הפכתי כמעט לטיבעונית וצריכה עזרה

הפכתי כמעט לטיבעונית וצריכה עזרה

שלום,

סליחה על האורך .....

אז......
אף פעם לא אהבתי עוף ובשר ולאט לאט הפחתתי ולבסוף הם נעלמו כלא היו מהתפריט שלי.... :)

האמת שזה בכלל לא חסר לי מה שכן זה דורש ממני יותר מחשבה והכנה - כי אני לא רק צמחונית אלא צמחונית שבדיאטה

ושומרת בהקפדה גדולה על התזונה שלי כבר מספר שנים- ואין ספק שזה הופך את זה לקשה יותר .

לאחרונה או יותר נכון ב4 ימים האחרונים הורדתי את המוצרי חלב מהתפריט שלי שזה אומר חלב, גבינות יוגורטים לבן וכו'


ולמה אני אומרת כמעט טבעונית כי אני כן אוכלת ביצים וניסיתי לטעום גבינת עיזים שתחליך את מוצרי הפרה ולבסוף תרד גם

[אל תהרגו אותי שנשארתי איתם ]

הבנתי שהטבעונים משלמים את התזונה שלהם ואוכלים הרבה שקדים ואגזים -
אבל מבחינתי זו בעייה כי אני בדיאטה, נכון הכל עיניין של כמויות אבל המקסימום שלי זה 4 שקדים או 2 אגוזי ברזיל וזה גם פעם ב....



**********ופה אני צריכה את עזרתכם..... *******

1. פיתרון לריבוי מוצרי הסויה (שלא הכי בריאים ) -- פירוט הבעיה למטה

2. איזה ממרחים יש שלא משמינים- כי אני חייבת למרוח משהו (מלבד חומוס , טחינה, אבוקדו )- אשמח למתכונים

3. אם יש לכם מתכונים מומלצים לקיטניות /נזידים אשמח לקבל

-איזה חלב אתם שמים בקפה :
(קניתיי סוייה מתיקות מופחתת של תנובה ) -
אבל הבעיה היא מלבד הטעם שבפני עצמו הוא טעים אבל לא תמיד מסתדר בקפה (זה שזה סוייה)

-מעדנים
שוב אותה בעייה נחשפתי למעדני הסויה של תנובה שהם באמת מעולים אבל זוב זה סויה

ושוב השבבבי סויה +פולי הסויה שאני מכינה איתם דברים


תודה רבה
 

smaak

New member
מענה חלקי מניסיוני

לגבי חלב לקפה- יש כל כך הרבה סוגים, אורז, שקדים, שיבולת שועל וכו׳. אני חושבת שאם את רוצה משקה שאינו מסוייה לקפה למשל, אז תחליפי למשקה אורז, הוא פחות דומיננטי בטעם, למרות שהוא יותר ״רזה״ (לא יודעת איך לתאר את זה אחרת) עם הקפה.
אני התחלתי עם חלב סוייה, אחר כך עברתי לחלב שיבולת שועל, שהיה לי טיפה כבד,
ועכשיו אני שותה חלב סוייה לא ממותק עם הקפה, שמבחינתי מושלם בטעם ולא משתלט על הקפה. בן הזוג שלי מעדיף את הסוייה הממותק של אלפרו, ואני צורכת אותו בעיקר אם אני אוכלת דגני בוקר או משתמשת במאפים ופנקייקס.

לגבי השמנה,
אני יכולה לומר לך, כמי שאוכלת לא מעט, ואני לא רזה (גם לא שמנה, ואוהבת את הגוף שלי מאוד),
תורידי את הדאגה הזו מהלב. את יכולה לאכול יותר משני אגוזים או ארבעה שקדים. ברגע שאת מורידה תזונה מן החי מהתפריט, חלק גדול מהשומנים שצרכת יורדים, ואת בהחלט יכולה לפצות עליהם באכילה של אגוזים.
אני אוכלת ממרח שקדים וריבה למשל בבקרים. לפעמים אני אוכלת בין הארוחות חטיף RAW של תמרים ואגוזי ברזיל שמאוד עונה על הצורך שלי במתוק, וגם בריא מאוד.

