הפנייה לנוירלוג

googit

New member
הפנייה לנוירלוג

שאלה/הרהור....
אני יודעת שיהיו כאלה שיקפצו/יכעסו עלי, על התחושה, על ההרגשה, אבל אני אמא, עבדתי במערכת ויודעת גם איך זה נראה....
אני אמא לתאומים,
תאום 1 אובחן לפני עליה לכיתה א' ומטופל בריטלין במרפאה הנוירולוגית בבית החולים בעיר מגורינו,
השנה החלו בעיות ארגון, קשב, ריכוז, התנהגות עם תאום 2, בשיחה משותפת עם מחנכת הכיתה וגם יועצת החלטנו שאנחנו מתחילים תהליך בדיקה מול נוירלוג (כמו שעשינו תאום 1), אכן זימנתי תור, וקיבלתי מכתב וחשכו עיני.... למה??? למה להפנות ילד כ"כ צעיר למרפאת בריאות הנפש? למה לצור לו תיוג, הרי הילד עוד לא אובחן? לא נמצא שהבעיה היא מהפן הריגשי/פיסיאטרי/התנהגותי? למה לא לשלוח אותו למרפאה נוירולוגית??
למה כשהילד ירצה להמשיך לפרוח בבתי הספר השונים יהיה רשום מטופל/במעקב במרפאת בריאות הנפש?? למה לעשות כזה עוול לילד ועוד בגיל כ"כ צעיר??
אולי החכמות והמבינות ובעלות הנסיון יצליחו להסביר לי את ההגיון? כי אני לא מצליחה.
תודה לאלו שקרא עד כאן!!

zivadina

New member
הפרעת קשב היא הפרעה התפתחותית

אצלנו כל הילדים טופלו אצל פסיכיאטרית של הקופה והגיעו לקצונה ולאקדמיה.
הייתרון של מומחה לבריאות הנפש הוא, שיש לו כלים לאבחן ולהמליץ על טיפול רגשי או התנהגותי, ולא להסתפק בכדור פסיכיאטרי כמו הנוירולוגים.

מלפני שנתיים, ספר האבחנות DSM-V מגדיר את הפרעת הקשב מוגדרת כהפרעה התפתחותית, ולא צריך לחשוש מתיוג פסיכיאטרי בגללה.

googit

New member
תודה רבה

עזרת לי מאוד, הוספת לי קצת מידע שהיה חסר לי,
המשך שבוע מקסים.

googit

למעלה