הפלות חוזרות ומומים

tatti R

New member
הפלות חוזרות ומומים

שלום בנות,
יש בפורום הזה המון תמיכה ומידע, מקווה לעזרתכן.
אני אחרי 3 הריונות. בראשון לא היה דופק - הפלה עם ציטוטק, בשני התגלו מומים קשים בעובר בחודש שישי - הפסקת הריון, לידה שקטה והרבה הרבה צער, שלישי (עד שהיה לי אומץ שוב לנסות) – הריון כימי. כל ההריונות ספונטניים.
הרופא שלי עד ההריון האחרון בכלל לא חשב שאני צריכה בירורים. עכשיו הוא כבר הסכים שיש טעם לעשות בירור ונתן לי הפניה למרפאת הפלות חוזרות בתל השומר. הבנתי שהתורים לשם ארוכים מאוד (טרם קבעתי) וגם שעדיף לבוא לשם עם בדיקות מוכנות, אבל הרופא שלי לא מוכן לתת לי הפניות לפני שאפנה למרפאה. מרגישה מן מבוא סתום ותסכול. אין לי כח נפשי (והאמת גם זמן, בת 33) להמתין חודשים ארוכים בשביל אחר כך שוב להמתין לבדיקות וביקורים חוזרים
אז יש לי כמה שאלות:
1. אני שוקלת להחליף רופא נשים שלי מסיבות שונות, בין היתר כי יש לי תחושה שהוא לא מתעמק בתיק (הוא לא זוכר את הסיפור ולא מתאמץ לקרוא ונותן תשובות מאוד כלליות לכל השאלות שלי. בנוסף, שואל כל פעם האם כבר יש לי ילדים (נו באמת)) ועם ההפניה הזאת יצאתי עם הרגשה שהוא פשוט מנסה לא להתעסק במקרה שלי.
אז האם יש לכן המלצה לרופא/ רופאה נשים שיהיה גם קשוב וגם מקצועי וינסה לפתור בעיה ולקדם טיפול במקום להעביר את זה למשהו אחר, אני ממש אשמח. אזור המרכז, עדיף מכבי.
2. במידה וכן כדאי להגיע למרפאת הפלות חוזרות עם כמה שיותר בדיקות מוכנות: איפה אני עושה את הבדיקות האלה? מי נותן לי הפניה? האם אפשר לעשות באופן פרטי?
3. איך אפשר לזרז את כל התהליך של בירורים? האם יש סדר מסוים? האם כדאי לקבוע מראש תורים לכל מני מקומות? האם ניתן לעשות הכל פרטי ולקוות לקבל החזר לפחות חלקי?

אני ממש אשמח לכל המלצה/ עצה בנושא, וגם עידוד לא יזיק.

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון

האמת היא, שעל פניו, הרופא שלך צדק כאשר אמר שאין צורך בבירור.
שלושת אובדני ההריון שונים זה מזה ולא קשורים זה לזה, ולפי דעתי- פשוט מדובר בהמון המון חוסר מזל.
ואסביר את עצמי-תוך כדי, גם אשאל שאלות. אודה לך אם תוכלי לענות עליהן, ואז אוכל להמשיך ולהתייחס-
טרום הריונות- האם עשיתם בדיקות גנטיות שכל האוכלוסיה עושה? (לפי מוצא האישה והגבר). מה היו תוצאות הבדיקות הללו?
הריון 1- לא היה דופק. אני מתארת לעצמי שמדובר על הפלה בשבוע 6-8. רוב ההפלות הללו נובעות כתוצאה מעוברים לא תקינים. חוסר מזל. אודה לך אם תוכלי לכתוב באיזה שבוע מדוייק היתה ההפלה.
הריון 2- מומים קשים בעובר שהתגלו בחודש שישי. והשאלות- באיזה שבוע היתה הלידה השקטה? מה גילו? אילו מומים? האם דיברו איתכם על מומים שקשורים בתסמונת מסויימת או מומים גנטיים או מומים שהינם ספציפיים באותו עובר ואינם גנטיים? בכל אופן- על פניו- סוג לחלוטין אחר של בעיה ממה שהיה בהריון הראשון.
הריון 3- הריון כימי. הפסיק ממש ממש בהתחלה. שוב- לרוב- אם הפרופיל ההורמונאלי של האישה תקין, מדובר על בעיות בביצית או בזרע, שלא איפשרו יצירת עובר, או משהו מקרי שקשור בבעיות בהשתרשות ההריון. יש רופאים שבכלל לא מחשיבים הריון כימי שהפלה, ויש כאלו שכן. זה לא ודאי כל ההתייחסות לכך.
ועוד כמה שאלות:
1. כתבת שאת בת 33. בן כמה בן זוגך?
2. האם את בריאה? יש מחלות רקע כלשהן אצלך או אצל קרובות משפחה מדרגה ראשונה (אמא, אחות)- סוכרת, לחץ דם, קרישיות יתר, מחלות אוטואימוניות, מחלות של בלוטת התריס?
3. מחזורים- ספונטאניים? כל חודש בחודשו? האם ידועות בעיות הורמונאליות?

