הפניה לביטוח לאומי

הפניה לביטוח לאומי

בעלי חולה דימנציה, אנו בתחילת הדרך והדרך מלאה קשיים, התלבטויות מכוכה והרבה אי ידיעה. מהנוירולוג בקופת החולים קבלנו הפניה לביטוח לאומי ולבדיקת מומחה פסיכוגריאטרי.(המטרה טפול תרופתי) עלי לציין שבעלי עדיין בשלב של תובנה, נוהג ומנהל את העינינים הכספיים. הוא סובל מירידה בזכרון בצורה משמעותית, בעיות קשב וריכוז ובהפרעות התנהגות המעוררות פחד, חרדה אוזלת יד...ורחמים!!! זה לא אותו אדם שהיה עבורי המשענת התומכת, האוהבת והמסורה לאורכן של שנים......קשה לי לפעול מבלי לבקש את עצתו, אני תופסת את עצמי חוזרת על דפוסי התנהגות לא רצויים ושגויים. אני מתהלכת בשבילי המבוך ומנסה למצוא את הדרך הנכונה כיצד להגיב, לפעול ,לא לעורר תגובות כעס והתפרצות וזה קשה!!!! יש רגשי אשם.....שוב טעיתי!!!! ברגעים של לבד אני מרגישה בדידות נוראית, כאב ולא פעם הדמעות חונקות..... בשלב זה מה תרומת הבטוח הלאומי? האם יש הקלה במס הכנסה? (זו אחת הסיבות שהוא נתן את הסכמתו לפנות לרופא) מה תרומת משרד הבריאות (בריאות הנפש)לטפול בחולה מסוג זה? רצוי לפנות? מחכה .......

ronnyw

New member
לשולה

שלום לך שולה. הלב כואב על כל מצטרף חדש לפורום ולמשפחה... כמו שכתבת, דרך קשה וארוכה, ללא קיצורים. אבל כולנו בה, מתמודדים וממשיכים... עיצה ראשונה - התחילי לקרוא את הפורום הזה לאחור למשך חודשים. תמצאי הכל - עינייני אדמיניסטרציה, התלבטויות, טיפים, מקרים דומים לשלך (שימי לב למסרים של "ליאורלילי"), הרבה תמיכה והבנה, ואפילו את אותה המלצה בדיוק ל"מתחילים" אחרים. (למשל - מישהו שהזדהה בשם "הכניסיני תחת כנפך) באזור 24/1. חוץ מזה - פני לעמותה לחולי אלצהיימר ובני משפחותיהם. תנסי להתחבר לאחת מקבוצות התמיכה (איפה אתם גרים?). תלמדי המון !! יש גם כמה ספרים (אם את מעוניינת - אשמח להמליץ). מעבר לכל הטיפים וה"עשה-אל-תעשה", יש להפעיל את האינטואיציה ולגייס טונות (הרבה טונות!!) של סבנלות, חסינות נפשית ותמיכה מהמשפחה. שיהיה רק טוב !!

../images/Emo51.gifתודה

מודה לך על היחס החם והעצות. אני בשלב של קונה...... מאחלת לך רק טוב החדשה

פנטזי1

New member
שולה שלום!

צר לי על כל אחד שמצטרף למשפחת האלצהיימר אבל אם זה המצב אז קודם כל ברוכה הבאה לפורום שלנו ,כאן תוכלי למצוא אוזן קשבת ולהעזר בבעלי נסיון. ראשית אני ממליצה לך לדפדף בדפי הפורום בודאי תוכלי למצוא שם הרבה תשובות לשאלות שלך,להתלבטויות וגם לרגשות האשם. מבחינת ביטוח לאומי לא ציינת את גילו של בעלך אבל ממה שידוע לי -אם הוא עבר את גיל 65 מגיעה לו גמלת סיעוד ואם הוא צעיר יותר אז מגיעה קצבת נכות או שירותים מיוחדים.תוכלי לבדוק באתר של ביטוח לאומי. כמובן שבשני המקרים עליך לפנות לביטוח לאומי ולמלא טפסים מתאימים בצירוף אישורים רפואיים על מצבו.ביטוח לאומי שולח עו"ס או אחות לבדיקת תפקודו בבית ואם הוא עונה על הקריטריונים שלהם הם מאשרים.כמובן שכדאי שתהיי נוכחת בזמן הביקור כי החולה תמיד מנסה להציג מצב של "הכל בסדר "וביטוח לאומי ישמח מאוד לא לאשר.גמלת סיעוד נותנת עד 15.5 שעות שבועיות של מטפל בבית או מרכז יום אפשר גם לחלק את השעות ולשלב ביניהם. לגבי משרד הבריאות -צריכים אותם כאשר מדובר כבר בצורך במוסד סיעודי אז בהתאם למצב הכלכלי של החולה ובני משפחתו הם קובעים אם מגיע קוד למיטה במוסד או לא.זה עדין מוקדם אצלכם אז אין צורך לפנות אליהם. לגבי מס הכנסה אין לי מושג אולי מישהו אחר יענה.

אולי כדאי לברר בביטוח לאומי.

אולי כדאי לברר בביטוח לאומי אולי מגיעות לו שעות מהמוסד?

