הפנינג טבע בגבעות בשבת 15.2

Neta558

New member
הפנינג טבע בגבעות בשבת 15.2

הפנינג טבע של החברה להגנת הטבע וחוגי הסיירות. יום שבת הקרוב, 15.2. בתכנית: סיור משפחות יצירה וטבע בגבעות מסלול רכיבה על אופנים ופעילות חבלים הפנינג יצירה 10:00-11:30 יציאה באופן חופשי מהחניה במרכז המסחרי ברעות. מסלול מעגלי לכל המשפחה (ללא עגלות) משך הטיול כ3 שעות. הדרכה לאורך המסלול בנושאים שונים: פריחה, החיים הנחבאים, שרידים ארכיאולוגים, תחנות יצירה, בישולי שדה, תכנית אמנותית במקום ינתן מידע על הפיתוח המאיים על הגבעות. אני מניחה שההפנינג הוא חלק מקמפיין גדול שמתקיים בימים אלה נגד בניה באותן גבעות. (מישהו יכול אולי לספר עוד פרטים?) במקרה של גשם ההפנינג ידחה.

prophit

New member
בתור מדריך החוגי הסירות....

טוב, אז מדובר על סל"ת (סיור ללא תשלום) שמאורגן ע"י קבוצה בכיתה יוד של חוגי סיור ברעות (שכתי מה המספר שלהם). לגבי הבניה- מודיעין אמורה להקיף את מכבים ורעות ולהגיע עד לקו הירוק, עד לכביש, נכון להיום הרעיון הוא להנות על כל הגבעות חוץ מחרבת חדת' שנמצאת מאחורי רעות ולעשות מעין עוד תיתורה, דבר שהוא נורא נחמד, אבל זוהי ראה ירוקה קטנה מדי שמוקפת בעיר, אין בה כמעט בע"ח, זורקים בה פסולת ועם כל הכבוד, התיתורה שונה לחלוטין משאר הגבעות באיזור גם בצמחיה וגם בבע"ח בגלל שהיא מוקפת בעיר. הרעיון הוא להוסיף עוד 2 גבעות לפחות (קנובה ובארית) כדי ליצור ריאה ירוקב קצת יותר גדולה שאולי אולי תשמר קצת יותר.... אנו מקווים כמובן לשמר שטח יותר גדול ואולי אף לשמור על כל רצף הגבעות אבל..... הסלת"ים האלו בנושא זה מתקיימים כבר לפחות שנתיים וזו השלישית, סלת"ים יש המון אבל בקשר לבניה המאיימת המאבק נמשך וקיים כבר מס' שנים. אני אישית הדרכתי על הבניה לפני שנתיים בס"לת כשאני הייתי בכיתה יוד, חשוב שתגיעו לסל"ת- קודם כל עוד מעט יבנו על זה ולא תוכלו כבר לטייל בנוף המדהים הזה וחשוב להשיג חתימות נגד הבניה כדי לשמור משהו ירוק כאן..... ד"א- במקרה של מזג אוויר גרוע ידחה הזל"ת לסופ"ש שאחריו

Boscorelli

New member
אתה כ"כ צודק!

בימי שבת אני וחבר מסתובבים בגבעות בשבילי חצץ והבוץ הקשה באופניים ויש שם נוף מהממם אומנם לפעמים יש סיכוי להיתקל בפרה (דווקא יותר מפחיד אותי להיתקל במחבל... יש למישהו באמת מידע אם יש סכנה באזור שם בכלל???) ויש שם נוף מהמממם חבל לבנות ולהרוס הכל

א.א.אפל

New member
יש סכנה בכל מקום...

עוברים שם (לא בשבתות כמובן) הרבה שב"חים בדרכם מהשטחים לעבודה במודיעין או במקום אחר וכמובן בחזרה

Neta558

New member
יש לך אולי מפה של האיזור?

או שתוכל להסביר לפי היציאה מהרחובות השונים על אילו גבעות בדיוק מדובר? נטע

Boscorelli

New member
נטע...

את מדברת על איפה שאני מטייל באופניים או איפה שהולכים לבנות כי אני מטייל גם בשטחים מחוץ לבנייה, אם את רוצה את מסלול הטיול אני יכול לסרוק לך סימון על המפה

א.א.אפל

New member
אני יכול לעזור...

