הפלייה מתקנת

StrengthHonor

New member
הפלייה מתקנת

צעד חשוב לשוויון ולהעצמת מעמדם של נכשלים אקזוטיים? או מעמסה על החברה הכלכלה והפלייה פסולה כנגד מי שלא נהנה ממנה?

לדעתי

הסיבה שאותם אנשים זקוקים לאפלייה מתקנת היא בגלל שהדמוקרטיה דפקה אותם. אתה מסתכל על הדמוקרטיה בארצות הברית שכל כך דוגלת בשיוויון והיא הוקמה עם עבדים. אז אפשר בעצם להגיד שהדמוקרטיה של ארצות הברית דפקה אותם ולכן מגיע להם פיצוי. בלי לדבר בכלל על השיוויון ועל קירוב המעמדות, אני חושב שפיצוי מי שנפגע הוא בכלל טיעון קפיטליסטי.

אני חושב שכן

לדוגמא האתיופים והערבים סבלו מאוד מחוסר שיוויון, ואני חושב שמגיע להם אפלייה מתקנת. לגבי מידת התיקון, את זה אני אשאיר לאנשים שהמקצוע שלהם יהיה להחליט.

StrengthHonor

New member
פה אתה צודק

אבל מה , אין להם. והם נראה לי מי שסבלו פה הכי הרבה מגזענות מכל עדה אחרת.

M e g g i

New member
גם לדעתי חובה לטפל בעניין האתיופים!

אני אישית, משאירה את הערבים לאח"כ. הרי, הם בעצמם רוצים להתנתק ממדינת ישראל אז, למה שנרדוף אחריהם וניתן להם כשרובם לא אזרחים נאמנים ורוצים ברעת המדינה.

M e g g i

New member
הדמוקרטיה בארה"ב הייתה אחת הדמוקרטיות

הראשונות. לאט לאט היא התפתחה והתחזקה, וכך, לאט לאט הבינה שעם עבדים זו לא דמוקרטיה. הדמוקרטיה של ארה"ב לא דפקה את האפרו - אמריקאים! ההפך! לולא התפתחות הדמוקרטיה הם היו נשארים עבדים לנצח. במקרה הזה, הדמוקרטיה היא שהצילה אותם! הממשל יכול לעשות מ-ע-ט הפליה מתקנת כמחווה של רצון טוב. אך סה"כ הוא זה שגאל אותם, הוא כבר עשה את שלו... מדיניות של שיוויון וקירוב מעמדות היא החלטה של הממשל, ושוב, הוא יכול לעשות זאת כמחווה יפה, אך הוא לא חייב. [ואנחנו כמובן לא חייבים לבחור בו...]

אממ

ארצות הברית הוקמה כמדינת דמוקרטית שעל פיה כל בני האדם שווים. למרות זאת היא החזיקה עבדים במשך כמעט מאה שנה, למרות שמדינות אירופה שלא היו עדיין דמוקרטיות לגמרי היו סלייב לס. כלומר ארצות הברית הייתה היחידה ששיעבדה את העבדים, איך היא המשחררת שלהם? בזמן מלחמת האזרחים הצפון עמד להפסיד לדרום. הדרום היה מאוד נפוץ בעבדים בגלל שהוא היה מלא בשדות כותנה. לינקולן ניסה להגדיל את כמות המתגייסים לצבא, ולהפחית את כמות העריקים ולכן הוא התחיל בקמפיין של שחררו את השחורים. הקמפיין לא היה כל כך מוצלח, בגלל שהרבה מאוד מן הצפוניים לא רצו בכלל לשחרר את העבדים. לבסוף הצפוניים ניצחו, הסיבות לא ממש משנות לדיון. בסוף המלחמה, לינקולן נרצח והצפון היה מלא כעס ושנאה כלפי הדרום. ולכן הם רצו לנקום בהם בסיום המלחמה על ידי כך שהם השפילו אותם בחקיקת חוקים לשיוויון מלא של השחורים. כמובן שהחוקים האלו היו חוקים פדרליים, והם לא באמת קויימו בעיירות שבהם השופט, שוטר והאזרח היו כולם דרומיים. כך שלמעשה במשך מאה שנה נוספות, השחורים לא היו עבדים, אבל הם בטח שלא היו אזחרים שווי זכויות. במדינות רבות נאסר על השחורים ללמוד בבתי ספר ציבוריים, ויצא חוק חדש שאסר על מי שאינו יודע קרוא וכתוב להצביע. את יכולה לדמיין את המצב שבו שחור שלא הולך לבית ספר לא יכול להצביע בבחירות. במשך מאה שנה השחורים סבלו מהצקות, משכר עגום, מרציחות, מזלזול, ולא היה להם שום דרך להילחם בזה. המצב של השחורים החל להשתפר רק אחרי מלחמת העולם השנייה, כך שאפשר להגיד שיותר משני שליש מהזמן שבו השחורים חיו בארצות הברית הם חיו בתור אזרחים סוג ד', וכתת בני אדם. הדמוקרטיה האמריקאית היא מיתוס! היא לא קיימת! והיום היא צריכה לנסות לכפר על כל הרוע שהיא עשתה פעם.

