הפלות חוזרות...

הפלות חוזרות...

שלום לכן! לאיזה מומחה - ופורום - כדאי לפנות במקרה של הפלות חוזרות - פוריות, רופא פריון - או הריון בסיכון גבוה? והאם יש המלצות למומחה בירושלים, דרך מכבי ... אמת, אחרי קריאה פה בפורום התחלתי לחשוב לעבור קופה... מה אתן אומרות?

anguly

New member
האם עשית איזשהו בירור?

כי זה די משפיע על הבחירה.
אני חושבת שקודם נדרש איזשהו בירור מקיף
- האם יש בעיית קרישיות (בדיקות דם והתיעצות עם קופרמינץ).
- האם יש איזשהו בעיה ברחם - היסטרוסקופיה אבחנתית ובמידת הצורך ניתוחית.
האם לרופאי יד איזו השערה? האם העוברים נבדקו לראות שהם תקינים בסוף כל הפלה? אם עלה איזה חשד לבעיה עוברית, כדאי לעשות גם קריוטיפ.
&nbsp
שיהיה בהצלחה

תשובות - ובקשת עצה

אנגי תודה רבה לך!
עדיין לא עשיתי שום בירור - אני בשלב ממש ראשון, כשהבנתי שעלי לעשות את הבירור והשאלה שלי איפה ועם מי לעשות בירור כזה! זו השאלה שלי - לאיזה רופא לפנות, כדי לא לבזבז זמן יקר?
אפרט את מצבי: בת 43, ב''ה אמא לילדים שהריונות ולידות היו ספונטניות וטבעיות, אבל היו גם די הרבה הריונות שנגמרו בהפלות (גם הן, ספונטניות ושלמות, ללא גרידה או התערבות כלשהי) בחודשים שני ושלישי. מתוך ההפלות, 4 (!) היו רצופות בשנה האחרונה!
אולטרסאונד רחם תקין (עשיתי עכשיו אחרי הפלה אחרונה), וכך גם בדיקות דם כלליות. אבל, אני מרגישה כל כך עייפה ומיואשת...
למי היית ממליצה לפנות כדי לעבור בירור מהיר וטוב, במכבי, או לעבור קופה, עם עדיפות בירושלים?
&nbsp

anguly

New member
זה נשמע בכיוון של קרישיות יתר

האם הילדים שיש לך נולדו במשקל לידה יחסית נמוך?
קרישיות יתר פוגעת באספקת הדם לעובר מה שמביא להפלות לעתים, ולעתים רק לתינוק במשקל נמוך (קיבל אספקה לא מיטבית).
קרישיות יתר נוטה להחמיר עם השנים, ולכן בהחלט יתכן שבעבר יהיו הריונות תקינים...
לאור גילך לא הייתי מחכה ופונה לפרופ' קופרמינץ. הוא רופא פרטי שמתמחה בבעיות קרישיות. היה כדאי להגיע אליו כבר עם תוצאות של בדיקות, אבל בשביל זה את צריכה למצוא מי שיפנה אותך לכל סוללת הבדיקות, חלקן יקרות והקופה לא ששה להפנות אליה. לכן יתכן ואין מנוס להגיע אליו כדי שיפנה אותך לבדיקות ואז לחזור אליו עם התוצאות.
הטיפול דרך אגב הוא מתן קלקסן בזריקות יומיות לאורך כל ההריון.

שיהיה בהצלחה

למעלה