חרבת חדת' היא הגבעה הקרובה ביותר לרעות. היא קרובה לרחוב מרום נדמה לי (אני לא בטוח) ומפריד ביניהם ואדי. חרבת בארית וקנובה הן שני גבעות צמודות, דרומית לחדת' שואדי נוסף מפריד ביניהן לבין חדת'. המקומות מומלצים לטיול קצר, "קפיצה לטבע" במיוחד בעונה הזאת-פריחה של כלניות, רקפות, עיריות, חרציות וכו', ובכלל-הכל ירוק. מי שברשותו ציוד מתאים יוכל לרדת אל אחד מבורות המים בחירבת בארית וקנובה ולשכשך במימיהם. עוד באיזור- אום אל עומדן, אתר ארכיאולוגי שנחשף בעבודות על הרחבת כביש 3 ובו בית-כנסת עתיק שסוברים שהוא העתיק בעולם. כמו כן אני ראיתי חפירה חדשה של רשות העתיקות למרגלות גבעת חדת' לכיוון מערב- לא היו שם אנשים אז לא היה לי את מי לשאול מה הולך שם, אבל שווה לבדוק...

Boscorelli

New member
א.א.אפל

אתה מהמשטרה? איך אתה יודע שאין שם שבח"ים (שוהים בלתי חוקיים למי שלא יודע) בשבתות?

prophit

New member
יש את הפארק שנמצא בקצה של לילך....

בעקרון משם בערך מתחיל המסלול לפי מה שידוע לי, בכל מקרה, יש בפארק הזה ספסל נדנדה, מי שמכיר את הפארק יודע על מה אני מדבר, בכל מקרה, מדובר על הגבעה הכי קרובה לפארק, היא נמצאת ממש מול הנדנדה, זוהי חירבת חד'ת, היא בטוח תישמר, ד"א- יש עליה שרידים של כנסיה, בור מים ועוד. בעקרון מדובר על כוון כללי של מערב אם אני לא טועה, בכל מקרה אנו רוצים גם לשמור על שתי הגבעות שמאחוריה , אם עומדים בפארק אז זו גבעה מאחורי חד'ת מצד שמאל ואחת מצד ימין, מי שיבוא לסל"ת יבין בדיוק על מה מדובר, שתי גבעות מאוד יפות גם בעלות שרידים ארכיאולוגים והמטרה היא ליצור מעין משולש של 3 גבעות שיהיה ריאה ירוקה יותר גדולה בתוך העיר וכמובן לנסות כמה שיותר לשמר את הטבע בגבעות אלו. מאוד מומלץ לבוא לסל"ת, גם להבין מה קורה פה וגם כי זה פשוט כיף חיים ויפה.........

prophit

New member
נדחה, אני חוזר, נדחה.....

גברת, קדימה לצאת מהמים, הסל"ת נדחה בשבוע, קדימה, אדוני להתקדם, אין מה לראות פה , תבוא בשבוע הבא
ולמי שלא הבין- הסל"ת\הפנינג נדחה בשבוע, נתראה שבוע הבא (עקב מזג אוויר למי שמתעניין)

תמהוני

New member
אולי בפעם הבאה נטייל בכל מקרה?

אפילו אם ירד קצת גשם זה יכול להיות נחמד, טיול בגשם שבת שעברה דווקא לא היה גשם סוחף, להיפך היה אפילו נעים

Boscorelli

New member
ת'אמת יצא לי כבר

יצא לי כבר לטייל בגשם (שבת לפני שבועיים)וזה לא הכי נורא טוב עכשיו אני יוצא שוב לטיול אז בבבבבבבבבבי

prophit

New member
מסכים, זה יכול להיות כיף ,אבל......

מדובר כאן על אירוע די גדול שאמור להעלות את המודעות, בשנה שעברה באו לדעתי קרוב ל-5000 אנשים, היה פשוט אדיר וזה בהחלט עורר מודעות על בניה, אם נעשה את זה כשיש גשם אז יבואו אולי 100 אנשים ואז מה שווה כל ההשקעה? בכל מקרה, גם אי אפשר מדקה לדקה, צריך להודיע כמה ימים מראש אם יש או אין ואנחנו גם צריכים לדעת כדי לארגן, אז נדחה.... ד"א- גם בסופ"ש הזה צפוי גשם אז לפי מה שאמרו לי היום זה שוב נדחה... איזה בעסה......

למעלה