StrengthHonor

New member
אוי תעשה טובה

אם יש משהו שפודע בדמוקרטיה האמריקאית זה הPC הליברלי.

M e g g i

New member
הדמוקרטיה באמריקה הייתה בחיתוליה

קשה מאוד לעבור משלטון מלוכני לדמוקרטי. הכל קרה בהדרגה.. אנשים לא ידעו איך להתייחס לאפרו אמריקאים בגלל השלטון העריצי. בזכות הדמוקרטיה נוצרה ההתפתחות וההטבה. ולצערי שכחת את כל המאבק של מרטין לותר קינג אשר היה מבוסס (ברובו) על ערכי הדמוקרטיה. שכחת את התרבות השונה שנוצרה בעקבות ההתפשטות למערב ולספר אשר מעצם היותה עודדה אנשים לקחת עבדים. סיטואציה שמאוחר יותר גם היא נעלמה.

איזה שלטון מלוכני?

ארצות הברית לא שינתה ממשל, היא הוקמה בתור מדינה דמוקרטית. המאבק של לותר קינג התרחש קרוב למאתיים שנה אחרי שארצות הברית הוקמה, תקופה שבה כל אירופה הייתה מדינות דמוקרטיות מלאות, ואפילו מדינת ישראל כבר הייתה מדינה דמוקרטית שוות זכויות. יחסית למדינה הדמוקרטית הראשונה, ארצות הברית נזכרה ממש ממש ממש מאוחר להילחם על הזכויות של האזרחים שלה. את מדברת על מאוחר, ועל זה שלוקח זמן לשנות משטר. אני מדבר על זה שלפני שארצות הברית הוקמה, באירופה היה העבדות הייתה אסורה. כמה אירוני שהמדינה הדמוקרטית הראשונה היא המדינה המערבית היחידה עם עבדים. את דיברת על שחרור, אם לאמריקאים לקח מאתיים שנה לשחרר את השחורים, ורק אחרי מאתיים שנה של סבל הם קיבלו את מה שהגיע להם מהיות הראשון. אז מגיע להם שנתיים של פיצויים.

M e g g i

New member
המהרגים, תושבי ארה"ב, הגיעו מפאתי השלטון

המלוכני באירופה. לא מגיע להם שנתיים של פיצויי, אין לך שום מדד לקבוע את גובה הפיצויי.

לא מגיע להם שנתיים של פיצוי?

מהרגע שהשחורים נהיו אזחרים שווי זכויות: הדמוקרטיה הבטיחה להם זכות בחירה, ולמרות זאת שחורים רבים שהצביעו נהרגו במשך מאה שנים. הדמוקרטיה הבטיחה להם חינוך שווה זכויות, ולמרות זאת לא הורשה להם ללמוד בבתי ספר לבנים במשך מאה שנים. הדמוקרטיה הבטיחה להם הגנה, ולמרות זאת הם נרדפו במשך מאה שנים. הדמוקרטיה הבטיחה להם להיות אזחרים שווי זכויות, ובכל זאת היה אסור להם לשבת בקדמה של האוטובוס במשך מאה שנים. ואלו רק דוגמאות מעטות לדמוקרטיה המעולה של ארצות הברית. את מוכנה בדיוק להגיד לי איך ארצות הברית תרמה לשחורים? כי היא זו שלקחה אותם מהארץ שבה הם התגוררו, הסיעה אותם בספינות שבהן חצי מהשחורים מתו, הפכה אותם לעבדים, העבידה אותם קרוב למאה שנה, הקריבה אותם כבשר תותחים במלחמות שלה, הפכה אותם לאזחרים שווי זכויות, ובכל זאת המשיכה לרדוף אותם. אני לא מבין איך את יכולה להצדיק את ארצות הברית, מה היא עשתה שמגיעה לה שתצדיקי אותה?

StrengthHonor

New member
פיצוי למי? לגנגסטרים על הביטוח לאומי?

ועוד מישהו מדבר על גזענות והתייחסות לגזעים של אנשים במקום אינדבידואלים?

yonatan31

New member
האפלייה היא תוצאה של קיום יתר של הממשלה.

כדי שלא תהיה הפלייה לא לרעה ולא לטובה צריך לקצץ בממשלה.

StrengthHonor

New member
בכלל , בכללי

בישראל כמובן. כאילו לא הייתה לנו הפרדה גזעית (אלא אם כן נחשיב את זה שאנחנו צריכים לשרת בצבא , היהודים , 3 שנים מהחיים שלנו) הנשים שלנו הצביעו מהיום הראשון והיתה לנו גם גולדה מאיר... ראש ממשלה אין לי עכשיו כוח להכנס לעסק הספציפי והדעות שלי בנושא כדי להתחיל וויכוח , בכל אופן אני רק אומר שלדעתי על כל אפלייה מתקנת במקום אחד אמורה להיות לנו הזכות לאפלות 3 אנשים מאותו מגזר ולא לשכור אותם , להשתמש בשירותים שלהם וכו'

StrengthHonor

New member
לא ממש

אתה יכול לאכול תביעה על חוסר ייצוג בישראל וברוב העולם המערבי , בלי קשר לסיבה.

למעלה