לגבי ממרחים ומה לשים בכריכים, יש קבוצת פייסבוק שנקראת ״כריך טבעוני״, יש שם המון רעיונות. בבסיס, את יכולה להכין ממרחים מקטניות שונות כמו שעועית מסוגים שונים, חביתת חומוס וירקות שקל מאוד להכין.
חמאת בוטנים, ממרח אגוזי לוז- ברגע שאת מורחת כף אחת בכריך ומוסיפה עוד משהו (אני אוהבת מאוד חמאת בוטנים ובננה פרוסה) זה בהחלט מספק ולא כזה עתיר קלוריות.
https://www.facebook.com/groups/784291074928764/

מתכונים:
קטניות מאוד מזינות כאמור, ויש הרבה מתכונים בבלוגים, יש רשימה שקובצה על ידי עופר ונמצאת לדעתי במאמרי הפורום.
 
smaak

תודה רבה,

כמה שאלות -חלב של איזה חברה את משתמשת ?

לא הצלחתי למצוא במאמרים - את מה שאמרת .- אשמח אם מישהו יכווין אותי .

הצטרפתי לקבוצה שאמרת אני מקווה שאמצא שם מענה לחלק מהבעיות והדילמות

אם יש מתכונים מומלצים למשהו אשמח לקבל :)

תודה
 

merav999

New member
לגבי רשימת הבלוגים

תיכנסי ללינק השני בחתימה שלי, שם מופיעה הרשימה של הבלוגים שהכין ofericko
 

smaak

New member
די מגוון

אני משתמשת באלפרו בדרך כלל, ובמוצרים של חברת הבת שאין בארץ בשם Provamel, זו הגירסה האורגנית של אלפרו.
יש להם גם חלב אורז, שקדים וכו׳. המוצרים האורגניים בדרך כלל גם מכילים פחות סוכר או שלא מכילים סוכר בכלל.

לי באופן אישי אין בעיה עם סוייה. אני לא מבססת עליה את התזונה, אבל בהחלט משתמשת.
 
הי, מענה חלקי

לגבי ריבוי שימוש במוצרי סויה- אני לא מכניסה כמעט סויה הביתה- לא שבבי/פולי/טופו/מעדנים וכו. יש לי ילדים קטנים ואני חוששת מזה. מה שכן, אני אוכלת הרבה מאוד קטניות אחרות- שעועיות, עדשים וחומוסים.

לגבי מתכונים, תראי אם מתחשק לך משהו אכתוב את המתכון:
- קציצות קטניות
-הכנתי לפני יומיים שעועית לבנה בעגבניות ובירה ויצא ממש מוצלח
-אנחנו אוכלים לפעמים קוסקוס עם מרק ירקות +חומוסים
-הרבה ירקות בתנור- כל אחד מה שאוהב, אצלינו הולך כרוביות, קישואים, סלק ושום :)
-מג'דרה עם עדשים שחורות/ירוקות עם אורז רגיל/מלא/בורגול
-האמת שאנחנו אוכלים גם שעועית (לוביה- יבשה) בתור חטיף- קר עם מלח ופלפל (כו שאוכלים חומוסים)- וזה מצויין בקיץ כשחם
-פסטה ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה ואפונה (קצת כבד לדעתי לקיץ)
-עשיתי לפני שבועיים גם "פאי רועים" עם מילוי של ירקות ושעועית- אבל אני לא סגורה שזה יתאים לך בגלל כמות תפוחי האדמה... למרות שאפשר לקצץ בכמות שלהם ולעשות שכבה אחת במקום 2
- מרק מינסטרונה (אם אין לך בעיה לאכול מרק בקיץ)
- נזיד עדשים הודי
- סלט לוביה עם סלק
- סלט קינואה עם עדשים וחמוציות
- תבשיל שעועית בקארי
 
תותית עם שוקולד

ווואו תודה רבה


כמה דברים , אם כך אני מבינה שאכן יש ספקות לגביי הסוייה והשפעתו ..... האם זה גם לא טוב לגיל שלנו ?

איך ממלאים את החלל החסר של המעדנים ?

האמת שכל מה שאמרת ממש נשמע טוב, ואם זה בסדר מצידך אשמח לקבל את המתכונים שלהם .....

המון תודה
 

usi1

New member
לגבי המעדנים ו...

קודם כל זה ממש לא הכרח קיומי ואם כבר דברים משמינים זה משמין מאוד כי זה עתיר סוכר
כנ"ל כל המיצים / משקאות המסחריים - להתרחק.
זה טעות להסתכל רק על אחוזי השומן ולהתעלם מכמויות הסוכר שיש באוכל מסחרי
דבר שני יש כאלה מאורז ולא מסויה , תנסי אחד לבדיקה , זה יקר , עניין של 5 - 6 שקלים למעדן פיצפון
רעיון לתחליף מעדן -
מקפיאים פירות חתוכים איזה שאת אוהבת , הכי מתאימים זה בננות ותותים ( שאין עכשיו ) אבל שווה לנסות עם פירות העונה , לא ענבים .
שהם קפואים לגמרי מכניסים אותם לבלנדר חזק / מגי'מיקס עם הסכין הגדולה וטוחנים אותם .
זה יוצא מעדן יותר מכל מעדן סופר .
אפשר להוסיף טיפה מיץ תפוזים .
גם פירות זה עניין משמין בגלל הסוכר במיוחד ענבים ומלון אבל קודם כל יש להם ערכים תזונתיים שאין בשום מעדן מסחרי דבר שני - כמויות ומידות .
שילוב של אפרסקים עם דובדבנים למשל .

