הפניקי אחרון- פרק א'

Phoenician

New member
הפניקי האחרון

אני מניח שאף אחד לא יתנגד אם אעשה כאן פרסומת קצרה לסיפור שלי... בעצם אני יודע שאף אחד לא יתנגד- כי זה פורום סיפורי מד"ב.:) בכל מקרה... עשיתי את הסיפור בבלוגים של תפוז. שמו של הסיפור הוא "הפניקי האחרון". ז'אנר: פנטזיה. אני מעדכן פרקים לפחות כל יומיים ואשמח אם תיכנסו, תקראו, ותגיבו. http://blog.tapuz.co.il/phinix תודה מראש.

Phoenician

New member
הפניקי אחרון- פרק א'../images/Emo188.gif

החול- החומר הנפוץ ביותר ביקום, הוא ורק הוא לפי אמונת הפניקים בעל כוח קסום ומופלא. לפני כחמשת אלפים שנה גילו אנשי השבט הפניקי העתיק שבמקום שבו הייתה דלקה מדורתם בלילה נוצר חומר מוצק ושביר שאיתו ניתן לחתוך חפצים מסוימים- החומר ההוא היה זכוכית. לאחר הגילוי המדהים ההוא המשיכו הפניקים לחקור את החומר המוזר ששמו חול. הם מצאו דברים שהיו אמורים להישאר קבורים במעמקי החולות. יום אחד הפניקים נכחדו מן העולם, וכך גם מה שהם גילו אבד לעד. כמעט חלק I ========================= א _ הוא הלך לאורך המדבר הענק. הרוח המדברית השתוללה ופיזרה מסביבו את החול הזהבהב שמדי פעם התנגש בכוח בפניו. הוא היה לבוש בתלבושת מזרחית בצבע כתום רך, כמעט בצבע החולות. ראשו היה חבוש בברדס מזרחי וברעלה באותו הצבע. הוא הילך בין החולות באיטיות ובמתינות. הוא לבש מכנסיים -לא חולצה ארוכה- דבר שהעיד במזרח הקדום שהאיש הוא לוחם. מכנסיו היו רפויים מן הסתם, כמו אצל כל הלוחמים במזרח. רצועות חופשיות שיצאו ממכנסיו ריצדו בסופה המשתוללת. הוא מצא מקום טוב, התכופף וכרע ברך על החול החמים. הוא הוציא שקיק בד בצבע אדום והתכוון לפתוח אותו כשלפתע שמע צעקת קרב פרועה. הוא תלה את השקיק על החגורה שעל מותניו והסתובב אל הלוחמים התוקפים אותו. גם הם היו לבושים בבגדי לוחמים מזרחים רק שצבעי בגדיהם היו בצבע שחור וחרבותיהם היו בצבע כסוף שהבהיק בשמש. הוא שלף במהירות את סכינו. הוא דקר כמה מן הלוחמים שתקפו אותו. במהירות הוא העביר את ידו והוציא ממנה שקיק בצבע אפור. הוא שפך את תכולת השקית לתוך ידו, הסתובב לכיוון של הרוח, שלח את ידו לפנים וזרק על הלוחמים חופן