הפלה שניה בדרך

milla8

New member
הפלה שניה בדרך

שלום בנות יקרות
בימים האחרונים התגלגלתי מפורום הריון-- לפורום הריון לאחר אבדן-- והנה אני כאן :(
לצערי מצפה להפלה ברגעים אלו, אני בשבוע 8 פלוס 3. נראה שההריון הפסיק להתפתח בסביבות שבוע 6.
אני בת 41 וזה הריון שלישי שלי.
גם בהריון הראשון לפני כשנה ו 9 חוד גילינו בשבוע 6 שההריון לא מתפתח, המתנתי והמשכתי להבדק ובסוף שבוע 8 ההריון נפל באופן טבעי וזה היה הרע במיעוטו, כי הרגשתי שהגוף עשה את מה שנכון. אבל את עומק הכאב של כל התהליך, רק מי שחוותה יכולה להבין.
ההריון השני תודה לאל התחיל כחודשיים וחצי לאחר ההפלה. בטא גבוהה, הכפלות יפות, דופק בשבוע 5 פלוס 6 ובסופו ילדתי את הנסיך המהמם שלי :)
וההריון הנוכחי, התחיל בבטא נמוכה מההריון הקודם אבל היו הכפלות תקינות (בדקתי 4 פעמים) אבל האולטרסאונד לא היה תקין ואתמול נאמר לי סופית שההריון לא מתפתח, נראה שהפסיק בשלב מאד דומה להריון הראשון.
הרופא רצה לשלוח אותי משם למיון לקבל ציטוטק. ביקשתי לעשות עוד אולטרסאונד במכשיר מתקדם יותר- לצערי הוא הראה את אותו הדבר. ובכל מקרה החלטתי שאם צריכה להיות הפלה, אני מתפללת שזה יגיע באופן טבעי. ואיך אמרתי לבן הזוג שלי- עד עכשיו פחדתי לראות דימום, ומעכשיו אשמח לראות דימום, שיתחיל את התהליך הטבעי.. :( ובאמת כבר אתמול בערב התחיל דימום קל, עדיין ישנו, לא ממש מתגבר אבל זה מדהים איך שזה התחיל מיד אחרי שקיבלתי תשובה ודאית.
בגדול אני בסדר.. מנסה לקבל את הדברים כמו שהם. אתמול בלילה היה לנו ריב גדול שמאד ציער אותי במקביל לחוויית האובדן. כנראה שזו היתה דרכנו המעוותת להתמודד עם האכזבה. ההריון הזה שמסתיים עכשיו, היה ממש נס. ממש מתנה. גם נראה היה שמאד קירב ביננו אחרי תקופה קשה שעברנו. וכעת האובדן מציף ומטלטל ומפחיד.. ואני מבינה שלצערי לא אוכל לקבל הפעם מספיק תמיכה ממנו.
אז אני כאן איתכן בינתיים ומאחלת לכולנו למצוא את עצמנו בקרוב מאד בפורום הריון עם הריונות תקינים ובשורות טובות.

נורא, אין מילים.
התקווה ואז המפלה הכואבת כל כך.

הרבה פעמים מתח וכאב מובילים לריבים. קשה להכיל אחד את השני כשבקושי אפשר להכיל את עצמנו.
אולי תוכלי לדבר איתו שישים את זה כרגע בצד. וינסה לתמוך בך ברגע הקשה הזה. תסבירי בנועם שאת בעין הסערה ומרגישה לבד.

מאחלת לך בחזרה הריון תקין וידיים מלאות ושמחה בלב.

milla8

New member
תודה

לפחות הוא ואני טיפה יותר בסדר עכשיו.. זה היה כנראה הכאב הראשוני שהציף אותנו ככה.

נטעים 90

New member
צר לי לשמוע ,אני מקווה שלא תצטרכי ציטוטק ..

מחבקת אותך מרחוק ומצטרפת מכל ליבי לאיחולים

משתתפת בצערך

אני לא יודעת איך עברה עלייך ההפלה הראשונה, אבל קחי בחשבון שהפלה ספונטנית בזמן שיש בבית ילדון קטן, מצריכה הרבה מאוד כוחות פיזיים ונפשיים ושיתוף פעולה של בן הזוג.
אני חושבת שכדאי לבקש ממנו לשים כרגע בצד את חילוקי הדעות ביניכם, כדי שתוכלי לקבל ממנו את התמיכה הפיזית והנפשית שאת זקוקה לה במצב שבו את נמצאת.

מאחלת לך שההפלה תעבור בשלום ושלא תזדקקי להתערבות רפואית.

milla8

New member
תודה

ההפלה הקודמת עברה עלי במשך לילה שלם,
עכשיו אני בדימום וההפלה עדיין לא התחילה.
אשמח אם תוכלי לפרט לי טיפה יותר כאן או בהודעה פרטית למה כוונתך כדי שאהיה עד כמה שאפשר מוכנה מבחינת הילד. בכל מקרה במהלך הסופ"ש בן הזוג שלי איתי בבית.

מנסה

עברתי 3 הפלות נדחות (היה דופק ופסק), בשתיים מתוכן התחיל דימום ספונטני ובשתיהן בחרתי ציטוטק.
הראשונה היתה של ההריון הראשון שלי ועברה ממש בקלות בפן הפיזי.
השניה היתה של ההריון השישי שלי והיתה לי ילדה בת 4. בהפלה הזו הדימום היה כבד מאוד עד כדי כך שהתאשפזתי ללילה והכאבים היו מאוד קשים.

