הפלגים הפרוטסטנטים לאשבולת

הפלגים הפרוטסטנטים לאשבולת

להלן קישור שהעבירה לי באדיבותה מנהלת פורום ערוץ הסטוריה. אני ממליצה לקרוא גם את הקישורים הנלווים, למרות שאין בהם תשובה מלאה לשאלתך על הפלגים הפרוטסטנטים.

הפניתי בקשת עזרה בנושא זה לפורום

ערוץ ההסטוריה, ואני מקווה שיגיבו עליה כאן

מעניין, אבל

אם למדינה היהודית תפקיד חשוב בשלב הראשון של ארמגדון, מדוע זה הם מנסים להמיר את דתם של כל מי שהם פוגשים, כולל היהודים? בקצב הזה לא ישארו להם אנשים להלחם במלחמה... ואגב, לא מדוייק שכל פרוטסטנט רשאי לפרש לעצמו את התנ"ך. הכומר של כל כנסיה רשאי לעשות זאת, ויש עצמאות בין כל כנסיה לכנסיה.

Testify2Love

New member
מנסים..

מנסים לעזור לך לראות שישוע הוא משיח האמת מכיוון שאוהבים אותך, ורוצים תראי מהי אהבה אמיתית, ושתוכלי לחיות נצח עם אלוהים שאוהב אותך כל כך עד שהוא שלח את בנו למות בשבילך. תאמיני לי שלא עושים את זה כי יהיה להם יותר קרדיט כשיגיעו לגן עדן. דבר שני, ישוע ציווה אותנו לבשר את בשורת האהבה לכל אדם, בכל העולם. וגם בתהילים כתוב- "שירו ליהוה ברכו שמו בשרו מיום ליום ישועתו." (צו:2) זה הכל. פיור מוטיבס. ;) באהבה, אלה.

ובי זה פוגע

כאשר מישהו מתיימר לדעת מהי האמת האחת והיחידה, והוא מרגיש שהוא חייב, פשוט חייב, לשכנע אותי בכך גם. לא משנה שבכך הוא למעשה אומר שהאמונה שלי אינה נכונה. גם הרי קרישנה, אגב, משוכנעים שלהם האמת היחידה. גם להם יש הוכחות מוזרות בדיוק כמו ההוכחות המוזרות על ישו. גם הם מצווים לבשר את בשורתם הנפלאה לכל העולם. גם אצלהם הכל פיור מוטיבס. ובכל זאת, אנשים מזדעזעים מהם כל פעם מחדש. רוצה להאמין במושיע שלך - בבקשה. אל תנסי (את וחברייך האוונגליסטים) להמיר כל אדם תמים שאתם נתקלים בו. מהיום אומר הכת הנוצרית, ולא הדת הנוצרית. ואגב, אשמח לשמוע כיצד את הגעת לבשורה. ברצינות. מה היה התהליך? מתי?

אגב, עוד סתירה

אלוהים כל כך אוהב אותי שהוא שלח את בנו למות עבורי.. מעבר לעובדה שהוא קם לתחייה מספר ימים לאחר מכן, כך שאין משמעות למוות כי אינו בן תמותה רגיל, מדוע אלוהים אוהב אותי יותר משהוא אוהב את בנו? איני מבינה זאת. במקום לעורר בי שמחה רבה על כך שהוא אוהב אותי, זה מעורר בי פחד אימים איזה אלוהים זה. למה להרוג את בנו אם הוא אוהב אותי?? אני מניחה מה תשובתך... על חטא אפשר לכפר רק בדם. כן כן, פעם ראשונה ששמעתי את המופרעות הזו גם אני. מסתבר שבגלל שאדם וחווה אכלו מעץ הדעת ומאז כולנו חוטאים, יש צורך לשחוט כל הזמן חיות/אנשים על מנת לכפר. כמובן שמאז שאלוהים שחט עבורינו את ישו (אשר קם לתחייה מיד), אין כפר צורך לשחוט אנשים, מאז עושים את זה רק כי זה כייף, לא כי זה חובה. אה, ואתם יודעים למה בבראשית כתוב שה´ כיסה את אדם וחחוה בעור? לא כפי שהיהדות טוענת כדי לשמור עליהם מפני הצינה שלא יחלו, כי הם כעת כבר אינם מוגנים בחיים לנצח והם מסולקים מגן עדן, אלא כי הוא (אלוהים) מיד שחט חיות כדי לכפר על החטא של אדם וחווה... אלוהים אדירים!!!! ממש כת השטן. (מה שמזכיר לי, כנראה אלוהים אינו כל כך גדול וכל יכול בנצרות, כי מסתבר שהוא לא ברא את השטן, וכנראה גם לא יכול להשתלט עליו).

