הפלות חוזרות

lnirali

New member
הפלות חוזרות

בת 38 עם 2 ילדים בבית, הקטן בן 5
הריונות קודמים נכנסתי בקלות , בנסיון הראשון , בלי שום בעיה, הריונות קלילים ולידות קצרות.
הייתי עם התקן כמה שנים והוצאתי.
מנסה להכנס להריון נוסף , ביום חמישי חוויתי הפלה 2 ברציפות.
רופאת הנשים לא מתרגשת, והפנתה לבטא חוזרת לראות שהתאפס. בנתים מחר אני אצל רופאת המשפחה לדרוש בדיקות נוספות, מה לבקש ממנה?איזה בדיקות ?
האם במקביל לגשת כבר למומחה הפלות חוזרות?

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון

פרטי על ההפלות- מתי היו, באילו שבועות ובאילו נסיבות.האם עברת גרידות, ציטוטק או שיצא טבעי?
האם את בריאה? מחלות אוטואימוניות? סכרת? קרישיות יתר שלך או במשפחה? בעיות כבד?...
בהריונות התקינים- באיזה שבוע ילדת ומה היה המשקל בלידה?
כתבת שאת בת 38. בן כמה בעלך?
אחרי שתפרטי- יהיה קל יותר לענות לך ולהתייחס.

שירה דוד

ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

lnirali

New member
הפלות חוזרות

2 לידות בזמן (בתאריך המיועד) במשקלים יפים - 3.6 ק"ג ו4.2ק"ג
בריאה ללא שום מחלות טפו טפו.
בעלי בן 42
לגבי קרישיות.. אמא מקבלת תרופות נגד קרישה בעקבות אירוע לב והתקנת סטנט... בגדול. מניחה שזה הדבר הראשון שעלי לבדוק, אבל מה בדיוק לבקש מהרופאה?? יש מלא בדיקות לקרישיות.. קופ"ח מכבי אגב.

מקווה שהמידע מספיק..

תודה:)

שירהד1

Member
מנהל
המידע לא מספיק- לא כתבת בכלל על ההפלות....

אנא פרטי- מתי כל אחת היתה, באיזה שבוע, מה היו הנסיבות, האם עברת גרידה/ציטוטק/יצא טבעי....
בנוסף, בת כמה היתה אימך כאשר היה האירוע הלבבי שבעקבותיו החלה לקחת את התרופות?

שירה דוד
09-7749028

lnirali

New member
הפלןת

הפלה ראשונה היתה ביולי, שבוע 5 בטא יצאה די נמוכה (30) והיה ברור שלא מתפתח כלום ואכן אחרי יומיים מהבדיקה נפל ההריון,
מיד אחכ הריון נוסף , בטא שלא עלתה כמצופה, והפלה טבעית שבוע 6.
אימי היתה בת 62 בעת אירוע הלב.

שירהד1

Member
מנהל
או. קיי- אז כמה דברים-

1. ההפלה הראשונה שעברת היא למעשה הריון כימי. חלק גדול מהרופאים לא מייחסים לה חשיבות. ההפלה השנייה- הפלה של השליש הראשון, לא ראו עדיין דופק, בטא שלא עלתה כמצופה...שתי הפלות שנשמעות לי קלאסיות שקשורות לעובר לא תקין או למשהו ראשוני מאוד כזה שלא היה יכול להתפתח.

2. לכן הרופאה שלך לא מתרגשת מזה ולא שולחת אותך לבדיקות. זה לא אומר שזה לא עצוב. ברור שעצוב וברור שבוכים וברור שחרא. אבל זה עוד לא אומר שמבחינה רפואית צריך לעשות משהו עם זה.

3. בנוסף, שתי הפלות ברצף מהסוג שאת מתארת אינן נחשבות הפלות חוזרות מבחינת ההגדרה הרפואית. הן עדיין נחשבות משהו נורמאטיבי מבחינה סטטיסטית. שוב- זה לא מפחית בכלום את הכאב. אבל זו עובדה שחשוב לדעת אותה.

4. בהתחשב בעובדה שאת בריאה, שיש שני ילדים בריאים, שנולדו בזמן, לאחר הריון תקין, במשקלים טובים מאוד (!)- נראה לי שהגישה של הרופאה של להמשיך הלאה לעבר הנסיון הבא ללא בדיקות- מוצדקת.

5. כמובן שאם את רוצה לבדוק את גורמי הקרישה- זו זכותך המלאה. אני לא מומחית לעניין. על פניו, לא נראה לי שמה שאת מתארת לגבי אימך קשור לזה. בכל אופן, ניתן לגשת לרופא/ה המשפחה שלך ולבקש את הסט של הבדיקות או להמטולוג של הקופה, כפי שהוצע לך. אני חושבת שזה יהיה בגדר של "לעשות משהו" ולנסות להשיג שליטה איכשהו במקומות שתכלס אין לנו שליטה עליהם. אבל זו זכותך המלאה.

שירה.

שירה דוד
09-7749028

lnirali

New member
הפלות

ממש תודה על התגובה המפורטת.
הייתי היום אצל רופאת המשפחה המקסימה שלי שעודדה מעט. מה שכן אחרי השיחה איתה , משהו מאד מוזר לי-
לפי הבטא ותאריך מחזור, השבוע של ההפלה היה סביב 6 אבל ( וסליחה על הגועל ) גודל השק שנפלט בהפלה היה משהו כמו 4 ס"מ , ממש גדול והרגשתי שיצא (כמו כדור קטן). בשבוע 6 הגודל לא אמור להיות כמה מילימטרים?
הבטא היתה 280 וגם בטא חוזרת יומיים אחרי שוב 280 כלומר בשלב זה הפסיק להתפתח. אז מה זה מה שנפלט??? איך זה ככה גדול?

שירהד1

Member
מנהל
עם תאריך קבלת המחזור האחרון אין מה להתווכח, נכון?

נפלט שק ההריון + קרישי דם+רקמות שונות. רוצה שאספר לך מה נפלט אצלי בשבוע 6, כאשר היה "כולה" שק הריון ללא עובר?! רוצה שאספר לך שלקחתי ציטוטק ודיממתי שבועות ארוכים (קרוב לשלושה חודשים!)?
ככה זה.
העיקר שנפלט. העיקר שלא תזדקקי להשלמות שונות ושזה יצא באופן טבעי.

שירה דוד
09-7749028

אני הייתי מבקשת הפניה להמטולוג של הקופה

אצלי בוצעה בדיקת קרישיות מאוד נרחבת אחרי 2 הפלות שליש ראשון לא עוקבות - הריון ראשון והריון חמישי.
הריון 2 הסתיים בידיים מלאות והריונות 3+4 הסתיימו בהפסקות הריון יזומות.

אם הקופה לא היתה מאשרת, הייתי מבצעת את הבדיקות במימון עצמי.

משתתפת בצערך על האובדנים.
הלוואי שההריון הבא יגיע במהרה ויסתיים בידיים מלאות.

למעלה