הפנו אותי לפה..

diklar22

New member
הפנו אותי לפה..

אולי תוכלו לעזור פה... הבעיה היא כזאת. הריון ראשון שבוע 31+ באופן די שוטף מכיתה ג' אני עם בעיות ראיה שבעשור האחרון החמירו מאוד והגיעו למצב של מינוס 10 בכל עין. מפה אין לי לאן להתדרדר. התייעצתי עם 2 רופאים נשים שאמרו לי שהם היו הולכים על ניתוח קיסרי על מנת שהראיה לא תיתדרדר בלידה. התייעצתי עם שני רופאי עיניים שאמרו שהיום כבר לא חושבים ככה ושאפשר ללדת רגיל. מה עושים? זה פשוט שני מחנות וצריך להחליט למי להאמין, כרגע אני נוטה לקיסרי כי בו הסיכון לעיניים הוא נמוך יותר , מישהו אולי יכול להחכים אותי?

debby12

New member
מנהל
זו שאלה מאוד ספציפית

אני לא חושבת שיש פה מישהי שתוכל לענות לך ספציפית לגבי הקטע של העיניים. מה שכן - אם את רוצה סקירה על הסיכונים שבניתוח קיסרי - גם לך וגם לתינוק - אז את במקום הנכון כי יש הרבה הרבה כאלה.

תראי, לא כולנו נשות מקצוע

אבל רובנו חקרניות ובדקניות ופריקיות של מידע... אישית, כשבדקתי בנושא הראיה, הבנתי כי האסכולה המחמירה היא גם האסכולה המיושנת, ופחות מדייקת ולא מסתמכת על מידע עדכני. האסכולה השניה מסתמכת על מחקרים עדכניים ומידע חדש יותר, ולפיה כל העניין הזה עם העיניים הוא שטות גמורה. לדעתי, נסי לחפש בעצמך (גוגל, ספריות אוניברסיטאיות, וכו') ולראות מה עולה בחכתך. קחי רק בחשבון שלניתוח קיסרי השלכות משלו, כולל סיכוי גדול פי 4 (אם אינני טועה, זו הסטטיסטיקה האחרונה שראיתי) לתמותת האם במהלך הניתוח או כתוצאה ממנו, בהשוואה ללידה נרתיקית. וגם סיכוי גבוה יותר לבעיות נשימה אצל התינוק שידרשו אולי טיפול נמרץ למשך כמה שעות עד כמה ימים, בגלל אי סחיטת הריאות של התינוק. הסיכון לדלקת והזדהמות אזור הניתוח גם הוא לא קטן. לצערי, רופאים רבים "שוכחים" להזכיר שלניתוחים קיסריים יש סיכונים לא מעטים, שלעתים עולים על הסיכון בגורם שהביא אותם לנתח. אני אישית במקומך הייתי עושה את המחקר הפרטי שלי בלי להסתמך על אף רופא ומגיעה למסקנותיי שלי בלי לתת להפחדות להשפיע עליי. בהצלחה!

עופריקה

New member
ההמלצה הכי טובה שאני

יכולה לחשוב עליה, שבמידה ותחליטי ללדת וגינלית, הייתי לוקחת מיילדת פרטית. ועוד יותר חשוב, אחת שיש לה אוריינטציה אחרת מלהנחות "ללחוץ כמו לקקי", או במילים אחרות, ללדת דרך העיניים.

tonti

New member
זה קשור לאו דווקא למספר גבוה

אלא ללחץ תוך עיני שזאת בדיקה די פשוטה. כמשקפופרית מלידה (12. אמנם עשיתי ניתוח אבל העין היא עין של קצרת רואי במהותה
) לא שמעתי אף רופא עיניים או נשים שאמר לי לא ללדת רגיל. ודווקא שאלתי על זה.

למעלה