והכי מצחיק אגב

הטענה השקרית שקיים יהודי המאמין בישו. ברגע שיהודי מאמין בישו, קרי, שקיים משיח שהוא התגלמות אלוהים, הוא כבר אינו מאמין בדת היהודית. אבל היהודים המשיחיים טוענים שברור שהם יהודים, הם הרי נולדו לאם יהודיה, ופשוט גילו את המשיח. אבל שכחתם שיהדות זו דת. לא גזע. וברגע שאתם מאמצים דת אחרת (ישו), אתם מוותרים על הדת הקודמת שלכם. לא סתם לא נותנים ליהודים משיחיים מחו"ל אזרחות ישראלית. הכי מצחיק, שאותו "יהודי משיחי" שסיפר לי בהתלהבות איך אוכל להמשיך להיות יהודיה וגם "להכניס את ישו לליבי", חילק לי חומר תעמולה רב, בין השאר גם קסטות עם דרשות שלו, שם הוא מספר על החיים שלו Before I became Christian ו- After I became Christian. כלומר, אפילו הוא לא מאמין בשקר של עצמו שהוא יהודי משיחי, הוא רואה עצמו כנוצרי, אבל על מנת לנסות לפתות יהודים הוא מציג את העניינים כך.

Testify2Love

New member
אחותי

אני מצטערת מקרב ליבי אם הדברים שאמרתי בשלב כלשהו פגעו בך. זאת ממש לא היתה כוונתי. גם אני מגדירה את עצמי כיהודיה משיחית, למרות שאני ממש לא אוהבת הגדרות. אני שייכת לאלוהים, ובזה זה יכול להסתכם. המילה Christian משמעותה "משיחי". זה לא שאנחנו (יהודים משיחים) מאמינים במשהו נוצרי, אלא שהנוצרים (משיחיים) מאמינים במשיח היהודי. לכן, במובן הזה, משמעות השם של הספר של הבחור איתו דיברת היא- "לפני שהפכתי למשיחי.." וכיוב´.. לא "לפני שהפכתי לנוצרי". ידות היא אמנם גם דת, אך היא גם גזע. וגם הרבנים יסכימו איתי שמי שנולד לאם יהודיה, ישאר יהודי לתמיד, אפילו אם הוא יצטרף חס וחלילה לכת השטן. יכול להיות גם אדם אתאיסט שנולד יהודי, ועדיין הוא לא יהודי דתי. אז כן קיים הבדל. אם מישהו מאמין באמת אבסולוטית, מן הסתם הוא מאמין שקיימת רק אמת אחת וששאר האמונות אינן נכונות. אם ישוע אמר שהוא "הדרך האמת והחיים"- אז בשבילי אלוהים הוא האמת האבסולוטית, ואין כזה דבר "אמת אישית". יכולים להיות רעיונות נפלאים גם בדתות אחרות, כמובן, אבל קיימת רק אמת אחת, אותה אנו נקראים לחפש בחיינו פה. אני לא ממש יודעת הרבה על הרי קרישנה, אז אני לא אכנס לזה. אבל יכולים להיות הרבה אנשים שבטוחים שיש להם את האמת היחידה, השאלה רק מה אלוהים חושב על האמת שלהם, ואם היא נכונה על פיו. לכן, עדיף לשאול אותו מהי האמת. אני לא מנסה להמיר אף אחד, משום שאף בן אדם לא יכול להמיר בן אדם אחר. זה רק אלוהים יכול לעשות את הפעולה הנדרשת בליבו של האדם המדובר. אני יכולה לספר לך על אלוהים ואהבתו, אבל זו החלטה שלך ושל כל אחד אחר אם להאמין למה שאלוהים אומר או לא. ולא ממש משנה אם את קוראת לזה הדת הנוצרית או הכת הנוצרית. אלוהים הוא הרבה מעבר להגדרות כאלה. אני אספר לך איך הגעתי להאמין מאוחר יותר, כי זה ממש ארוך ואני צריכה לחזור לעבודה. נכון שישוע קם לתחייה, אבל הוא כן עבר את הסבל והכאב וההשפלה. אז בהחלט יש משמעות למותו על הצלב עבורך. לא אמור לעורר בך פחד שאלוהים שלח את בנו כדי למות עבורך, אלא יראה וכבוד. תראי מה הוא עשה כדי שאת תוכלי להגיע לגן עדן. אלוהים ברא את השטן כמלאך, והוא החליט למרוד באלוהים, אני מניחה שכבר שמעת את הסיפור.. שוב מצטערת אם פגעתי בך. באהבה, אלה.