נכון שאי אפשר לקחת את זה בתיק לכל מיני מקומות אבל זה טעים מאוד.

תנסי את שלל הרעינות לעוגות טבעוניות שיש כאן ובבלוגים , עדיף חתיכה קטנה עוגה כא. ביניים שאת שולטת על כמות הסוכר שאת שמה שם ועל הרכיבים בכלל .

כל מתכון עם קקאו תחליפי בחרובים ותורידי סוכר לחצי , החרובים מתוק מטבעו . תוסיפי קינמון שהוא תבלין מתוק ומאזן רמות סוכר.

לגבי סויה הכי טוב זה לשאול את הרופא נשים שלך . הוא מכיר אותך הכי טוב ויוכל ליעץ לך אם כן או לא . אפשר גם לעשות בדיקות דם של איזון הורמונלי .
את גם תראי לבד...... הגוף יודע להודיע כאלה הודעות מה טוב ומה לא ... שימי לב למחזור .

לגבי החלב ושות - אני לא שותה תחליפי חלב מהסיבות שלי, לטעמי זה יקר ומיותר , אם כבר, אבל תנסי לעבור לאספרסו, אם כבר קפה , אז אספרסו .
יש מכונות ביתיות לא יקרות ואל תקחי מכונה עם קפסולות - רק כאלה שעובדות על קפה טחון ואז את יכולה לגוון לך בקפה .
בקפטריות האוניברסיטאיות תמיד יש גם אספרסו .
או שתעברי לתה ירוק שזה בכלל אופציה הרבה יותר בריאה וזולה מכל קפה . אם כבר דיאטה .....
תגגלי על תה ירוק .
אם את רוצה באמת להתעורר תשתי תה שנקרא red bush של ויסוצקי , זה ממריץ חבל"ז , לא יותר מכוס אחת בבוקר כי אחר כך לא תוכלי לישון בלילה....
אותי זה כל כך מעיר שאפילו מכוס אחת בבוקר אני לא יכולה לישון יומיים אז עברתי רק לתה ירוק פעמיים ביום , זהו ......

לגבי האוכל, יש כאן בפורום בשלניות מדהימות, תעברי על השרשורים במיוחד שרשורי הסופשים , יש כאן מתכונים נהדרים .

אחרי יותר מ 20 שנה של צמחונות אני עוד לומדת כאן על גוונים וחידושים .

בהצלחה בדרכך החדשה !
 
הי

אני לא יודעת מה ההשפעות על גילינו, וכמו כל מחקר מדעי- תלוי מי מימן אותו.... כך שגם העובדה שסויה ומוצריה מזיקה- לא בטוחה שיש בה 100% אמת, אל בין כה וכה אני לא מכניסה הביתה כמעט אוכל מעובד, אז זה סוגר לי את הפינה :)

לצערי אני עד לא טבעונית- אז מעדנים אוכלים אצלינו רגילים- אבל רק כקינוח, וכמו שאמרו אחרי, אם את בעניין של דיאטה- עזבי מעדנים.

לגבי מתכונים- אכתוב בערב.
 
לא הייתי ממהרת

נראה לי כאילו אם לא מבססים את התזונה רק על סויה אז הכל בסדר. אני בהחלט משתמשת, מכירה אנשים בכל הגילאים שמשתמשים.
ד"א יש סויה בכמעט כל מוצר שאת קונה, כולל קרקרים, במבה וכל מיני. ככה שאם עד היום לא קרה לילדים כלום [או לך לצורך העניין] לא הייתי נופלת מהרגליים.

כן יש מעדנים שמבוססים על אורז של ויטריז שהם לא סויה. חלבים יש שאינם סויה.
תחליפי בשר אם צריכה יש מסייטן, או אפשר להכין המבורגרים [או לקנות] מקטניות אחרות שאינן סויה.
 

usi1

New member
תנסי להפגש עם תזונאית של אנונימוס

שתעשה לך סדר ותפריט
הן מקבלות במחירים ממש סמליים
http://veg.anonymous.org.il/dietitian
בכלל כדאי להכיר את האתר הזה שמלא במתכונים ורעיונות
 

ladybug6

New member
היי סטודנטית!

