הפנטזיה היבשה של דיקענס

diknis

New member
הפנטזיה היבשה של דיקענס

בעבר פורסמו כאן מספר סיפורים לכן הרשיתי לעצמי לבקש מכם טובה קטנה
מאחר שיש כאן כותבים מוכשרים כמו ברמלאי ועוד.. אשמח אם תקראו קצת ממה שכתבתי
ובעיקר בגלל שאני מרגיש קושי בתחביר כל ביקורת צולפת תקודם בברכה לא משנה אם לשבח או לגנאי
כי אני מעוניין להשתפר

1. התיקשור

הקוסמת מתילדה פסעה ברכות ביער האפל חולפת על פני אבני סלע סגלגלות נעלים מעץ רך לרגליה
ציפורים עופפו סביב מותירות הבזקים באדום וכתום היא הטתה אוזן מתענגת על צליליהם הענוגים
היא חצתה את משעול הרוזמרין רוח צלולה קרירה ומבושמת ליטפה את פניה היא נשמה עמוקות וגופה רפה ונעשה ללא תחושה
היא הגיעה אל המעין המפכפך והאזינה לקולו ,תחושת שלווה עמוקה אפפה אותה היא התישבה על סלע ושלפה מתיקה חליל עץ קטנטן לוחצת ומרפה בו באצבעותיה
נעימה שלווה התפשטה בחלל האויר,הקולות החלו להתרחב והפכו לצורות סגולות כחולות שהתרחקו אל האופק במהירות אור
כך תמיד היא היתה קוראת לו בניגון העתיק שלמדה בילדותה,מזמינה את שר היער ,ותמיד הוא היה עונה לחליל הקסם שלה
העצים רחשו לפתע ואיתם הופיעה הילה זהובה סגלגלה ,היא נשאה את עיניה מביטה בו מתפעמת שוב
הילתו התנשאה לגובה העצים העצומים ואורה היה כביר אך יחד עם זאת רך ונעים לעיניה
הוא פנה אליה מקרין לעומתה אהבה עצומה שאין אחר ממנה יכל להכיל ,היא החלה את התיקשור כשחייכה אליו ושאלה
לאחרונה רואה אני בעין השלישית מסך ערפל שחור כפחם האופף את היער סביב ואינני יודעת למה זה בא?
הילתו נצנצה בזהוב והשיבה - זה הרוע מתילדה ,שאותו את מכירה היטב זהו מלך השדים שהתחזק לאחרונה מאוד
היא חשה את תשובתו במחשבתה שכן התקשרותם היתה טלפתית,תשובתו הדהדה עמוק במוחה, מציאותית לעין ערוך מדמיון
וחזקה עשרת מונים מדיבור
ומדוע דווקא כעת? המשיכה הקוסמת את חוט שאלותיה
הדמות התכווצה - כיוון שבוצעו ביער מעשים אפלים שהעכירו את האנרגיה הזכה שפיעמה כאן תמיד
מתילדה קלטה את המסר ראתה את אורו מתעמעם וחשה את תחושת העצב שלו שפיעמה עמוק בתוכה
היישות המשיכה - הגיע הזמן שאת וחבריך תסייעו לכוחות הטובים לגבור על האופל בקסמיכם,הכוחות שבם ניחנתם לא ניתנו לכם חינם
הקוסמת הנהנה בהסכמה - נעשה את המירב שביכולתינו ,הבטיחה לו ,המלאך חזר לזהור שוב

