הפלא ופלא - שאלה

  • פותח הנושא jtm
  • פורסם בתאריך

jtm

New member
הפלא ופלא - שאלה

הבנתי מהשרשור שבעמוד הזה שלכלבים ולחתולים היה אותו אב קדמון. אז מה בעצם הסיבה שכלבים חזקים מהחתולים, שהנמרים, האריות, ושאל החתולים מהסוג הזה, יותר חזקים מהזאבים? ונצל"ש - האם החתולים המבוייתים התפתחו בדומה לכלבים מהזאבים?
 
הסיבה היא שכל אחד מהמנים שהזכרת

"בחרו במסלול אבולוצינוי אחר" כל אחד מהמינים התאים את עצמו לתנאים שונים ולטרף שונה והיתרון הפיסי בהשוואה בינהם הוא מקרי לחלוטין בקשר להתקרבות אל האדם הסיבות והזמנים שונים לחלוטין הזאבים שהפכו לכלבים התקרבו לאנשים עשרות אלפי שנים לפני הספירה בכך שהזאבים הידדותים ביתור התקרבו לאנשים ושרדו עד שנהפכו לכלבים אצל החתולים הסיפור שונה לגמרי הסברה לגבי ביות החתולים היא שחתולי הבר הסתובבו בקרבת אסמי התבואה של בני האדם וצדו אכברים והחתולים הידידותים יותר התחבבו על בני האדם ושרדו
 

Caligola

New member
ברוך הבא jtm,

ראה, בעלי חיים שונים חיים בסביבות שונות ולכן מתפתחים באופן שונה. גם כלבים וגם חתולים מסווגים כטורפים ואיני מסכים עם קביעתך כי כלבים חזקים מחתולים, משפחת החתולים כוללת בתוכה גם את: היגואר, האריה, הנמר, הטיגריס, צ'יטה, לינקס, ופומה. וכל אלה אינם חתולים חלשים כלל, אלה הם טורפים חזקים ואימתנים. באופן כללי, אם אתה מעונין לדעת מדוע חיה מסוימת התפתחה באופן כזה בעוד שחיה אחרת התפתחה באופן אחר, אני מציע לבדוק מה התפריט של שניהם כולל ומול איזה איומים עליהם להתמודד ובאיזה סביבה הם חיו(יערות, מים, מדבריות, ג'ונגלים, אי מבודד וכו'), בדיקה של שלושת הדברים הללו יכולה לספק תשובה לקושיה הזאת, ולמשל: כאשר צ'ארלס דארוין ביקר באיי גלפגוס, הוא גילה שם כשלוש עשרה מינים של פרושים , ולכל אחד ממיני הפרושים היה סוג מיוחד וספציפי של מזון ממנו הוא היה ניזון, והוא גם גילה שבהתאם לסוג המזון שאותו הפרוש אוכל יש לו גם התאמות ספציפיות שנועדו לסיע לו בהשגת המזון, אחד מהפרושים שם היה ניזון מאגוזים קשים לפיצוח כמזון עיקרי והיה לו גם מקור חזק ורחב המאפשר לו לפצח את האגוז. הכלבים מוצאם מזאבים אסיתים(הנה מחקר שנערך בנושא), ולדעתי, החתולים המצוים כיום ליד פחי האשפה או בבתים פרטים הם חתולים קטני מידות בגלל שבעבר (לפני תקופת הביות) הם נהגו לצוד טרף קטן (כמו: עכברים, ציפורים וכו')
 

jtm

New member
זאת בדיוק הייתה השאלה ששאלתי

יצאתי מנקודת הנחה שהחתולים המבוייתים התפתחו מחתולי הטרף (נמרים, אריות וכו'), בעוד שהכלבים התפתחו מהזאבים. ובעוד שהכלבים המבוייתים יותר חזקים מהחתולים המבוייתים, החתולים הפראיים יותר חזקים מהזאבים.
 

SilentMike

New member
תלוי אילו חתולים פראיים.

החתולים המבוייתים בויתו מחתולי פרא, ולא מאריות ונמרים. מין זה קטן משמעותית מהאריות והנמרים גם כך. יש מיני חתולים שונים בגדלים שונים, החל מהטיגריס הענק, ועד לחתול בית קטן. גם משפחת הכלביים מכילה מינים בגדלים שונים. התנים והשועלים קטנים וחלשים בד"כ מהזאבים והצבועים. אחת הסיבות אגב שיש מגוון גדול כל כך של גדלים וצורות אצל הכלבים היא שהם בויותו הרבה קודם.
 

little bird1

New member
../images/Emo13.gifהרבעות מתוכננות ואבולוציה

אני מסכימה להערות שלכם על האבולוציה של חתולי הבית לעומת כלבי הבית. חייבים לזכור שאצל הרבה גזעים אצל כלבים היה מנגנון הרבעה מתוכנן. כך קיימים כלבי השאר פיי והבולדוג הצרפתי עם הבעיות הגנטיות ולעומתם הפיטבול והאמסטאף החזקים שהיו בחדשות לא מזמן. חתולי הרחוב והבית למדו לסמוך על יופיים והקסם האישי שלהם. האבולציה השאירה את החתולים שידעו לצוד עכברים או החתולים שהאנשים האכילו בגלל יופיים. החתול שבתמונה זהה לחתול האישי שלי אבל החמוד שאני מגדלת "חתיך" רזה עם מבט ממזרי.
חתול הבר הוא טורף מוכשר לא פחות מכמה כלביים למרות שהוא לא גדול אבל יש "זליגה" של חתולי הבר לשטחים העירוניים כי חתולי הבר החכמים למדו שהם מספיק יפים כדי לקבל ארוחות מהאנשים בפחות מאמץ.
תנים וצבועים פחות אטרקטיביים.
 

little bird1

New member
../images/Emo8.gifכשהוא אומר מיאוו הוא אטרקטיבי

מאוד. קשה להיות אדיש ולא לתת לו משהו טעים לאכול אחרי כמה מבטים בתוספת מיאוו מוסיקלי. לדעתי אי אפשר לעמוד בפני יופיו וחוכמתו.
 
למעלה