרה.
סלייס קראסטי ענק של פיצה עבה עם הרבה גבינה, שלא אכלתי, ברחוב ליד גשר ריאלטו, כי הייתי שבעה מדי... 🙄
אם אחזור לונציה, זו תהיה הסיבה.
מה יש על הגרסה היוונית?
1644396710080.png
 

אבח"י

Well-known member
גמני חולמת ונציה
למרות שעם אוכל, לא מאוד הצלחתי שם
למעט 2 מסעדות, שאין סיכוי שאי פעם אצליח למצוא אותן שוב
(מקווה שהצליחו לשרוד את הקורונה)
מה זה מסכים אתך.
אכזבה אמיתית. מול להבות התשוקה העיתונאיות מאוכל איטלקי ומטבח איטלקי צפוני התגלתה ונציה כאי מאכזב של אוכל בינוני ומטה.
 

סופהו 1

Well-known member
גמני חולמת ונציה
למרות שעם אוכל, לא מאוד הצלחתי שם
למעט 2 מסעדות, שאין סיכוי שאי פעם אצליח למצוא אותן שוב
(מקווה שהצליחו לשרוד את הקורונה)
אפרופו ונציה/איטליה/אוכל, נתקלתי במאפה (איטלקי במקור), שאצלי נקרא סתם פשטידת אטריות ברוטב עגבניות, ובאיטליה/ארה"ב נקרא זיטי.

מאפה ספטה מסוג זיטי (צינורות קצרים וחלולים) ברוטב עגבניות, עם גבינה, ו/או עם כדורי בשר, שמזכיר בטעמו את הפיצה.
אין צורך בלישה, התפחה, רידוד.
מבשלים פסטה. מכינים רוטב (אפשר רוטב וודקה), קונים גבינה חריפה. מערבבים/מסדרים את המרכיבים. הסידור מזכיר קצת לזניה. אופים ובתיאבון.

זיטי.jpg
תחליף טוב לפיצה.
 
למעלה