הפלה שניה

יעל ג

New member
הפלה שניה../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

כרגע חזרנו מהרופא. העובר המתוק שלי הפסיק להתפתח עוד לפני שבוע וחצי. היום בדיוק סיימתי חודש שני(שבוע 10). ואלו, לצערנו, החדשות שקיבלנו. מסיבה שזו הפלה טבעית שניה (הראשונה היתה לפני 3 שנים מאוד דומה להפלה הזאת) ולאור העובדה ששני ההריונות היו ספונטניים לגמרי (למרות ששנה וחצי עברתי טיפולי פוריות קשים שלא עזרו ורק כשעשינו הפסקה לפני הפריה מלכותית נכנסתי להריון ללא שום טיפול רק מאהבה אמיתית) הרופא ממליץ לי לבדוק את קרישת הדם. האם מישהי יודעת משהו בנושא של קרישת דם??? מאוד כואב לי אך אנו חייבות להיות חזקות ולקוות שתוך זמן קצר כולנו נפגש שוב בפורום הריון ולידה!!!

anatgri

New member
הפלות חוזרות

היי יעל! מצטערת על מה שנאלצת לעבור. יפה שאת כבר חושבת קדימה אך אם תרגישי צורך להתפרק קחי את הזמן... זה לא פחות חשוב!! ולעניין הבדיקות- הברור השלם לקרישיות נקרא ברור טרומבופיליה. רק המון בדיקות דם בחלק מבתי החולים לחלק מהבדיקות דורשים תשלום. מה שחשוב הוא שאם זו הסיבה להפלות יש לכך טיפול בהריון הבא! בדיקות נוספות- בירור קריוטיפ לשני בני הזוג- בדיקה גנטית קצת יקרה לכן בדר"כ הקופות ממנות לאחר 3 הפלות... (נחמד מצידן..... על חשבוננו!) כמו כן מומלצים צילום רחם ו/או היסטרוסקופיה. אם תרצי עוד פרטים שלחי לי מסר- אני גם עם היסטוריה של הפלות חוזרות (הופעתי הרבה בפורום עם השתפכויות בעבר) וגם עובדת בתחום. בהצלחה! ענת

צורן

New member
בענין הפלות חוזרות

כפי שכתבתי השבוע גם אני עברתי הפלה שניה, תוך 3 חודשים. יש לי שני ילדים בריאים ובלי שום היסטוריה של הפלות בעבר או בעיות של להכנס להריון.מאוד לחוצה ולא יודעת מאיפה זה בא. עד הפגישה עם הרופא בעוד שבועיים הזמן נראה כמו נצח. מנסיונך,מה שואלים? מה מבררים? למי פונים? אובדת עצות. הרופא במיון נשים שבמקרה היה מאוד סבלני ואנושי,ממליץ לנסות מיד את הפעם השלישית ורק אם חלילה זה שוב קורה להתחיל בברורים. בכל מקרה הוא ממליץ בתחילת ההריון על כדורי פרוגסטרון.אם יש לך עצות בענין אשמח לקרוא.

נצאב

New member
טרומבופיליה

היי ענת, אם עברתי בירור טרומבופיליה בהריון הלא מוצלח שלי. האם אני צריכה לעבור שוב את הבדיקות לפני הטיפול הבא? (כי אומרים שבהריון התוצאות לא הכי אמינות). דרך אגב, תודה שהמלצת לי על הפורום הנוכחי, הוא באמת מועיל.

קרישיות דם

יעל יקרה, קודם כל אני כואבת את כאבך ויודעת כמה את עצובה ודואבת. לבי איתך. בדיקות קרישיות דם, הן בדיקות דם רגילות. יש 4 בדיקות שהן כוללות גם מרכיב גנטי ואינן כלולות בסל הבריאות, ויש לערוך אותן באופן פרטי, במכון גנטי. אני חושבת שזה חשוב, ואין מה לחכות להפלה שלישית כדי לברר מה קורה. לרוב, אם מתגלה בעיה נותנים בהריון הבא כדורי קרטיה (אספירין) לדילול הדם או זריקות קלקסן. אני ממליצה לך להיכנס ולשאול באחד מפורומי הרופאים ב doctors.co.il מקווה שזה הסבל האחרון שתסבלי חיבוק גדול זוהרה

יעל ג

New member
בנות חמודות המון תודה על תשובותיכן

אני חושבת שהיום אני כבר יותר רגועה (כנראה למדתי להתמודד) ומסתכלת קדימה בהרבה תקוה (דורשת את זה גם מכן). נשאר לי רק לעבור בשלום ביום ראשון את הגרידה ולהתמודד עם תחושת הריקנות הנוראית שבאה אחרי (התחושה שמוכרת לי היטב מההפלה הקודמת). בכל מקרה חשוב שנעודד אחת את השניה עד שנפגש בפורום הריון ולידה לפחות ל-38 שבועות. אז תחזיקו מעמד, תמשיכו ליהנות מאהבה וזה בטוח יגיע בצורה תקינה ביותר. שולחת לכן
הכי מעודד בעולם.

רומי^^

New member
יעל היקרה

צר לי על אובדנך. גם אצלנו במשפחה יש בעיה של קרישת-דם. אחותי כל הריון מזריקה קלקסן מהרגע שהיא מגלה את ההריון. היא נמצאה הומוזיגוטית, מה שאומר שהסיכון שלה לקרישיות-יתר גבוהה. אני לא צריכה כי אני הטרוזיגוטית (מה שאומר שהסיכון נמוך יותר). יש רופאים שנותנים אספירין. ב"דוקטורס" יש פורום המטולוגיה, תיכנסי לשם ותשאלי. אם אני זוכרת טוב - וזה מתקשר למה שזוהרה כתבה לך בקשר לבדיקות היקרות - עם הפנייה של רופא, אני לא בטוחה שזה עולה לך כסף. מקווה שיימצא הפיתרון ושתזכי להחזיק הריון שלם במהרה. חיבוק - רומי

ליעל...../images/Emo20.gif

שלום יעל, מצטער לשמוע על האבדן. שולח לך חיבוק ופרח וירטואליים...
ומקווה שבעתיד יהיו רק בשורות טובות! כשקשה לך, כאן המקום...פה תוכלי להרגיש ולבטא את כל תחושותיך. אנו כאן בשבילך! אני מוסיף קישור למאמר בנושא טיפול נגד קרישה יפחית הפלות מקווה שיסייע לך. ממני, תמיד איתנו

למעלה