אחרי שתעני על השאלות, אוכל יותר לבסס את המלצותיי.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

tatti R

New member
תודה, אני מתייחסת לפי סדר השאלות שלך

טרום הריונות- עשינו בדיקות גנטיות רלוונטיות לאוכלוסיה שלנו והכל יצא תקין. הריון 1- אכן, לא נצפה בשבוע 8-9. באמת חשבתי שזה עצוב מאוד וחוסר מזל.
הריון 2- מומים קשים בעובר שהתגלו בחודש שישי.הלידה השקטה הייתה בשבוע 27 - במשך חודש מאז שהתגלו הבעיות הייתי במלא בדיקות ובירורים. גילו מומים מרובים (לב, כליות ועמוד שדרה,) שלא הצביעו על אף תסמונת נגנטית. גם בבירורי אקסום וגם בנתיחה לא עלו על משהו גנטי. גם הייתה בעיה בגדילת העובר וגם בהתפתחות השילייה.
אחרי כל הבירורים הומלצתי לעשות בדיקת קרידיות - המטלוגית נתנה לי 10 בדיקות והכל יצא תקין. אני מבינה שבירור מלא כולל בדיקות נוספות.
הריון 3- זה היה ממש קצר והכי "קל" משלושה אבל הכניס אותי מסרטים שזה כבר לא חוסר מזל אלא בעיה שחוזרת על עצמה.
ועוד כמה שאלות:
1. כ בן זוגי בן 34. לא היו מחלות רקע מעבר לסוכרת אצל אבא, לחץ דם גבוה אצל סבתא.
המחזורים בדרך כלל סדירים (פלוס מינוס יום יומיים מדי פעם), לא ידוע לגבי בעיות הורמונליות, בדיקות רגילות של בלוטת התריס תקינות.

כמה שעצוב לומר את זה- הלוואי וזה היה חוסר מזל וזה מקרי והרופא שלי צודק. ואני באמת חשבתי ככה עד ההריון השלישי (כימי) אבל מאז שזה מאוד קשה לי לנקוט בגישה שזה חוסר מזל ופשוט להמשיך הלאה.

תודה,

שירהד1

Member
מנהל
אוי. קיי- תודה על התשובות-

איך שכתבת על בעיות בשלייה, ישר אמרתי שאמליץ על בדיקות קרישיות יתר, ואז מיד קראתי שעשית. הייתי חוזרת להמטולוגית ומבררת שוב- האם 10 הבדיקות נחשבות הסט המלא, או שיש עוד בדיקות בנושא זה של גורמי קרישה נוספים שעלייך לעשות.
מעבר לזה- אין בעיניי שום צורך בבדיקות נוספות.

בגלל שבהריון שהסתיים בשבוע 27 התגלו מומים רב מערכתיים בעובר, ולא רק בגודלו ומשקלו, אני מתארת לעצמי שבראש ובראשונה היה מדובר בעובר לא תקין ובנוסף- כתבת שהיתה בעיה בהתפתחות השלייה. שוב- נשמע לי עניין של המון המון חוסר מזל ב"בחירת" הביצית והזרע. זה מעל לכל. יחד עם זאת, שוב- ממליצה לפסול לחלוטין כל גורם קרישה אפשרי בעייתי.

מקווה שהצלחתי לסייע בחשיבה. לא צריך סתם ללכת "על עיוור" ולעשות בדיקות רבות, מתישות ופולשניות. צריכים לחשוב בהגיון לפי מאפייני ההפלות.

מקווה עבורך לטוב בהריון הבא.
אנחנו פה, לכל דבר ועניין שאת זקוקה לו.

שירה דוד
09-7749028

tatti R

New member
תודה, נשמע לי מאוד הגיוני רק ש...

באתי גם לרופא נשים שלי וגם להמטולוג עם הסיכום והמלצה מבית חולים לבדיקת קרישיות מלאה , שניהם די התעלמו מהבקשה שלי (כמו שציינתי, רופא נשים שלי לא באמת התעמק בפרטים, פשוט נתן הפניה למראפה להפלות חוזרות וההמטולוגית לא הסכימה לתת אישור לבדיקות נוספות (מעבר ל 10 בסיסיות שיצאו תקינות). אז איך אני ממשיכה מכאן (מרגישה שיש לי שתי אופציות - לעשות בירור באופן פרטי או להמתין המון זמן לתור במרפאה וזה יחזיר אותי לאותה נקודה. וכל זה עם מלא חששות ופחדים בדרך. אולי בעולם יותר טוב הייתי מצפה שהרופא שהייתי במעקב אצלו בכל ההריונות שנפלו היה קצת יותר רגיש ומעודד ולא שולח אותי להמתין חצי שעה לבדיקה.

שירהד1

Member
מנהל
ייתכן שההמטולוגית נתנה לך את הבדיקות

הרלוונטיות להריון. האם היא הסבירה מדוע לא נתנה אישור לבדיקות נוספות? האם שאר הבדיקות אינן רלוונטיות לנושא ההריון? מקווה שזו הסיבה, ולא סיבה כלכלית.
שוב- התחושה שלי, בגלל המומים הכה מרובים שתיארת בהרבה מערכות, שהבעיה היתה בעובר עצמו ולא בשיליה, ושאם היתה בעיה בשליה- זה היה קשור לעובדה שההריון לא היה תקין. זו השערה בלבד, כמובן. האם את יכולה לפרט אילו ממצאים נמצאו לגבי השליה בהריון השני? האם יש משהו בממצאים לגבי השליה שנתנו רמז לגבי בעיה בנושא הקרישיות?

שירה דוד
09-7749028

למעלה