אגלה לך, גם כאשר מאמין

של הרי קרישנה פונה לאלוהים שלו ושואל אותו אם מה שהוא מאמין זו האמת, התשובה שהוא מקבל מהאלוהים שלו היא "כן". הפונדמנטליזם הזה מסוכן מאוד - אני הצודק, זו האמת שלי, מי שלא מסכים איתי טועה וישרף בגיהנום. לכן, בואו ילדים חמודים, הצטרפו לכת הנצרות, ותראו איך ליבכם יתמלא באהבה וכל חייכם ישתנו. זה כדאי. אין לכם מה להפסיד. אמא´לה. איך את יודעת מה ישו עבר? איך את יודעת איזה סבל וכאב והשפלה הוא עבר? לי נראה שאלוהים שמת וקם לתחייה ממש לא מרגיש כלום. וממש לא שמעתי את העובדה שאלוהים ברא את השטן כמלאך והוא התמרד... כל יום לומדים משהו חדש, את רואה. ואם הוא (השטן) התמרד - אלוהים לא יכול לו? ואגב, אל תנסי לפרשן את מה שהבחור אמר (כתבתי מה שהוא אומר בקסטה, זה לא ספר). הוא הפך לנוצרי. בפני הוא הציג עצמו כ- Messianic, בדרשה המוקלטת הציג עצמו כ- Christian. חד וחלק. בפני הוא משיחי, בפני הכנסיה הוא נוצרי. אגב, מילא אם היית מאמינה בישו שהוא משיח, אבל את מאמינה שהוא גם אלוהים, לא? כאן הבעיה. לכן אינך יהודיה בדתך. גם אם בדמך זורם דם יהודי "טהור". ילדייך לא יהיו יהודים. כפי שילדיה של מי שהתאסלמה אינם יהודים. אגב, לא את פגעת בי, פגעו בי אנשים כאן, שבגסות רוח נוראית מנסים להמיר אותי. הכי מצחיק שבהתחלה לא קלטתי את זה. בינינו אומר לך, בלי שתעלבי, שעלייך פשוט חבל לי, כי כפי שתיארת היית שרויה במצב נפשי לא טוב כאשר גילית את ישו. באמת הכי קל לתפוס אנשים לכתות כאשר הם במצב נפשי חלש. ומיד אחפש את מילות השירים של פיל קולינס Jesus He Knows Me, ממש קולט את הרמאות.

