הפליית מתנדבי שירות לאומי

guypsk

New member
הפליית מתנדבי שירות לאומי

שמי הוא גיא, נולדתי בארץ ישראל וגדלתי במשך כל חיי על אהבת המולדת והחובה לתרום לה עם סיום לימודי. לצערי, עקב סיבות רפואיות ולמרות כל ניסיונותיי לא הסכימו לגייס אותי לצה"ל. היות והיה לי חשוב לתרום בכל דרך למדינה, התנדבתי לשירות לאומי ושירתי במשך שנתיים כאלונקאי בבית חולים ברזילי באשקלון. עם סיום שירותי, אף קיבלתי תעודת מתנדב מצטיין מהאגודה דרכה התנדבתי. כעת, עם סיום השירות, פניתי למספר מקומות עבודה ומתברר שכל הסיסמאות על "שוויון זכויות בין המשרתים בצבא לבין המתנדבים לשירות לאומי" הינן חסרות תוכן. מספר מקומות עבודה אשר פניתי אליהם דחו אותי על הסף בטענה שהם מוכנים לקבל לעבודה רק חיילים משוחררים ואני איני נכלל בקטגוריה זו (לא היה מדובר בעבודות ביטחוניות אלא בעבודות של עזרה במחסנים או בסידור מדפים). איני מתיימר להשוות עצמי עם חיילים קרביים אך אני משוכנע שהעבודה שביצעתי בהתנדבות כאלונקאי בבית-החולים לא הייתה קלה יותר ולא תרמה פחות למדינה מכל האחרים. לסיכום, אני מביע בזאת את כאבי על כך שלא יודעים להעריך את רצונם של אנשים לתרום למען המדינה בכל דרך אפשרית, למרות שלא שירתו בצבא עקב סיבות בריאותיות ולא מתוך רצון להשתמט. אני יושב כרגע בבית, מובטל, ואיני יודע לאן לפנות. האם תעודת הפטור מצה"ל מסיבות בריאותיות דנה אותי לישיבה בבית עד סוף ימי ולקבל מביטוח-לאומי או לעבוד רק בעבודות אשר אינן מתאימות ליכולותיי גם אם אסיים קורסי הכשרה מתאימים ? שם מקום העבודה כתובת טלפון סופר סל דיל שד' הרצל 1 אשדוד 08-8651888 המשביר החדש לצרכן יהודה הלוי 20 קניון לב אשדוד 08-8647220 אני מצרף להלן 2 דוגמאות של מקומות אשר פניתי אליהם ומייד ברגע ששמעו שלא שירתי בצבא אלא התנדבתי לשירות לאומי הם הודיעו לי שאיני מתאים להם. על החתום, אזרח מקופח וכואב של מדינת ישראל

למעלה