הפלה נדחית (בוששת)-גם אני חלק מהסטט

הפלה נדחית (בוששת)-גם אני חלק מהסטט

הצטרפתי היום בפעם הראשונה ואני חייבת לומר כי אני כבר שעות קוראת את האתר וממש מזדהה, אתמול לאחר שמונה שבועות הריון עברתי הפלה . מה שהטריף אותי בכל התהליך היה הזמן הרב שיש לרופאים , שכבר מהאולטרסאונד הראשון ראו כי יש בעיה אך עם זאת דחו אותי עוד ועוד , למרות שאמרתי שאני ללא ספק לא טועה בחישוב וכי יש לי מחזור סדיר מאוד עדיין לא עזר , יתרה מזאת רופאת הנשים שלי (לשעבר )אפילו לא קמה מכיסאה על מנת לבדוק אותי אלא רק שלחה אותי לקבוע תור לאולטרה סאונד למרות שדיממתי כבר 4 ימים היא ראתה כי אני ממש רועדת בדיבורי ומתאפקת לא לבכות ואמרה לי "מה אתה בוכה , על מה את בוכה ?!" ממש נזפה בי ללא שום התחשבות במצב העדין שבו אני נמצאת. ההרגשה הכללית שלי היא שהממסד הרפואי מתייחס אלינו כעוד סטטיסטיקה לשאלותי מדוע לא התפתח העובר ברחם נאמר לי "זה קורה עד 20% מההריונות"... שום הסבר שום דברי עידוד , כלום .

עדי 4

New member
תהי חזקה

מרגיז לשמוע כמה הרופאים חסרי רגישות. להגיד כזה משפט לאישה במצב כזה. הרבה הצלחה בעתיד. ושנשמע בשורות טובות עדי

ליבי ר

New member
חוסר רגישות

גם אני הרגשתי ככה. קודם כל נושא הועדה ממש תמוה בעיני - בירוקרטיה וחוסר התחשבות בנשים שנמצאות במצב נפשי על הפנים. אני הייתי צריכה לחכות רק סופשבוע אחד לועדה, בשבוע 19, והרגשתי שאני מתמוטטת. איך אפשר לחכות כל כך הרבה? ולמה הם מתערבים בהחלטה כל כך אישית שלנו? ובענין חוסר הרגישות של הרופאים אני מסכימה לגמרי. גם לא עונים וגם לא נותנים את כל המידע. אחרי שגילו את הממצא בסקירה הראשונה, רופא המעקב שלי היה כל כך חסר רגישות שכמובן לא חזרתי אליו יותר. כששאלתי אותו מה הממצא הזה אומר ואם הוא נתקל בזה בעבר (והייתי באותו מצב שלך, על סף בכי) הוא גיחך (!!) ואמר שהוא רואה הרבה מקרים. זאת הייתה התשובה שלו. עכשיו אני מטופלת אצל יועץ גנטי ורופא מעקב בקטוביץ ואני מרוצה משניהם. נראה שצריך לשים לב ולעמוד על שלך. וגם לחפש רופא קצת יותר רגיש. אני מקווה שתתגברי על העניין ושההריון הבא יבוא מהר. ליבי.

inbal26

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif חזק

כמה נורא לשמוע שוב על הפלות. תנחומיי. אני ממליצה לך לקחת כמה ימים לעצמך, לעכל את מה שקרה, ואיכשהו לאגור כוחות מחודשים עם כל הקשיים הכרוכים בכך,ולצאת להתמודד עם העולם הגדול. את לא חוזרת יותר לרופאה הזו! היא מפלצת
את צריכה לתת לה
בראש.לא שמעתי מעולם על כזה חוסר רגישות. את יכולה להיות בטוחה בעצמך: את מאה אחוז, את לא דורשת יותר מדי, אלא את המינימום שמגיע לך (יחס אנושי), ואם היא לא יכולה לספק זאת, לכי לרופא אחר. מקווה שתחזרי לחייך בקרוב

