הפלה

יעלה לי

New member
הפלה

היי בנות, אני פעם ראשונה כאן בפורום וקוראת מעט מדברי התמיכה שלכן, ו..איכשהו מנסה גם להתעודד, אולי... אני בשבוע שמיני והיום דנה הגניקולוגית שלי את התינוקון שלי להפלה...היא אמרה שיכול להיות שאצטרך גרידה, אם תוך כמה ימים הוא לא יפול לבד. מרגישה נורא מבולבלת. אפילו לא יודעת איפה לעשות את זה, ואפילו אין לי ביטוח משלים. מה דעתכן אם עושים דבר כזה בבית חולים ציבורי???? זה מפחיד אותי נורא לחשוב "להפקיר" את הרחם שלי עם התינוקון שלי בידי איזה מתמחה. צריכה את המלצתכן...

יעלה לי יקרה !

אני לא יכולה לעזור לך אלא רק לחבק אותך חזק חזק ולהצטער על כך יחד איתך.אני מקווה שתהיה חזקה ואני בטוחה שבנות נוספות תדענה כיצד לעזור לך.

m i c h a l y

New member
יעלה לי../images/Emo24.gif../images/Emo7.gif

כל כך מצטערת יחד איתך. מוזמנת להישאר איתנו, אולי כדאי גם להציץ בפורום אובדן הריון (כאן בתפוז). מקווה לנס קטן בשבילך (פסח, לא?) מיכל

שלום יעלה לי,

לא ברור לי מדבריך למה הפלה. אבל במידה ויש בעיה רפואית בוודאי שיש לך כיסוי ע"י קופ"ח שבה את רשומה. ואולי תנחם אותך העובדה שזה עדייף להפיל מאשר למשוך את ההריון ורק בסופו לגלות משהו חמור. לנשים רבות לצערנו קרו הפלות בשלבים מוקדמים של ההריון, והטבע כנראה דואג לאיזה סדר בעלם. גם לי אישית היו דימומים בשבוע 9 בהריון הראשון שלי ובדיעבד הסתבר שיש בעיה עם העובר, אומנם זו היתה בעיה שלפי חוקי המדינה לא מחייבת הפלה, אבל אנחנו החלטנו שכן. וזו היתה לידה מוקדמת בעצם בשבוע 22. כנראה שהגוף שידר לנו כבר בשבוע ה-9 ובגלל הרפואה ההריון החזיק יפה. מאז כבר יש לי שני ילדים והתחלה של שלישי. אז חיזקי ואמצי בכול החלטה שתחליטי.

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אני מצטערת על אובדנך, לצערי אין לי תשובות, אולי באמת בפורום אבדן הריון יוכלו לעזור יותר (או גם בפורום הריון ולידה - לא מעט בנות עברו שם את ה"חוויה" של הפלה). תוכלי לספר מה הביא את הרופאה שלך לחרוץ את דינו של התינוק?

יעלה לי

New member
עברתי פעמיים אולטרסאונד....

כשבשתי הפעמים גיל ההריון לפי א.ס. קטן מגיל ההריון לפי וסת אחרונה. וההפרש ביניהם גדל בין שתי הבדיקות. היום בא.ס השני, הטכנאית ראתה דופק (לא יודעת איך למען האמת, כי אני הייתי צריכה לדמיין דופק כדי לראות...) מיד אח"כ הלכתי לרופאה בגלל דימומים שהתחילו לי והיא גם כן בדקה אותי ולא ראתה בכלל דופק. מכאן היא הסיקה שההריון לא תקין...

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif

גיל הריון בא.ס. קטן מגיל ווסת אחרונה יכול להיות פשוט תוצאה של ביוץ מאוחר, הבעיה היא שטרם נצפה דופק ויש דימומים. לדעתי כדאי כמו שהמליצה הרופאה להמתין מספר ימים ולראות מה יעשה הגוף, אם לא תתרחש הפלה טבעית, אני חושבת שרצוי לפני ביצוע גרידה לבקש שיעשו א.ס. נוסף ולוודא שאכן אין דופק והעובר לא מתפתח. אנחנו פה בשבילך כשתזדקקי לנו.