את שוכחת

שבהרבה דתות נוספות יש אספקט מיסיונרי. זה לא ייחודי רק לנצרות הפרוטסטנטית, ליהודים משיחיים או לקתוליות: באיסלם, בהארי קרישנה ואפילו בקרב הבהאים יש מגמה ברורה כזאת. ביהדות, המגמה הזאת מופנית בעיקר לחילוניים. אחרת איך תסבירי את חירוף הנפש המופלא שגורם ליהודים לעמוד בצמתים ולחלק ספרות הסברה, לשבת בקרנות רחוב ולשכנע אנשים לשים תפילין, להתדפק על דלתות כדי לשכנע נשים ללכת למקווה ולהדליק נרות שבת, לצוד נפשות בקרב אסירים ומכורים לסמים וסתם אובדי דרך, לעשות ערבי החזרה בתשובה, לנסוע להודו כדי לפתוח שם בית כנסת למטיילים שחשים רחוקים מהבית (יחד עם מנה חמה), לפרסם לינקים של אותו אתר בתשובה לכל שאלה, בתקווה שמישהו, ברגע של חולשה, אולי יפתח לאמת שלהם... לפעמים זה נחמד, כי לאדם עצמו יש איזה שאר רוח, ואפשר לנהל אתו או איתה שיחה מצויינת, ולפעמים זה מייגע עד זוב סבלנות. שיטות השיווק משתנות מאדם לאדם וגם כאן אי אפשר לעשות הכללות: יש אנשי שיווק שבסלנג נקראים "פטישים": הם דופקים לך על הראש שוב ושוב (ושוב) עם אותו מסר, עד שהמוח שלך "מתעלף" מרוב שעמום וכבר מוכן להסכים לכל דבר. (זו שיטת שיווק ידועה) אנשי שיווק אחרים נקראים "המשכנעים" והם קצת יותר חביבים עלי אישית, משום שהם מאפשרים דיאלוג, אולם הדיאלוג הזה מוגבל, משום שהוא מגמתי ומיועד למטרה אחת בלבד והיא שכנוע. הם אינם פתוחים באמת לשיחה אלא רק לכאורה, ואורבים לשעת הכושר כדי לדחוף את הסחורה. יש נוספים: "העובדים הסוציאליים", שמעמידים פנים שרווחתך מעניינת אותם, "המפחידנים" שמנופפים באיומים על מה שיקרה לך אם לא תקני את הסחורה שלהם, "העטלפים" שמגיחים מהאפלה, שמים ביס ונעלמים... "הפסיכים" - אלה שאף אחד לא מעז להתווכח איתם. כל אחד וסגנונו. כמעט שאי אפשר להגיד "הם" ביחס לשיטות שיווק הדת, משום שהן משתנות מאדם לאדם, ממש כשם ששיטות הסירוב משתנות מאדם לאדם. אפשר פשוט להגיד "לא תודה" ולחפש חברים אחרים.

Testify2Love

New member
תגובה

כשישוע זעק בהיותו על הצלב- "אלי אלי למה שבקתני?!", אני חושבת שזה כן בא ממקום של כאב, והרגשה של נטישה. בנוסף, אם תקראי את הברית החדשה, תוכלי בעצמך לראות מה ישוע עבר. לחילופין את יכולה לקרוא ישעיה נ"ג ולראות מה חזה ישעיה שיעבור על המשיח (מה שהתגשם במדויק בישוע). ההבדל בין ´אמת שלי´ לאמונה באמת אבסולוטית הוא עצום, ועל זה בדיוק אני מדברת. זה לא משנה מה כל אחד מאיתנו חושב, משנה מהי האמת. לדוגמה, (והיא הולכת להיות ממש מפגרת)- את מסתכלת על בקבוק קוקה קולה. הפקק הוא אדום. זה לא משנה שמישהו (וגם אם הוא עיוור צבעים) יגיד שהפקק הוא כחול. כי הפקק הוא אדום עובדתית. ברור שאלוהים יכול לשטן, רק שכיום ניתן לו לנסות את בני האדם ודברים כאלה, אך גם זה זמני. תני לי בבקשה לחזור על זה שוב- Christian=Messianic אני לא מנסה לפרשן, רק להסביר. אני בטוחה שגם החברה שלו בקהילה (=כנסיה) יודעים שהוא יהודי, ושהוא אף גאה בזה. אני מאמינה שישוע הוא המשיח, וגם בן אלוהים, כי המשיח צריך להיות בן אלוהים. (תהילים ב´).ילדיי יהיו יהודים, משום שאני יהודיה, וכך זה עובד לא? אני לא התנצרתי, אלא אני מאמינה במשיח, שהוא תקוות ישראל. גם היהודים הדתיים מתפללים שלוש פעמים ביום לבואו, הציפייה למשיח, על פי הרמב"ם, היא אחת משלוש עשר עיקרי אמונה. אז אם ישוע הוא לא המשיח, בסדר, תגידי מה שאת רוצה, אבל אם הוא כן, מחובתי כיהודיה להאמין בו. בקשר למיסיונריות.. תחשבי על זה ככה- יש בן אדם שהוא חולה סרטן סופני. לפתע יום בהיר אחד, מתגלה לו התרופה לסרטן זה. האם לא נראה לך הגיוני שהוא ילך וינסה לספר על התרופה הזאת לכל החולי סרטן הסופניים שהוא מכיר? בנוסף, איש אחד אמר פעם (ואין לי מושג מי זה היה..) שאם אתה לא רוצה שאנשים אחרים ידעו על האמונה שלך, כנראה שהיא לא חזקה מספיק. או משהו כזה. :) בסך הכל, אם אני מספרת לאנשים על מה שאני מאמינה בו, זה בגלל שיש למי שאני מאמינה בו מה להציע להם. האם אדם אתאיסט ינסה לשכנע אותי בצדקת דרכו? רוב הסיכויים שלא. וזה לאו דווקא בגלל שהוא לא מסיונר וחייב להוכיח לכולם שהוא הצודק, אלא בגלל שאין לו במיוחד מה להציע לעולם. (לא מנסה לפגוע באף אחד..איש באמונתו יחיה אחרי הכל..) באהבה, אלה.

