הפלה לאחר טיפולים

הפלה לאחר טיפולים

טוב בדרך כלל אני בפורום השכן "פוריות" כי למעשה אני בטיפולים. אך טיפולים לאחר הפלה. לכן אני קופצת לכאן לספר את סיפורי... עברתי טיפולי פוריות שבעקבותיהם נכנסתי להריון. בשבוע ה-8 הסתבר שעשיתי את זה "בגדול", כמו שאמרה הטכנאית באולטרסאונד, רביעיה לא פחות ולא יותר... השמחה היתה מהולה בבהלה לא מעטה מה עושים עם ארבעה עוברים.כמובן שהרופאים פה אחד המליצו או יותר נכון החליטו שאין ברירה ויש לעשות דילול.וע"כ בשבוע 12 עברתי דילול. אני לא מאחלת לאף אחת לעבור את הדבר הזה זה ממש איום ונורא פיזית ובעיקר נפשית. אך הכל היה שווה ע"מ שישארו שניים נוספים. הדילול עבר בשלום. אך השקט והמנוחה לא נשארו הרבה זמן בשבוע 15 היה פתח בצוואר הרחם ובשניות הכל פשוט נגמר. כמובן שעברתי מאין לידה ולאחר מכן גרידא + אישפוז בבית חולים יומיים. אך זה לא יאומן איך שבשניות דברים משתנים ומאושר הכי גדול בעולם ותחושה הנפלאה ביותר שיש, הכל משתנה. והאובדן הוא כה גדול. עכשיו אני ממשיכה עם הטיפולים בנתיים אין הצלחה. ואני אומרת שזה לא פייר שאני גם עוברת טיפולי פוריות שזה תהליך בפני עצמו קשה ומתסכל וגם לעבור הפלה שהיא כתוצאה מפתח בצוואר הרחם שיהווה בעיה בהריונות הבאים בעז"ה. גורל אכזר...

קטיה 007

New member
אורית יקרה

מצטערת מאוד לשמוע מה שעברת אך אולי יש לי זקיק של אור שאני לא מומחית אך שאלי את הרופא שלך לגבי תפירת צוואר הרחם בהריון הבא שאני מקווה שיגיע במהרה. אני עכשיו בהריון בשבוע 9 גם כן אחרי איבוד הריון בשבוע אמנם יותר מתקדם (שבוע 23) עקב צירים מוקדמים שגרמו לקיצור צוואר הרחם והמלצת הרופא שלי ורופא נוסף שייעץ זה לתפור ואכן עוד כ- 3 שבועות אני אעבור את התהליך שמקווה ויעזור להריון להיות ארוך יותר קטיה

ליבי ר

New member
יש תקוה

אנ יודעת שזה מאוד אכזרי וקשה אבל יש תקוה. אני מכירה מישהי שאחרי טיפולי פוריות ארוכים נכנסה להריון עם תאומים ואיבדה אותם בחודש חמישי. אחרי חצי שנה הוא שוב נכנסה להריון, הפעם עובר אחד. עשו לה תפירה של צוואר הרחם וכעת היא בשבוע 28 והכל בסדר בינתיים. אני יודעת שזה קל להגיד וקשה ליישם אבל סבלנות - גם אצלך זה יגיע. ליבי

לאורית...../images/Emo140.gif

שלום אורית וברוכה הבאה לפורום. הנסיבות אמנם עצובות, אולם כאן נשתדל להקל עליך במידת האפשר את תהליך ההתמודדות עם האבדן ומקווים שבעקבות כתיבת ההודעות בפורום תקבלי תמיכה ותשאבי כוחות להמשך עד להשגת הריון שבסופו לידת תינוק/ת/ות. מזדהה עם תחושותיך, ומבין עד כמה קשה לנו לקבל את העובדה שלאחרים הכל מסתדר כה בקלות לעיתים, בעוד שאנו נאבקים כה קשה למען השגת המטרה. אולם לדעתי יש צדק...כלומר כגודל התהומות הנפשיים שאנו הגענו אליהם, כך נגיע גם לפסגות האושר שאנו כה מייחלים אליו. אין ספק כי ברגעי משבר אנו חשים לא טוב, עייפים וחסרי אנרגיות...אולם זכרי כי יש לך כרגע מטרה מאד חשובה, ואת מסוגלת להגיע אליה וככל שתפנימי את העובדה שמצב נפשי טוב מסייע להצלחת טיפולי פוריות והשגת הריון, כך תגבירי את הסיכויים להרות. כיצד לשפר את המצב הנפשי ? כל אחת בדרכה. אולם מיצאי משהו (רפןאה אלטרנטיבית, שיחות תמיכה, קבוצות תמיכה לנשים וזוגות בטיפולי פוריות או כל רעיון שיכול להרגיע אותך). בהצלחה, תמיד איתנו

anatgri

New member
אורית,

עברתי בשני הריונות שלי (מתוך 7..) תפר בצוואר הרחם (שאר ההריונות לא הגיעו לשבוע שאפשר לתפור..) הפעולה לא נוראה כלל ומנסיון - יש לי היום ילדה בת חמש- זה עובד ובגדול- צריך אח"ח לנוח עוד כשבוע ועד סוף ההריון להימנע מיחסי מין ולרופאים יש הוראה להשתדל להימנע מבדיקות גיניקולוגיות אלא רק במקרים מיוחדים. אכן אין צדק בעולם- אבל אנחנו צריכים להחליט מה אנו עושים עם עצמנו, עד כמה אנו נכעס או שנפנה את האנרגיות שבנו לבנייה (שימי לב אמרתי כעס ולא אבל- מותר לך להתאבל על האובדן!). אם תזדקקי לי אני כאן, את יכולה לשלוח מסר.

למעלה