אחותי
אני מצטערת מקרב ליבי אם הדברים שאמרתי בשלב כלשהו פגעו בך. זאת ממש לא היתה כוונתי. גם אני מגדירה את עצמי כיהודיה משיחית, למרות שאני ממש לא אוהבת הגדרות. אני שייכת לאלוהים, ובזה זה יכול להסתכם. המילה Christian משמעותה "משיחי". זה לא שאנחנו (יהודים משיחים) מאמינים במשהו נוצרי, אלא שהנוצרים (משיחיים) מאמינים במשיח היהודי. לכן, במובן הזה, משמעות השם של הספר של הבחור איתו דיברת היא- "לפני שהפכתי למשיחי.." וכיוב´.. לא "לפני שהפכתי לנוצרי". ידות היא אמנם גם דת, אך היא גם גזע. וגם הרבנים יסכימו איתי שמי שנולד לאם יהודיה, ישאר יהודי לתמיד, אפילו אם הוא יצטרף חס וחלילה לכת השטן. יכול להיות גם אדם אתאיסט שנולד יהודי, ועדיין הוא לא יהודי דתי. אז כן קיים הבדל. אם מישהו מאמין באמת אבסולוטית, מן הסתם הוא מאמין שקיימת רק אמת אחת וששאר האמונות אינן נכונות. אם ישוע אמר שהוא "הדרך האמת והחיים"- אז בשבילי אלוהים הוא האמת האבסולוטית, ואין כזה דבר "אמת אישית". יכולים להיות רעיונות נפלאים גם בדתות אחרות, כמובן, אבל קיימת רק אמת אחת, אותה אנו נקראים לחפש בחיינו פה. אני לא ממש יודעת הרבה על הרי קרישנה, אז אני לא אכנס לזה. אבל יכולים להיות הרבה אנשים שבטוחים שיש להם את האמת היחידה, השאלה רק מה אלוהים חושב על האמת שלהם, ואם היא נכונה על פיו. לכן, עדיף לשאול אותו מהי האמת. אני לא מנסה להמיר אף אחד, משום שאף בן אדם לא יכול להמיר בן אדם אחר. זה רק אלוהים יכול לעשות את הפעולה הנדרשת בליבו של האדם המדובר. אני יכולה לספר לך על אלוהים ואהבתו, אבל זו החלטה שלך ושל כל אחד אחר אם להאמין למה שאלוהים אומר או לא. ולא ממש משנה אם את קוראת לזה הדת הנוצרית או הכת הנוצרית. אלוהים הוא הרבה מעבר להגדרות כאלה. אני אספר לך איך הגעתי להאמין מאוחר יותר, כי זה ממש ארוך ואני צריכה לחזור לעבודה. נכון שישוע קם לתחייה, אבל הוא כן עבר את הסבל והכאב וההשפלה. אז בהחלט יש משמעות למותו על הצלב עבורך. לא אמור לעורר בך פחד שאלוהים שלח את בנו כדי למות עבורך, אלא יראה וכבוד. תראי מה הוא עשה כדי שאת תוכלי להגיע לגן עדן. אלוהים ברא את השטן כמלאך, והוא החליט למרוד באלוהים, אני מניחה שכבר שמעת את הסיפור.. שוב מצטערת אם פגעתי בך. באהבה, אלה.