masorti

New member
הזכרת את ישעיה נ"ג...

וזה הזכיר לי משהו. תאמרי לי בבקשה... ישו היה ידוע כאדם חולני שהתרוצץ בין רופאים? שמא הוא נזקק לאשפוזים תכופים? ואולי מדובר באדם נכה ומוגבל בפעילות? לי דווקא נדמה שהוא היה אדם צעיר ובריא, שנסע ממקום למקום ברחבי הארץ אומרים אפילו שהוא הלך על המים בכנרת. ולמה אני שואל? כי בישעיהו נ"ג נאמר: "איש מכאובות וידוע חולי" (פסוק ג´) "אכן חוליינו הוא נשא ומכאובינו סבלם, ואנחנו חשבנוהו נגוע.." (פסוק ד´) את בטוחה שישעיהו נ"ג מדבר על ישו?

אגב שבקתני, אני זוכרת שנשאלתי על כך

על ידי הכומר הקתולי ההוא שביקש ממני לתרגם עבורו. ולא ידעתי מה זה. יכולתי רק להצביע על שורש ש.ב.ק כמו ב"לשבוק חיים", והוא השתומם כיון שבדת הקתולית מפרשים את זה כ"עזבתני". כנראה מארמית.

זה בגלןל שלאדם האתאיסט יש

כבוד כלפייך ולאחר שיראה שאינך מעוניינת יעזוב אותך במנוחה. קצת פחות אהבה ויותר כבוד לאנשים אחרים לא יזיקו. "אלי אלי למה שבקתני" - תגידי, ישו הוא אלוהים או לא? אם כן, אז מה כל עניין הסבל שלו? אם לא - הרי שאתם מתפללים לאדם, לא לאל. ואל תנסי להתחמק ולאמר ישו הוא בן אלוהים, כולנו בני אלוהים, את מאמינה שישו הוא אל. לגבי הפקק. חשבת על האפשרות שהפקק אכן אדום, ואת חושבת שהוא ירוק?? אבל לא, את בטוחה שרק מאמיני ישו יודעים בוודאות שהפקק אדום. תפתחי מילון ותראי, Christian לא שווה Messianic. מושיע ומשיח הם מילים נפרדות. וכמובן שאנשים משתמשים במילים אלו לציין כוונות שונות. לגבי היהדות, לא כך זה עובד. אולי אצל הנאצים, שבדקו מספר דורות אחורה זה עובד. ברגע שאת מאמינה בישו ומצהירה על כך, אינך נחשבת ליהודיה היות וקיבלת עלייך את הדת הנוצרית. וחובתך כיהודיה מאמינה היא להאמין בעקרונות הדת שלך, ביניהם לקיים את מצוות התנ"ך ולקיים את הפסוק ולא יהיה לך אלוהים אחר עלי. אם אלוהים יכול להתגבר על השטן, הרי זה כאילו שהוא ברא את השטן, מה הסיפור על המלאך שמרד? אלוהים בוחר להשאיר רוע בעולם. היהדות רואה ברוע דבר טבעי, הנצרות לא. אז אם אלוהים בחר להביא רוע לעולם, מדוע אנחנו חוטאים? הרי אלוהים מחטיא אותנו בכך שמאפשר את הרוע. אפילו לחולי סרטן, הרופאים רק מציעים טיפול, לא מנדנדים להם ומוציאים להם את הנשמה ומכריחים אותם לקבל טיפול. מדוע? כי יש להם כבוד כלפי האדם, והם יודעים שהם רק יכולים להציע ולא להכריח. ולתיאולוגית, רק לנצרות ולכתות יש פעילןות מסיונרית, ואחד המאפיינים של כת היא פעילותה המסיונרית. לאיסלאם אין פעילות מסיונרית!! ונכון, ביהדות יש נסיונות שכנוע של חרדים כלפי חילונים, אך היות והחילונים כבר יהודים אין בכך מסיונריות.