חול אפור שעף ברוח המשתוללת הישר לעבר התוקפים. "זכוכית!" צעקו התוקפים וכיסו את פניהם בזרועותיהם. החול האפור הפך במהירות לרסיסי זכוכית שעפו לעברם וחתכו את עורם עד דם. התוקפים צרחו צרחות ייסורים כשחלקי הזכוכית פגעו בבשרם וגרמו לפצעים מלאי דם. הרסיסים לא הפסיקו לעוף לעברם עד אשר הם הספיקו לאבד כמות דם קטלנית. לפתע הבחין, לבוש הכתומים, שכמה מהתוקפים בורחים כל עוד נפשם בם. הוא הוציא את השקיק האדום וזרק אותו על האפר שלרגלי הבורחים. במקום שבו פגע השקיק הופיע עמוד להבה ענק. אחד מהם ניצלה, אחד נפגע, והשלישי הצליח להתחמק. "סופך יגיע, פניקי!" צעק לבוש השחורים שהצליח להתחמק. הפניקי לא הגיב ורק קפץ בסלטה מרשימה לעבר הלוחם שהציב בפניו אתגר. הפניקי קפץ והפיל את האיש על החול הלוהט. הוא שלף את סכינו ותקע אותו הישר לבטנו של יריבו. לבוש השחורים פרכס ומת כשמפיו יוצא רוק מלא דם. כעת הגיע הזמן לפנות ללוחם השני. הוא הביט לעבר הלוחם שנפגע: מחצית גופו הימנית הייתה שרופה- אך הוא בכל זאת ניסה לברוח ממרותו של הפניקי. הלוחם נדם ועצר מנוסתו האיטית כשהרגיש צל מעליו ואחר כך את קרירותה של להב החרב שנגעה בגבו(או מה שנשאר מגבו). הלוחם הפניקי החזיק את החרב הארוכה של אחד מהלוחמים שתקפו אותו. הוא זרק את החרב על החול והוציא את סכינו. הוא קירב את פניו לפני התוקף הפצוע והצמיד את הסכין אל צווארו. "אנא, אל תהרוג אותי!..." התחנן הלוחם לבוש השחורים. "מי שלח אותך?" שאל הפניקי. "איני מורשה להגיד." "הבט בעיני," אמר הפניקי "מי שלח אותך?" הוא אמר בקול תקיף- כמעט לא אנושי. הפצוע הביט מרותק לתוך עיניו ופניו הביעו אימה: עיניו של הפניקי זהרו בזוהר אדום שטני כשהוא ביטא את המשפט האחרון. "זה היה גבריאל!" אמר הפצוע "המלאך גבריאל! הגיעה עת סופך ויום הדין מגיע! אתה הוא השטן! השטן חייב למות! יחי אלמאלך אל ג´יבריל!" צעק הפצוע במבטא ערבי ועם מבט פנאטי בעיניו. הפניקי הסתובב והלך מהמקום כשהוא שומע את הפצוע הגוסס צורח בכל כוחו: "אתה הוא השטן! אתה הוא השטן! אללה אכבר! אתה הוא השטן! אלל-" הפניקי הרים את ידו בלי להסתובב והשתיק את המילים היוצאות מגרונו של הפצוע- הפצוע פרכס ומת.

