הפלייה על רקע דתי?

namrefo

New member
הפלייה על רקע דתי?

אישתי היא אחות בהכשרתה (סיימה לאחרונה את לימודיה). כאשר היא חפשה עבודה בבתי חולים רצו לקבל אותה לעבודה בשמחה, עד שהציגה בקשה בפניהם : לא לעבוד בשבת. עבודה בשבת כרוכה בהרבה בעיות דת , ולכן היא מעוניינת לא לעבוד בשבת. (בעיות לדוגמה:איך להגיע לביה"ח ?, איך לחזור ? וגם בעבודה עצמה יש הרבה פעולות שאינן חיוניות ואסור הילכתית לבצע אותם בשבת.) בתגובה לבקשה כזאת נסגרת הדלת בפניה מייד. האין זו הפליה על רקע דתי? ניתקלתי בפסיקה שחייבה חברת הייטק לפצות אדם שלא התקבל לחברה רק בגלל שסירב לעבוד בשבת. האם דינו של צוות רפואי שונה משפטית?
 
הדין אכן שונה.

לדעתי, לא יפעלו נגד בית חולים שלא יסכים לקבל לעבודה מישהי בצוות רפואי שלא מוכנה לעבוד בשבתות. זה לא כמו מפעל יצרני. מדובר בבית חולים שאין ספק שהוא אמור לפעול גם בשבת, ולכן בית החולים זכאי לדרוש שהעובדים הרפואיים שלו יעבדו גם בשבת). אני חושב שהפתרון הנכון הוא לבחון אם לא ניתן מבחינה הלכתית להתגבר על הבעיות. יש הרבה אנשי רפואה דתיים והם לא נמנעים מלעבוד גם בשבתות. אני יודע שיש פוסקים שמתירים לרופאים שנקראים בדחיפות לבית החולים, במסגרת הכוננות, לא רק לנסוע לבית החולים (שזה ודאי מותר), אלא גם לחזור ממנו בנסיעה. אני לא מכיר את הבסיס לפסיקה ההלכתית הזו, אבל אני יודע שהיא קיימת וניתן לברר אם אפשר להחיל אותה גם על אחיות. (אולי תנסו לפנות לחוות דעת ל"צמת" - צוותי מדע ותורה (קישור מצ"ב) ותראו אם יש פתרון הלכתי. לדעתי, אם עינן ההגעה לעבודה ובחזרה - ייפתר מבחינה עובדתית, אשתך תוכל לסרב לבצע בשבת פעולות שאינן חיוניות. אם בית החולים לא יסכים לקבל אותה לעבודה בגלל סירוב לבצע פעולות שאינן חיוניות - זה כן אפליה לדעתי, כי בית החולים לא יוכל להסביר למה הוא דורש ממנה לבצע בשבת מה שאיננו חיוני. ברור, אבל, שהקביעה מה חיוני ומה לא - היא קביעה רפואית.
 

r_yuvali

New member
נקודה נוספת למחשבה

נקודה נוספת למחשבה, הינה האם בית החולים רשאי לסרב לקבל לעבודה את האחות הדתיה, כאשר כל יתר האחיות אינן דתיות, וחלוקת המשמרות עשויה לאפשר כי היא לא תדרש לעבוד במהלך השבת. מצד אחד, יתכן כי בשל כך יש לחייב את בית החולים לקבל את האחות לעבודה. מצד שני, זה עשוי להטיל יותר משמרות של שבת על יתר האחיות. השאלה שאלה ותשובה אין.
 
למעלה