הפלה, זיקה, והרצון החזק להפוך כבר להורים.

עלמה83

New member
הפלה, זיקה, והרצון החזק להפוך כבר להורים.

היי,
רציתי לשתף אתכן במה שעובר עלי.
כמובן שאשמח לחיזוקים, סיפורי הזדהות ושיתופים :)
אני ובעלי כבר שנה וחצי מחכים לילד ראשון.
לפני כשנה וחצי נכנסנו על הנסיון הראשון, אך הבדיקות הראו תסמונת דאון בודאות של 99% כך שנאלצנו להיפרד מהעובר בסוף שבוע 18.

לאחר מכן, הייתי צריכה לחכות מספר חודשים שהרחם שלי יתאושש מההפלה ואז החלטנו לנסוע למזרח להתאוורר קצת מהאכזבה שחווינו...
כשחזרנו גילינו שעצם השהיה במזרח מעלה את החשד לנשיאת זיקה, אותה הגבר יכול להעביר במשך חצי שנה (מסוכן מאוד להריון) ולכן נאלצנו להמתין חצי שנה נוספת עד שיעבור החשש.
שתבינו, שאם היינו יודעים מראש על הזיקה הארורה הזו לא היינו נוסעים בכלל. הרצון להפוך כבר להורים הרבה יותר חשוב לנו... אך אף אחד לא דאג לידע אותנו מראש על העניין (היינו לשכת הבריאות לעשות חיסונים לפני הנסיעה) וגם כאשר חזרנו גילינו על זה ממש במקרה.... כמו כן, אין שום אין שום בדיקה שיכולה לבדוק נשאות ורק בשל החשש צריך לחכות חצי שנה.
כעת, עברו כבר כמעט חודשיים מאז שחלף החשש לזיקה.
לפני חודש ניסינו ולא נתפס.
לפני שבוע ניסינו שוב, קיימנו יחסים יומיים וחצי לאחר שבדיקת הביוץ יצאה חיובית (בעקבות שמירת נידה), מקווה מאוד שהספקנו את הביוץ החודש... וכעת אנחנו ממתינים (עוד 8 ימים) בתקווה לקבל 2 פסים חיוביים.

אני יודעת שאומרים שככל שאתה יותר רוצה את זה, זה דווקא עלול להוריד את הסיכויים אבל אני לא מצליחה לשלוט בזה. אני בת 27, עוד מעט 28 וכמעט כל הבנות סביבי כבר עם ילד ראשון \ בהריון.... וזה רק מגביר אצלי את התשוקה לזה.
אומרים שכל דבר בא הזמן שלו, אלוקים בוחר מתי להוריד כל נשמה לעולם אבל זה עדיין קשה.
וגם לאחר שנכנסים שום דבר לא בטוח, כ"כ מייחלת כבר להריון בריא ותקין.

בנוסף, רציתי להתייעץ איתכן לגבי התזונה במהלך הנסיון להרות (בשבועיים של החוסר ודאות), האם אתן נמנעות מסושי, בשר נא ואלכוהול? כי זה רק מגביר את הציפיה והאכזבה. בחודש הקודם הקפדתי אבל עכשיו כשהבנתי שזה לא כזה בטוח זה מאכזב אותי וממש מתחשק לי לשתות יין (פעם -פעמיים בשבוע..) לגבי אוכל נא אני יותר חוששת אבל לא יודעת האם באמת יש סיבה להקפיד לשמור מעכשיו? הרי יהיו לי 9 חודשים להימנע מהדברים האלו...

תודה רבה על ההקשבה,

שירהד1

Member
מנהל
היי עלמה83

צר לי על אובדן ההריון ועל השתלשלות האירועים מאז, שלא איפשרה לכם להתחיל בניסיונות להרות מחדש.

התכנים שכתבת מתאימים גם לפורום אובדן הריון וגם לפה, זה ממש נמצא בתפר בין אובדן ההריון לניסיון נוסף, ואני מאחלת לך שממש בקרוב אכן תזכו להריון תקין, שיסתיים בידיים מלאות.

כתבת שאת יודעת שאומרים שככל שאתה יותר רוצה את זה, זה דווקא עלול להוריד את הסיכויים אבל שאת לא מצליחה לשלוט בזה- ותגובתי- מי שאומר מה שאומר- טועה. אין שום קשר בין גודל הרצון לבין הורדת או העלאת הסיכויים. לפי תפיסתי, יש ביולוגיה, והיא זו שקובעת, ולצערנו, אין לנו ממש שליטה על כך , בהקשר של היווצרות הריון ותקינותו (וגם בהקשרים נוספים רבים בריאותיים).
ונכון- אי אפשר גם ממש לשלוט על הרצון העז בילד. כשזה קיים- זה קיים.
במקום להאבק בזה- צריך להבין את עצמינו ולהיות סבלניים לעצמינו.

לגבי התזונה- ממליצה לך לשאול רופא/ה. אני באופן אישי גם כך לא אוהבת אלכוהול, סושי ובשר נא, אז לא היתה לי בעיה מהבחינה הזו:) תתכונני לזה שכאשר תהיי אמא, תצטרכי להתפשר על הרבה מעבר לזה- החיים ישתנו- בעיניי לטובה כמובן, אבל ישתנו, והויתורים יהיו יותר משמעותיים מאשר סביב מה לאכול ולשתות...
כאמור- אם את מרגישה שזה ממש מבאס אותך לוותר על המאכלים והמשקאות, התייעצי עם הרופא/ה שלך לגבי העניין.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

עלמה83

New member
תודה רבה שירה

ברור לי שאצטרך לעשות לא מעט ויתורים כאשר אהפוך לאמא. אני שואלת כי לפעמים אני נוטה להחמיר עם עצמי ולשמור גם דברים שלא צריך. וחבל כי זה סתם מקשה...
תודה רבה על המילים החמות :)

סיפור לא פשוט

צר לי על ההפלה שעברת.. גם אני עברתי הפלה בשבוע 18 בגלל טריזומיה...
עכשיו, בגלל שלראשונה נקלטת מיד, זה מעודד ומצד שני מרים ציפייה.
שתדעי שזה יכול לקחת כמה חודשים וזה עדיין תקין לגמרי. ברור שכשרוצים ומנסים זה ממש מבאס שזה לא קורה מיד. מקווה שזה יקרה כמה שיותר מהר ובבריאות!
לגבי ההמנעות ממאכלים מסוימים, אין שום סיבה להמנע ממה שבא לך! לא הייתי עושה עכשיו סמים, אבל קצת יין או בירה זה בסדר וסושי ובשר נא זה ממש סבבה כל עוד אין שלייה...
בהצלחה!

עלמה83

New member
היי!

תודה רבה על ההזדהות, העידוד והייעוץ :)
מקווה מאוד שהשבוע אקבל בשורות טובות

את כבר אמא? (לפי הכינוי אני מניחה שכן אבל בכל זאת), או שגם את מחכה לילד ראשון?

מה קורה?

רק עכשיו ראיתי שענית לי...
עברתי שתי הפלות כשכבר היו לי 2 בנות, אחרי ההפלות הייתי בשני הריונות תקינים ועכשיו יש לי 2 בנות ו2 בנים...
מקוווה בשבילך שהכל יסתדר ושתזכי בכמה ילדים שאת רוצה!

למעלה