הפליטים- פרק א
בתוך בית די מפואר יחסית לרובע המזרחי של לוורד ליד שולחן אוכל קטן ישבה ילדה קטנה יחד עם ההורים שלה ואכלה ארוחת צוהריים. "איך היה היום בלימודים, חומד?" שאל האבא "היה נפלא, אבא. גברת דניל החזירה היום את המבחנים במדעים. אני קיבלתי A" הילדה הקטנה ענתה בהתלהבות. "הו, זה נפלא, חומד" אבא חייך את החיוך המקסים שלו, וכשהילדה הקטנה הביטה בו היא חשבה שהוא האבא הכי נאה בעולם. "קיבלתי מהאוניברסיטה כרטיסים למופע של הפיטס היום בערב. אתם רוצות לבוא איתי?" שאל אבא. הילדה הקטנה חייכה "מה זה, אבא? אתה לוקח שוחד מסטודנטים?" אבא בדיוק השיב לה בבדיחות "זה למען מטרה טובה, חומד" כשלפתע נשמעו הקולות. (-´אני הזרקתי לה טיפה תרכובת. פחדתי שהיא לא תצא מההלם´
(-´זה בסדר. אף אחד לא יעמיד אותך לדין על מקרה כזה´
הם היו כ"כ חלשים שבהתחלה נדמה היה לאיימי שהם מגיעים מהקצה השני של היקום. מבחינה מסוימת זה היה נכון. הקולות האלה הגיעו הרחק ממחוז העילפון. הם הגיעו מתוך דממת הלילה של פארק נידח בפרברי העיר רוטאנתה. הרובע המזרחי של לוורד היטשטש ודמה לצפייה בטלוויזיה עם הפרעות קליטה קשות (-´אני לא אוכל היום, יקירי. יש לי את הפגישה הזאת של הארגון´
איימי שמעה את אמה אומרת. (-´אם כך, נלך רק שנינו, חומד. מה את אומרת?´
. כשהתעוררה איימי, היא מצאה את עצמה כבולה באזיקים ליד אחד העצים בפארק. היא הביטה סביבה, ואל אף החושך היא הבינה שהיא לא ממש רחוקה מתחנת הכוח. "טראביס דיווח שראה עוד ניצולים בורחים מהשער המשני" השומר שתפס את איימי אמר. הוא צעד יחד עם איש משטרה בשביל של הפארק לכיוון המקום שבו הם כבלו אתה. איש המשטרה בחן את איימי בעיניו. "התרכובת כבר התחילה להשפיע" הוא אמר. "כן אני יודע. החרא הזה לא רע" השומר השיב. איימי סובבה את ראשה כך שתוכל להביט בשעון שלה. ´לא. אין סיכוי´ היא חשבה כשענייה פגשו את מחוגי השעון ´השעון המזדיין הזה בטח נתקע´. לפי השעון, השעה הייתה 12:20. זאת אומרת שעברו עשרים דקות מאז שהיא אבדה את ההכרה, אבל אלוהים, היא הייתה בטוחה שהיא שוכבת שם שעות. איש המשטרה תפס באיימי והרים אותה על גבו. הוא לקח אותה לכיוון (הג´רב. היא הייתה תשושה מידי כדי לנסות להתנגד, אז פשוט שכבה על גבו בחוסר אונים. האזיקים שקשרו את ידיה אחת לשנייה שרטו אותה מרוב שהיו הדוקים, והשרירים שם התחילו כבר לכאוב, אבל לא זה מה שהטריד את מחשבותיה של איימי. מחשבותיה של איימי גלשו למקום בו קבעה יחד אם ג´ושוע להיפגש כשתחזור. היא יכלה לראות בדמיונה את ג´ושוע יושב שם ומחכה לה. לפתע הוא רואה מרחוק שהמשלחת הגיעה. ג´ושוע רץ לעבר