אמנם יש הבדל בין הפלה ספונטנית להפלת ציטוטק, אבל בשני המקרים יכול להיות דימום כבד וצירים חזקים, שזה קשה גם כשאין לך ילדון בן שנה וקצת שמחפש תשומת לב, אבל זה סופר קשה עם ילד שלא מבין מה קורה לאמא.

ממתינה לעדכונים ממך.

milla8

New member
תודה לך

אני מאד מקוה שזה יקרה כשהוא איתי בבית, למרות שהוא לא מצליח לתמוך בי ובמידה מסויימת אפילו מקשה עלי אבל לפחות עוזר עם הילד.

milla8

New member
מתקדמת.. ומשתפת

דימום הולך ומתגבר
וסופ"ש ממש מגעיל עובר עלינו כאן בבית.
הוא עוזר עם הילד ותפעולית במה שצריך
אבל רגשית לא עושה לי הנחות, מאד מפחית ממה שאני עוברת ואומר שאני מגזימה.
אני לא יודעת אם זה מנגנון הגנה שלו אבל זה מאד פוגע ולרגעים חששתי שאולי זה גם מקשה עלי לשחרר את ההריון.
*הויכוח ביננו התחיל בזה שמיד לאחר שהתבשרנו שההריון לא מתפתח והגיע הזמן לשחרר אותו בימים הקרובים, הוא הלך והזמין לעצמו לילה בקמפינג עם חברים לסופ"ש הבא. כשאמרתי לו שאני צריכה אותו כאן איתי, ולא יודעת מתי תגיע ההפלה- אמר שהוא לא ישב ויחכה עכשיו חודש רק בגלל שאני מעדיפה לחכות (ולא הולכת לקבל ציטוטק במיון). אמרתי שגם אם זה יקרה ממש עכשיו, עדיין לא יודעת איך ארגיש, בעיקר רגשית, בשבת הבאה, כדי להשאר סופ"ש לבד עם הילד. הוא לא מקבל את זה.. ממש מתנגד לעבור דרך הכאב יחד איתי הפעם.
ובאמת שביחס להפלה הקודמת אני כרגע הרבה יותר מאוזנת, כשאני כבר אמא תודה לאל. ועדיין, לא יודעת מה עוד צפוי לי רגשית בתהליך הזה.

בעיניי את ממש לא מגזימה

וציטוטק הוא ממש לא תרופת קסם שמאפשרת לך לתפקד 8 ימים אחרי השימוש בה.
בהפלת הציטוטק האחרונה שלי, זו שבה הגעתי לאשפוז, הדימום היה נוראי ונמשך כמה ימים ובכל זאת היתה שארית פעילה.
את הציטוטק קיבלתי ביום שלישי, ותשעה ימים אח"כ (יום חמישי) עברתי גרידה להוצאת השארית.
לגרידה הגעתי חסרת כוחות עקב הדימום הרב שקדם לה וממש לא תפקדתי במשך שבועיים לאחר קבלת הציטוטק.

בעלך רשאי להחזיק בדעתו לגבי הדרך המומלצת להפלה, אבל זה הגוף שלך והדעה שלך היא זו שקובעת.

בעלי מעולם לא ביקר את הבחירות שלי לגבי אופן ביצוע ההפלות, אבל היתה פעם אחת שבה הודעתי לו בטלפון שהדופק פסק, והוא הביע חוסר שביעות רצון מהתזמון של אובדן הדופק וההפלה הצפויה. הוא לא חשב על מה שהוא אמר וממש לא הבין מה אני מרגישה למשמע משפט שאומר שהעבודה שלו יותר חשובה מהמצב הרגשי והפיזי שלי (זו היתה הפלה שלישית תוך שנתיים).
חודש וחצי אחרי אובדן הדופק הזה, רציתי שהרופא הפרטי שלי יוציא לי את השארית שנותרה ברחם ובעלי ניסה להביע מחאה עקב העלות הגבוהה. אחרי כמה דקות של הסברים הוא התרצה ואת ההיסטרוסקופיה הניתוחית אכן עברתי אצל הרופא שלי.

מקווה שבעלך יתעשת במהרה.

שירהד1

Member
מנהל
כותבת לך גם פה- משתתפת בצערך

אני קוראת את מה שאת כותבת, ומתלבטת מה לכתוב, בעיקר לגבי היחסים עם הבעל ותגובתו.
בגלל שזה לא מקום טיפולי פה, ואני לא מתיימרת להכיר לא אותך ולא את בעלך ולא את מערכת היחסים ביניכם, אני מעדיפה רק לכתוב שמומלץ ללכת לאיזשהו תהליך זוגי, גם סביב אובדן ההריון וגם בכלל (כתבת שההריון הזה הגיע אחרי תקופה קשה שלכם...).

עוד אכתוב לך שאת לא מגזימה בתגובתך, והעובדה שאת זקוקה לנוכחותו ולתמיכתו היא דבר מובן ביותר והכי נורמאלי שיכול להיות במצבים הללו.

אני מקווה שתמצאי את הכוחות לנווט את מערכת היחסים ביניכם למקומות טובים יותר, בין אם בכוחות עצמך, ובין עם עזרה מקצועית.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

למעלה