Gill Gallad

New member
יעלה יקרה!

הפלה היא אירוע קשה וטראומטי. זה לא עוזר כשיודעים שעוד הרבה נשים חוו את זה כמוך ושהמקרים הללו שכיחים מאוד. אבל נכנסת הנה לשאוב עידוד ואני מקווה שתמצאי עידוד בקהילה הנפלאה שקמה לה כאן. אם הרופאה שלך מאמינה שההריון שלך נדון לכשלון היא ודאי יודעת על מה היא מדברת, אבל אם את בספק אני מציעה לך להתיעץ עם רופא נוסף! אני שולחת לך
גדול! גם אני עברתי הפלה בשבוע 6 להריון ולקח לי זמן להתאושש. אבל התאוששתי, ולא מעט בזכות הפורום הזה! והיום אני כבר מבייצת את מה שאני מאוד מקווה שיהיה (אמן ואמן
) ההריון הבא שלי ואני משתדלת לשמור על אופטימיות ולא לתת לפחדים להשתלט עלי. לגבי הפרוצדורות אני לא יודעת כי אני לא גרה בארץ אבל אני מקווה שהכל יעבור בשלום ובלי סבל מיותר על מנת שתוכלי גם את בעוד חודש-חודשיים להמשיך הלאה וביתר הצלחה!!!

28קטנה

New member
הי יעלה!

אין לי מושג לגבי הפרוצדורה אבל אני שולחת לך עידוד! שיעבור בשלום!!

פּוֹנְג

New member
קבלי חיבוק גם ממני

אין לי מידע אחר מהמידע של האחרות כאן ואני מקווה שקיבלת את התשובות שחיפשת במקומות אחרים. רק חייבת לומר לך שאני לא חושבת שבבית חולים ציבורי, נותנים למתמחים לעשות את העבודה (אולי גם, אבל לה רק!) מה גם שגם מתמחים יש עליהם השגחה. אני חושבת שאת צריכה להסיר מעליך את הדאגה הזו ולהתמקד בהחלמה הנפשית על מנת שתוכלי ברגע שתרצי לחזור להיות בהריון.

יעלה לי

משתתפת כל כך בצערך. אני אחרי שני אובדני הריון, בנסיבות שונות לחלוטין, אבל הכאב הוא אותו הכאב. אני בטוחה שאם תרצי בכך, תוכלי למצוא בית חם בפורום "אבדן הריון תמיכה". לגבי הגרידה, היא אכן נעשית פעמים רבות על ידי מתמחים, ומוזר ככל שזה ישמע הם ה"מומחים" לכך, פשוט מכיוון שזו אחת הפעולות הבסיסיות והפשוטות (יחסית!) בגניקולוגיה. זו גם, איך לומר, אחת הפעולות השחורות והפחות חביבות וזו אולי עוד סיבה שמרבית הגרידות נעשות על ידי מתמחים. יחד עם, הכל תחת פיקוח, במרבית הגרידות אין סיבוכים (וסיבוכים קורים גם למומחים) וניתן בהחלט לקוות ולהאמין שתעברי זאת בשלום. הגרידה נעשית בחדר ניתוח, תחת הרדמה קצרה ואותי אפילו הפתיע כמה זה היה פשוט. בטח הרבה פחות נורא מכל הסיטואציה הרגשית מסביב. באם הרופאה שלך עובדת בבית חולים, זה יכול להיות רעיון טוב לפנות לאותו בית חולים בו היא עובדת. בינתיים, עד שתגיעי לגירדה, יתכן והטבע יעשה את שלו (הדימומים מרמזים על סיכוי לכך) ואז, אחרי בדיקה, תצטרכו להחליט אם צריך בכ"ז גרידה ע"מ לנקות שאריות או שהרחם נקי. מאחלת לך שיעבור בקלות. תני לעצמך את הזמן לכאוב ולהתאבל ובבוא העת מקווה שבשבילך להתחלות חדשות וטובות.

למעלה