חייבת לומר כאן משהו

עם כל הצער והכאב והאובדן שיש בפורום הזה, אני מקווה שלא נהפוך אותו לבימה לניגוח כלל הרופאים. הרופא שלי הוא מופת לרגישות ולאמפתיה. הוא התעצב מאוד על שני ההריונות שאיבדתי וליווה אותי לאורך כל הדרך בתהליך הקשה והעצוב הזה. אז, לפעמים כמו כל דבר בחיים, צריך לדעת לבחור את הרופא ולא להתפשר. גם מקצועית וגם אנושית.

inbal26

New member
את צודקת

חס וחלילה להפוך לבימת ניגוח! ישנם רופאים מקסימים ונפלאים, וראי את כל ילדי הטיפולים וההפריות. אני לא יודעת מה היינו עושים בלעדיהם. אך רופאים, ככולנו, הם בני אדם. ומספיק שאת לא מרגישה מספיק בנוח עם הרופא שלך, או שהוא מעכב את הטיפול יתר על המידה (לטעמך) או שהוא מתברבר מדי לטעמך או כל סיבה אחרת צריך להחליף אותו, והעיקר שאת תרגישי שאת בידיים טובות.

כל מילה בסלע

אכן יש רופאים נהדרים. הרופא שלי עבר איתי כבר שתי הפלות. הוא מקצועי ביותר והרבה יותר מכך, הוא פשוט אדם. אם נצרף את שני הדברים, הוא פשוט רופא בחסד, וישנם כאלו, אם כי לא רבים. זכותינו וחובתינו למצוא לנו אחד כזה, שנרגיש נח לשאול כל שאלה, שיענה במסירות וביסודיות, שיהיה רגיש הן לצד הגופני והן לנפשי. אני יודעת שלא פשוט למצוא כזה (כמעט יותר קשה מלמצוא חתן
) אבל בהחלט אפשר. והכי חשוב - רופא לא טוב לעזוב מיד. זו הדרך היחידה שלנו כיחידים וכאוכלוסיה להשפיע על רמת הרופאים. פילה סגולה

קטיה 007

New member
רופא נהדר בהחלט

פילה סגולה!! מהודעות קודמות הבנתי כי אנו חולקות אותו רופא שכמו שאמרת פשוט אדם מדהים בהבנתו ו... מצטרפת לכל מילה שאמרת קטיה

nagarh

New member
גם אני

הי זיוה רציתי לאמר לך שגם אני עברתי הפלה נדחית לפני 3 שבועות בשבוע 7 בערך. העובר לא התפתח בכלל. אני יכולה לעודד אותך ולכתוב לך שהיום אני ממש ממש בסדר ואופטימית לגבי ההמשך ושאין מה להשוות את הרגשתי היום להרגשתי בימים שאחרי, כשהייתי על הפנים. הרופאה שלי הייתה ממש מקסימה אמיתית ומאוד תמכה בי ושלחה אותי לרופא הכי טוב שהכירה לעשות את ההפלה וגם הסבירה לי שאין לי מה לדאוג בהריון הבא. אז ככה שזה נורא תלוי ברופאה, הרופאה שלך היתה פשוט מזעזעת ואני ממש מבינה את הרגשתך חסרת האונים אצלה. אז אני שולחת לך חיוך אחד גדול. ותכתבי אם יש לך שאלות. בי חן

שותפה

היי חן אז ככה אני שמחה ולא שמחה למצוא שותפת גורל כאן שמחה כי תמידטוב לדבר עם מי שמכיר ויודע ולא שמחה שעוד מישהי ב"סרט" הזה שאלות יש לי תמיד : כמה זמן לקח לך להכנס לפני כן? את מתכוונת לחכות עד שתנסי שוב?אני מאוד מתלבטת רוצה מייד אבל מפחדת מהסטטיסטיקה(אומרים שנשים שלא חיכו חודש לפחות אחרי הפלה מפילות יותר מאילו שכן חיכו , והסטטיסטיקה גם כל רעתי) זה הריון ראשון שלך? שייהיה לנו ערב טוב ... זיוה