קודם כל אין שום בעיה עם הסויה,
סויה ומוצריה מכילים הרבה יתרונות בריאותיים ומספקים כמות יפה של חלבון, בזל, סידן ואבץ.
אין סיבה לחשוש, הפיטואסטרוגן הוא לא אסטרוגן, ההשפעה ההורמונלית שלו חלשה עד לא קיימת וחלק מהמחקרים אפילו מראים שהפיטואסטרוגנים מונעים את ההשפעות המזיקות של עודף אסטרוגן.
הרבה מחקרים מצביעים על הסויה כמסייעת במניעת סרטן מסוגים שונים, ואין אף מחקר שמצביע על בעייתיות בצריכת סויה גם אצל ילדים.
יש בהחלט הרבה נסיונות להפחיד ולהרתיע וכנראה שחלק גדול מזה נובע מהרצון לשמר את התפישה שאכילת בשר של חיות הוא הכרחי.

ומילה אישית - שום דבר לא מומלץ בהגזמה, אז נכון שלא הייתי אוכלת 3-4 מוצרי סויה ביום, אבל אין שום בעיה עם צריכה קבועה של טופו, חלב סויה, שבבי סויה, ומדי פעם מעדן. חלק גדול מהמוצרים האלה גם לא מכילים את כל מה שיש בפולי הסויה (בשבבים למשל יש בעיקר חלבון, בחלב סויה יש בעיקר מים..)
אפשר גם לגוון עם מעדנים על בסיס אורז, חלב שקדים, גבינות אגוזים וסייטן, במקום מוצרי הסויה. למשל בטחון מהצומח של טבעול יש שילוב של חלבון סויה וחיטה, וזה גם ככה משתלב בתוך מאכלים נוספים. אם אוכלים טופו משלבים אותו בדברים נוספים, כמו במוקפץ למשל.

בתור טבעונית שאוכלת מעט מאוד סויה ומוצריה (מסיבות אחרות, לא מחשש שיגדל לי ציצי בכף רגל..
), אין לי שום בעיה. אני אוכלת בעיקר אוכל בסיסי: דגנים, ירקות חיים ומבושלים, קטניות. אורז, פסטה, עדשים ותפוחי אדמה - כוכבים אצלי במטבח.
על הלחם אני מורחת: טחינה, חומוס, גבינת סויה ביתית, גבינת אגוזים, ממרחי פסטו וכאלה, מיונז ביתי, שוקולד למריחה (ממרח אורגני של הרדוף, עם אגוזים וקקאו כזה), סלטי ירקות כמו סלט חצילים/פלפלים/קישואים וכו', לעתים רחוקות אני מתפנקת עם ממרחים של "המתכון הסודי" שדי יקרים, והאמת היא שבאופן כללי אני משתדלת לא לאכול הרבה לחם אלא אוכל יותר מזין. אם כבר לחם, אני קולה אותו בחתיכות בתנור ומוסיפה לסלט עם רוטב טעים.

חלב סויה: תנסי את סויה ביו אורגני של אלפרו, ותנסי גם חלב אורז-שקדים של ויטריז, או חלב שקדים או אורז או שיבולת שועל, ותראי מה הכי טעים לך. יש אפילו חלב אגוזי לוז (טעים!).

מעדנים: יש כאמור מעדנים על בסיס אורז, ובבית אפשר להכין מעדנים ממש בקלות על בסיס חלב צמחי (אורז/שקדים) + קורנפלור. פשוט מחממים את החלב הצמחי בסיר קטן וכשהוא מתחמם מוסיפים קורנפלור מעורבב עם קצת מים/חלב צמחי, מוסיפים לסיר בהדרגה תוך ערבוב, מוסיפים גם סוכר וקצת תמצית וניל או קקאו, ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות. המינונים הם משהו כמו כף שמנה של קורנפלור על כל כוס של נוזל, אבל אפשר לנסות ולשחק עם הכמויות כדי להגיע למרקם המושלם.

ולסיום תבשיל עדשים שאני ממש אוהבת:
http://tivonim-blog.co.il/תבשיל-עדשים-מתובל/
 
תודה רבה ,

אחי אם כך בחיפוש אר המתכונים הטובים פה ואנסה ליישם את מה שכתבת .

ברור שהכל עיניין של כמויות , לגביי הסוכר שבמעדנים עד היום אכלתי את הטיבעי שהוא בלי סוכר \סוכרזית כרגע אוכלת את זה של תנובה הוא עם סוכר אבל לא יותר מידי .

תודה שוב,

איזה משפחה אוהבת אתם

:)
 
למעלה