2. התכנסות השדים

שמי הצפון הקודרים השחירו כתמיד,מידי פעם הבזיק ברק צובע באדום את האפילה העגמומית ורעם מבשר רעות הרעיד את פני האדמה
ארץ הצפון היתה חרושה שממה אך בקצה הטריטוריה בצפון הכדור פעור היה באדמה חור עצום מימדים ממנו נכנסו ובאו דמויות אפילות עטויות קרנים פורשות כנפי ענק שצפורניים בקצותיהן שלושה עינים בפניהם צהובות וזורחות מתוך האפילה
היצורים המשיכו להעמיק מטה,פניהם מועדות אל הכינוס עמוק עמוק בבטן האדמה, צווחותיהם הגבוהות מהדהדות בעלטה,ועד מהרה הגיעו אל מישור מתחת לפני האדמה
הם חלפו על פני לפידי אש אדירים לאין ספור שהאירו את ארץ השדים באור יקרות, ועופפו בפראות מתקדמים הלאה ועד מהרה הגיעו אל האולם הראשי
מתקרה האולם נצנצו יהלומי ענק מפיצים זהרורים באדום כחול וירוק קסומים,נברשות זהב ובדולח היו תלויות לבדן באויר בכח הכישוף שטבע בהן מלך השדים. אבני חן מכושפות משובצות בהן מהם בהק אור יקרות ארגמני שגרש את החשיכה
הקירות הסלעיים היו מצופים כסף ועל רצפת הנחושת הממורקת התגוללו יהלומים רבים מנצנצים באדום ובכתום
השולחנות היו ערוכים בכלי זהב ובדולח מלאים ביין עתיק ועמוסים בסוגי בשרים לעיפה שהעלו ניחוח מהביל
בראש השולחן על כסא שנהב ישב מלך השדים שש כנפים לגופו רגליו ככרעי תרנגול ועל מצחו קשור ציץ זהב משובץ באבני שוהם
השדים עסקו בזלילה והאביסו אל קיבתם את הבשרים הרבים,כטוב ליבם ביין קם מלכם והחל לנהום
.......................................
כשארבעת עיניו זורחות בצהוב, אמאאאאאאאאאאאא..

על לא דבר

diknis

New member
תודה לכם

רציתי לקנות את אראגון של כריסטופר פאוליני אך התאכזבתי קשות מהכתיבה של הילד בן ה 15
אמרתי אם זה נהיה רב מכר [ כנראה בגלל פירסום מושקע ] גם אני יכול לכתוב
[אגב גם הסרט גרוע]
אך לאחרונה קראתי שני סופרים שהוציאו לי לגמרי את החשק לכתוב
מייקל מורקוק שכותב בסגנון של משורר,ולואיס טילטון שספריה למרבה הצער לא תורגמו לעברית
שניהם כשרונות אדירים

אני מבין אתכם שלא התלהבתם מהסגנון שלי
חושב שעדין עלי לעבוד קשה על תחביר

וברמלאי אני לא יכול לחשוף את הסיפור ברשת רק הבאתי המחשה לסגנון הכתיבה ושאלתי אם להמשיך כך
או מה עלי לשפר

ובגלל שבעבר העליתם לכאן סיפורים שונים ,לכן הרשיתי לעצמי גם

דיקנס ידידי

לא תמיד יש מה להגיד - זה לא אומר שום דבר - חוץ מזה שאתה
עוסק ביצירה ואומנות. היואל, למשל, שיתף במיני סרט מ 29, שחוץ מכך
שהוא הימם לי ת'צורה, אין לי שום דבר שאני מסוגל לבטא כלפיו.

גם את זה הוועדה המחוקקת מאשרת, לשתוק קצת ...

אם באומרך תחביר, אתה מתכוון לאסתטיקה וצורה, אמליץ לך
בחום על קריאה של מחזות יווניים, הם לימדוני סדר מה הוא.

לא המחנכת המרשעת מכיתה ב' שהצעקות שלה על כך שאני יוצא מהקווים
ומחזיק את העיפרון כמו חייזר זכורות לי היטב, לא המורות ללשון והבעה,
ולא אף אחד אחר. אייסכילוס ואריסטופנס, הם דווקא כן ...

Barmelai

New member
אני אומר שני דברים

1. אתה כותב עם הרבה דמיון ויכולת תאורית מרשימה. מכייוון שלא הגעת לפואנטה או לפחות למפנה בעלילה, נשארנו רק עם התאורים.

2. מי שמחליט לכתוב יותר משתי שורות צריך לקחת החלטה אמיצה למען עתיד קוראיו ולעשות בהן סדר באמצעות סימני פיסוק. רמז: אלה הסימנים הקטנטנים שהם לא אותיות אבל בכל זאת מופיעים במקלדת. למתקשים: ממוקמים בסמוך למקש שיפט הימני. אחרת, הקוראים שלך יגיעו לסוף כל פסקה עם הלשון בחוץ.

המשך באומץ!

Jflyaway

New member
אחלה מעוף... ועידון

אבל יש בעייה בתחביר ובפיסוק. לדעתי אתה צריך לשפשף גם את הקטע הטכני

למעלה