nagarh

New member
../images/Emo98.gifהי זיוה

הי זיוה זה היה הריון ראשון שלי ולקח לי הרבה זמן להכנס להיריון כ 8 חודשים, אבל כשהתחלנו לנסות הרבה זמן לא בררתי בכלל מתי אני בביוץ ורק יותר מאוחר בררתי. אני מתכוונת לחכות אחרי המחזור הראשון ורק אז לנסות שוב כיוון שככה הרופאת משים שלי אמרה לי וגם הרופא המנתח אמר לי. זה גם נשמע לי מאוד הגיוני לתת לגוף לחזור לעצמו סה"כ הגוף עבר הפלה והמחזור בעצם אומר שהגוף חוזר לשיגרה. גם החודש הזה של לחכות ממש קטן עלי מבחינת הזמנים. גם ככה אבדנו זמן יקר וחודשים טובים, אז עוד חודש למען הבריאות לא יזיק. אני כחודש אחרי, כמה זמן את אחרי? יום טוב ובהצלחה רבה חן

היי חן

אני עדיין בתוך העניין , עברתי הפלה בכדורים לפני שבוע ועדיין יש לי דימומים , בסופו של דבר אין לי ברירה אלא לחכות את החודש הזה כי יש לי דלקת בדרכי השתן כנראה כתוצאה מכל האולטרסאונדים שקדמו להפלה , אילו בדיקות עשו לך על מנת לראות שהכל בסדר והרחם התנקה לחלוטין? לילה טוב זיוה

inbal26

New member
אהלן חן

אפשר לשאול האם המחזור חזר להיות סדיר אחרי ההפלה? ואם כן, באיזו שיטה נקטת לבדיקת הביוץ? חום השחר, בדיקה ביתית, אולטראסאונד? יום טוב,

nagarh

New member
הי ענבל

הי ענבל אני עדיין לא קבלתי מחזור כי אני רק 4 שבועות אחרי המחזור, אני מאמינה שאקבל בקרוב.אני לא בדיוק יודעת מתי הביוץ שלי, אמרו לי אתמול שצריך לספור 13 ימים אחרי תחילת המחזור ולנסות מהיום ה 13 ועד היום ה 20. חוץ מזה ניסיתי באיזור הביוץ יום כן ויום לא. לבדיקות הבייתיות עוד לא הגעתי וגם לא לאולטרסאונד. כי לא בא לי הכנס ללחץ הזה, זה לא תורם הרבה אלא, להיפך. באיזו שיטה את נוקטת? וכמה זמן את אחרי ההפלה? בהצלחה רבה בי חן

sael

New member
גם אני עברתי

הי זיוה, גם אני עברתי הפלה נדחית בשבוע 8. אצלי זה לא התבטא בשום דימום או משהו כזה, אפילו הבחילות היו כאילו הכל תקין, ואז כשהגעתי בשבוע 8 לרופא הוא אמר שאין דופק כבר 3 שבועות ושצריך לבצע גרידה. הרופא שלי היה מאוד אמפטי וסימפטי וממש ניסה לעודד ולהשתתף, ואין לי אף מלה רעה עליו. אם הייתי זוכה לכזה יחס מהרופא לא הייתי חוזרת אליו בחיים אז את חייבת להחליף רופא (אם תרצי תשלחי לי מסר אישי באיזה קופ"ח את ובאיזה אזור ואולי אוכל להמליץ לך על הרופא שלי). בכל אופן, שיהיה לך המון בהצלחה ותעברי את הימים האלה בקלות.

היי SAEL

היי SAEL כמה זמן את אחרי הגרידא? איך מצב הרוח?מנסה שוב? אני גרה בראשל"צ אבל אין לי בעיה לנסוע לתל אביב בשביל רוםא טוב למרות שלמען האמת אני מעדיפה רופאה , אני בקופ"ח מאוחדת. ערב אופטימי זיוה