masorti

New member
אני רוצה לתקן אותך בשני דברים...

א. מטיפים אתיאיסטים לא עוזבים אותך במנוחה. הם מציקים ומציקים בדיוק כמו מטיפים דתיים. ראי בפורומים של דתיים וחילוניים. ב. יהודי שהתנצר נשאר טכנית יהודי, אם כי הוא נחשב פסול לטקסים היהודיים. במידה וירצה לשוב ליהדותו הוא אינו צריך גיור אלא טקס מקוצר הנקרא "חידוש הברית" (שעיקרו טבילה במקווה והצהרה בפני בי"ד).

masorti

New member
לא בטוח...

למיטב ידיעתי, ילדי מתנצרות הינם טכנית יהודים לפי ההלכה. אבל אני לא רב ואני לא רוצה להתחייב.

תשובותי, ולא לפי הסדר דווקא

מיסיונרים הם מיסיונרים, ולא חשוב באיזה צבע הם באים. גם מיסיונרים אתיאיסטים. "כת" היא פשוט שם גנאי שהעניקו הדתות הממוסדות לקונקורנציה, כלומר לדתות החדשות. יש דתות חדשות שעוסקות במיסיונריות ובשיווק אגרסיבי ויש אחרות שנחבאות אל הכלים ומי שמחפש אותן מגיע אליהן. לתפישתי, לאף אחד אין בעלות על אלוהים. הבה נקווה שאלוהים עצמו יופיע בקרוב ויפשר את הוויכוחים. כיניתי עצמי בשם תיאולוגיה ולא תיאולוגית.

אמרי נא לי אלה יקרה

את כל הזמן מתפעלת מכך שהנבואות בתנ"ך מתגשמות כולן בישו. מחשבה: אם הברית החדשה נכתבה כאשר התנ"ך כבר היה ידוע, האם אין זה סביר שכאשר אנשים כותבים את התורה החדשה שלהם, והם רוצים להראות שהיא ממשיכתה הטבעית של התורה הישנה, שהם יכתבו את דבריהם בצורה שתראה שהם צודקים? כלומר, יסתמכו על המקורות בתנ"ך ויכתבו את הברית החדשה בצורה שתראה כי ישו מילא אחר כל הנבואות? (כאשר העלתי טעון חכם זה מול החצוף המסיונרי, תשובתו המלומדת והמעמיקה היתה: Eshbolet Hasade, you are much smarter than that) כפי שהודות לפורום התעקשתי שיראה לי היכן כתובה שושלת היוחסין של מרים, והוא אמר שברור שהיא מופיעה בברית החדשה, והחל להקריא לי פסוקים עם השושלת של יוסף. כשהתעקשתי, אמר שגם של מרים מופיעה, בלוקס, והוא תיכף ימצא לי את הפסוק, ומהר מהר שינה נושא. וזה אגב מטיף ידוע בכנסיה, כך שזה מאשש את טענת הנרי. על השאלה כיצד אל יכול למות, ואם הוא מת וקם לתחייה מדוע זו הקרבה כה גדולה, התשובה היתה שמשיח זו ההמצאה הכי גאונית שאי פעם היתה, שרוב האנשים לא יכולים לתפוס כמה היא גאונית... כנראה גם מרוב גאוניות אי אפשר להסביר אותה לאף אדם חושב..) טוב, מצטערת שאני לא יכולה להפסיק לקשקש על זה, פשוט אני עדיין בשוק מהפגישה המסיונרית שהיתה.

למעלה