שלום לך שולה

קראתי בכאב את מה שכתבת. אני עברתי את אותו תהליך לפני מספר שנים. בעלי צעיר בן 56 ועדיין עובד. בשלב הראשון על בעלך לעבור אבחון מסודר על ידי מומחה במרפאת זכרון. עם מכתב כזה תוכלי לפנות כמובן לבטוח לאומי לצורך קבלת עזרה. כבר ענו לך שהסיוע שונה בהתאם לגיל. מי שכבר פרש מעבודה בגיל 65 ומעלה , כנראה, נכנס לחוק הסיעוד. מתחת לגיל זה יש את השר"מ. בביטוח לאומי קובעים את גובה הנכות ולפי זה גודל הקיצבה. הבנתי גם שלאחר קבלת אחוזי נכות , יש גם הקלות במס הכנסה. מכיוון שבעלי עדיין עובד , לא עברתי עדיין את התהליך שהוא כנראה מייגע ולא נעים. אני מניחה שחברי הפורום הותיקים יוכלו לענות לך בפירוט לגבי הבירוקרטיה. אני אשלח לך את מספר הטלפון שלי במסר אישי ונוכל לשוחח בטלפון על הרגשות , הכעסים , ההתמודדויות עם השינוי שחל בבן זוגנו ואיך אפשר בכל זאת להמשיך הלאה. הלוואי שאוכל לעזור לך ובכך להעזר בעצמי. כל טוב וכולנו כאן בשבילך לשמוע ולתמוך ולתת עצה תמיד. חיבוק ממני, טובה

גיורא7

New member
מס הכנסה

אדם המוגדר כדמנטי צריך לעבור ועדה רפואית בביטוח הלאמי (עבור מס הכנסה) ולקבל 100% נכות, אשר יזכו אותו בהקלות מס מרחיקות לכת.

zs1957

New member
על איזה הקלות מס מדובר?

שלום גיורא! איזה הקלות מס מרחיקות לכת מזכות חולה דימנטי 100% נכות ממס הכנסה? למיטב ידיעתי כל ההטבות שהוענקו לחולים דמנטיים ע"י מס הכנסה בוטלו לאחר הגזירות של נתניהו. חשוב מאד לתת לחברי הפורום את האינפורמציה המעודכנת בנושא נכון להיום. תודה על שיתוף הפעולה זהבה שחם

גיורא7

New member
מס הכנסה

אני מבטיח בימים הקרובים לפרט אבל מה שבוטל היה דבר אחר לגמרי.

גיורא7

New member
מס הכנסה

אדם שאובחן כחולה אלצהיימר יכול לעבור ועדה רפואית בביטוח לאומי ולקבל 100% נכות. לנכה 100% מגיע פטור על הכנסה מיגיעה אישית עד לסכום של 492,000 ש"ח לשנה. אם הכנסתו מיגיעה אישית נמוכה מ 58,920 ש"ח (או שאין לו כלל הכנסה מיגיעה אישית) הוא יכול לקבל פטור ממס גם על הכנסה אחרת עד לסכום של 58,920 ש"ח לשנה. אם ההכנסה היתה מריבית המשולמת מכספים שהופקדו בפקדון, בתכנית חסכון או קופת גמל, שמקורם בפיצויים בשל פגיעת גוף, הפטור יהיה בסכום של 117,600 ש"ח לשנה. הסבר פשוט : עד כ 5000 ש"ח בחודש חולה אלצהיימר פטור ממס על כל הכנסה. אם ההכנסה הינה בגין עבודתו הפטור עולה לסכום של כ 40000 ש"ח בחודש. הכנסות ריבית כ 10000 ש"ח בחודש.

מס הכנסה

עד כמה שידוע לי פעם נתנו נקודות להנחה לבן זוג של דמנטי, היום בטלו זאת כבר לפני שנתיים או שלוש.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום שולה אשבל

שלום שולה, ליבי אתך בכל מה שאת עוברת. תעברו את הבדיקה אצל הפסיכוגריאטר שיכתוב מהי האבחנה . כאשר יש בידייך חות דעת מהנוירולוג ומהפסיכוגריטר פני למחלקת הרווחה לעובדת הסוציאלית. היא תעזור לך בפניה לביטוח לאומי . לגבי התפרצויות זעם יש תרופות להרגעה והרופא בוודאי יתן לו. ממליצה מאד ללכת לקבוצת תמיכה באזור מגורייך. אנא כתבי לי הכין את גרה ואני אתן לך את הטלפון.(אפשר לכתוב במסר אישי). יש קבוצת תמיכה לחולים בתחילת המחלה בראשון לציוןוכעת תפתח קבוצה גם בתל אביב. אם יקבל נכות תקבלו הנחה בארוננה בהתאם לנחות.לגבי הקלות במס הכנסה מומלץ לברר עם יועץ מס או רו"ח היות ויש שינויים כל הזמן. אשמח לעמוד לרשותך בכל עת. זהבה שחם

גיורא7

New member
הנחה בארנונה

הנחה בארנונה ניתנת לכל אדם שמקבל חוק סיעוד.(70% כמדומני) אין צורך בועדת הנכות מהביטוח הלאומי.

למעלה