sael

New member
תשובה

מחר אהיה 4 חודשים אחרי הגרידה. מצב הרוח השתפר להפליא והיום אני אופטימית ומלאת מרץ ומוטיבציה להיות שוב בהריון. התחלתי לנסות שוב מייד אחרי מחזור אחד ומקווה בקרוב לבשורות טובות... היום אני מתייחסת להפלה כאל משהו שעברתי אך אני לא שוקעת בזה וכבר לא מדוכאת. בקשר לרופא- אני בקופ"ח מכבי אז אני לא מכירה רופאים ממאוחדת. שיהיה גם לך המון הצלחה וחשוב שתמצאי רופאה אחרת כי בקרוב תצטרכי ללכת לביקורת וכדאי שזה יהיה אצל רופאה תומכת. מחזיקה לך אצבעות שהכל יילך טוב. ובקשר לשאלה ששאלת איך יודעים שלא נשארו שרידים ברחם- אני עשיתי שבועיים וחצי אחרי ההפלה בדיקת דם כדי לוודא שלא נשארו שרידים כי היה חשש שכן בגלל שהיו לי דימומים הרבה זמן, ואכן יצאה לי תשובה חיובית שעדיין יש הריון, אבל הערכים היו מאוד נמוכים אז הרופא שלי אמר לעשות כעבור 4 ימים עוד בדיקה ואם זה יירד אז הכל בסדר ואם לא אז זה דורש המשך טיפול, אבל לשמחתי בבדיקה השניה הערכים כבר ירדו כמעט ל-0 וזה הראה שהכל תקין, והרופא גם עשה לי בדיקה לוודא שהרחם מכווץ ושהכל חזר לקדמותו, ואכן הכל חזר לקדמותו.

inbal26

New member
היי SEAL

הסיפור שלך ממש זהה לשלי. גם אני עברתי הפלה נדחית לפני 4 חודשים בדיוק! האם עברת במקרה את ההפלה בפ"ת? גם אני מתייחסת להפלה כמוך - מסתכלת על זה כעל שלב שכנראה הייתי צריכה לעבור, ועכשיו אני מסתכלת קדימה. אפשר לשאול מי הרופא שלך? איך הוא מסביר את זה שעד עכשיו לא נקלטת? האם זה טבעי בעיניו שזה לוקח כ"כ הרבה זמן(בעקבות ההפלה), הרי עברו כבר 4 חודשים. ושאלה אחרונה, האם כיום את מקבלת מחזור סדיר (אני מקווה שזה לא אישי מדי), כיוון שלי יש בעיות נוראיות עם המחזור. בתודה מראש,

sael

New member
היי ענבל

אכן עברתי את ההפלה בפ"ת ברמת מרפא. הרופא שלי הוא ד"ר דן (מכבי) ואני ממש מרוצה ממנו ומאופן הטיפול שלו. אומנם ממהפלה עברו 4 חודשים, אבל אני לא מנסה 4 חודשים כי אומרים הרי לא לנסות חודש (עד לקבלת מחזור אחד) אז אחרי המחזור ההוא התחלנו לנסות ובינתיים קיבלתי פעם אחת אחרי זה, ועכשיו אני לפני המחזור ואני כמובן מקווה שהוא לא יגיע. בקשר לשאלה אם זה סדיר- המחזור הקודם שקיבלתי (שזה בעצם הראשון אחרי שהתחלנו לנסות שוב) הגיע באיחור של 6 ימים ואני כבר עשיתי בדיקה לאחר 5 ימי איחור אבל זה יצא שלילי וקיבלתי אחרי יום, וכמו שאמרתי, מאז לא היה עוד מחזור כי אני עכשיו צריכה לקבל (ושוב, בתקווה שלא יגיע). אני חושבת שגם אם אני כן אקבל עכשיו, עדיין אין מה לדאוג כי זה ממש לא הרבה זמן לנסות כמה חודשים אחרי הפלה, למרות שלהריון הקודם נכנסתי מאוד מהר. בכל אופן, גם אם אני אגלה בימים הקרובים שאני בהריון, אני לא מתכוונת עדיין לעדכן אף אחד (לאור נסיון העבר המאכזב) עד שאדע בוודאות שהכל תקין. הרבה הצלחה לכולנו!

sael

New member
תיקון טעות

התכוונתי לכתוב שגם אם אני לא אקבל עכשיו עדיין אין מה לדאוג...

למעלה