המשלחת כדי לחפש את איימי, אבל אז ראש המשלחת שם לב וניגש אליו בעצב. "מה קרא?" שואל ג´ושוע בדאגה. ראש המשלחת לוקח את ג´ושוע לכסא שבו אמור היה לחכות לה ומורה לו לשבת, אך ג´ושוע לחוץ מידי בכדי לשבת "ספר לי מה קרא" אומר ג´ושוע. "היינו בתחנת הכוח ב- א185" מתחיל ראש המשלחת "כשנכנסנו נתקלנו בפעם הראשונה מאז שנשלחו משלחות מזון דרך הבונקר באבטחה שהוצבה במקום. כשגילינו שהוצבה שם אבטחה, זה כבר היה מאוחר מידי, השומרים ידעו כבר בעזרת הגלאי שמשהוא ניכנס, אז התחבאנו בסמטה, אבל זה היה פתרון ממש זמני. השומרים עשו סריקה מלאה על תחנת הכוח. ואז…" ראש המשלחת שותק לרגע, כשהוא מבין שהגיע לחלק הבעייתי "ואז איימי הציעה שאחד מאנשי הצוות יצא מהמחבוא וירוץ לכוון הרחוב. בצורה כזאת השומרים ירדפו אחריו וכל שאר המשלחת תוכל לברוח דרך השער המשני. כמובן שאף אחד מאנשי הצוות לא היה מוכן לעשות את זה, אז בסוף החלטנו להפיל פור. לרוע המזל מי שנבחר היה פחדן מידי כדי לכבד את ההגרלה שעשינו. הוא התחיל לדבר על כמה שזה רעיון גרוע ואיך שלא נשיג בזה כלום. אני שמתי לב מאוחר מידי לדרך המוזרה שבה איימי הביטה על השביל. היא מלמלה תפילה מבין שפייה ורצה לכיוון הרחוב. אני ניסתי לעצור בעדה, אבל זה כבר היה מאוחר מידי..." "אתה ראתה את המוטציה הורג אותה?" קוטע אותו ג´ושוע "אנחנו לא יכולנו הם..." "בשם אלוהים, יכול להיות שהיא בחיים עדיין" פוסק ג´ושוע. ראש המשלחת נאנח "נגמרה לשומר הסוללה של הרובה, אז הוא החל לרדוף אחריה. יכולתי לראות שהוא תפס אותה" ג´ושוע מתיישב בעצב על הכיסא "אז זהו? זה נגמר?" הוא שואל בגרון חנוק דמעות. "אני מצטער" אומר לו ראש המשלחת. עיניו הכחולות של ג´ושוע מזילות דמעה "מה אעשה בלעדיה?" הוא לוחש "תהיה חזק" עונה לו ראש המשלחת "למענה נערי, תהיה חזק".
בתוך בית די מפואר יחסית לרובע המזרחי של לוורד ליד שולחן אוכל קטן ישבה ילדה קטנה יחד עם ההורים שלה ואכלה ארוחת צוהריים. "איך היה היום בלימודים, חומד?" שאל האבא "היה נפלא, אבא. גברת דניל החזירה היום את המבחנים במדעים. אני קיבלתי A" הילדה הקטנה ענתה בהתלהבות. "הו, זה נפלא, חומד" אבא חייך את החיוך המקסים שלו, וכשהילדה הקטנה הביטה בו היא חשבה שהוא האבא הכי נאה בעולם. "קיבלתי מהאוניברסיטה כרטיסים למופע של הפיטס היום בערב. אתם רוצות לבוא איתי?" שאל אבא. הילדה הקטנה חייכה "מה זה, אבא? אתה לוקח שוחד מסטודנטים?" אבא בדיוק השיב לה בבדיחות "זה למען מטרה טובה, חומד" כשלפתע נשמעו הקולות. (-´אני הזרקתי לה טיפה תרכובת. פחדתי שהיא לא תצא מההלם´
![](https://timg.co.il/f/Emo8.gif)