Phoenician

New member
פרק ב'

ב "מה רצונך, מכשף?" "מישהו ניסה לרצוח אותי." "אה, חבל שהוא לא הצליח. מי הוא היה?" "אתה." אמר הפניקי כשבעיניו רצינות גמורה עם רוגע עמוק מעורבב בדריכות מרוכזת. "מה?!" אמר גבריאל. הוא עמד על חולית גבוה והביט בנוף החולות הזהובים שנפרש לפניו. עורו היה שזוף מאד ושיערו חלק ושחור. הוא העדיף לשמור על מראהו המזרחי, מאז ומתמיד הוא היה שמרן. האגדה הנוצרית שלמלאכים אמורים להיות כנפיים: זו הייתה הגזמה גדולה. למלאכים לא היו כנפיים והם לא נראו שונים במיוחד מבני האדם הרגילים(פרט לכך שהם חיו הרבה יותר זמן וידעו הרבה יותר על היקום). בעצם משמעות המילה "מלאך" בתנ"ך הייתה "שליח"- וזה מי שגבריאל היה. אחד מארבעת השליחים. גבריאל לבש בגדים שחורים. גלימתו השחורה הונפה באוויר כך שהעניקה לו מראה מאיים. "אם הייתי רוצה להיפתר ממך, פניקי, הייתי עושה את זה כבר מזמן." גבריאל פנה אליו בכוונה כאל נציג עם מסוים ולא התייחס לדרגתו. גבריאל נהנה לזלזל בו למרות שבעמקי נשמתו ידע בדיוק את ערכו של המכשף הפניקי. "באמת?" אמר הפניקי "האם כל כך קל לפגוע בי?" גבריאל הסמיק מתוך כעס ופתח את פיו בכוונה לומר משהו אך בלם את עצמו ושתק, הוא ידע טוב מאד שלא כל כך קל להרוג את שר החולות. "איני יודע, לא ניסיתי להרוג אותך." אמר גבריאל והוסיף בגאווה ניכרת "וכידוע לך, מלאכים אינם משקרים." הפניקי לא יכל להתווכח עם זה אך הוא בכל זאת אמר: "אם כך, מדוע התקיפו אותי דווקא המוסלמים, מלאך המוות?" "מוסלמים? מעולם לא השתמשתי בהם כדי לפגוע באחד מאנשי עולם המעבר." "אחד מהם דיבר על יום הדין." גבריאל נראה מזועזע: "מה?! האם אתה יודע מה זה אומר?!" "אני יודע. לכן באתי אליך לכאן." ענה הפניקי. "אלוהים אדירים!" "בדיוק. אמרתי לך שלא כדאי לך להתעסק עם השהידים. אני לא מבין מדוע בכלל בירכת את הנביא שלהם, כביכול, הרי הם פנאטים מטורפים." "נכון. זהו בדיוק הרעיון, מי יהיו עוזרי מלאכי המוות אם לא האנשים שמביאים הרס ורצח... אנשים שעצם האמונה שלהם מייצגת מלחמה? הם מביאים אלי את מזוני- מוות טהור! מובטח להם חופש בגן עדן- אך תדע לך שהם משלמים על מעשיהם ביוקר: במקום לבלות בגן העדן עם הבתולות שהובטחו להם הם נאלצים לעבור את הנצח בסבל נוראי בשממת המדבר הזו שנקראת ´עולם המעבר´. ושלא תעז לזלזל במוחמד- אני הייתי המלאך הראשון והיחיד שתואר ברב המכר שלו: הקוראן." עיניו השחורות שיקפו להבות אש בזמן שהוא דיבר, אחר כך הוא הוסיף: "ומה אתה מתכוון לעשות בקשר ליום הדין?" "אני מתכוון לעשות מה שדרוש ומה שחייב אדם במצבי לעשות: אני אצא למסע אל הארץ." גבריאל זקף גבה: "אינך רציני..." "אני רציני מאד." אמר שר החולות והביט בעיניו של גבריאל ברצינות גמורה. "היית סגור בחור הזה ומנותק מן העולם יותר מדי זמן. אתה לא יודע עד כמה העולם השתנה בזמן שלא היית." "נכון. אבל אני אסתדר. איני אדם רגיל, כידוע לך יש לי כוחות כישוף." "כן, כן... שמעתי על זה... הפניקי האחרון... מכשף החולות היחיד שנשאר..." "אם כך אתה אמור לדעת שהידע הזה יכול לעזור לי רבות." "לא בעולם ההוא." אמר גבריאל בקול מהורהר "לא בעולם ההוא..." "מדוע, גבריאל?" "אני אראה לך..." לפתע שר החולות ראה הבזק אור מהיר ולאט לאט התחילה להיחשף לפניו תמונה חדשה: הוא ראה חבורה של מוסלמים תוקפת את עובדי האלילים שבמקום. מלחמת אחים נוראה יותר הוא לא ראה. המוסלמים שחטו את אחיהם כמו חיות. התמונה שוב השתנתה: הוא ראה אנשים בעלי סמל צלב שוחטים את המוסלמים ללא רחמים על רצפת מסגדם. לפתע שוב השתנתה התמונה והוא ראה מחזה תמונה קודרת ביותר. הוא ראה עם שמי כלשהו, כפי שהוא ראה לפי המראה שלהם שמיוחס רק לשמים, הוא ראה אותם מוכנסים בכוח על ידי חיילים במדים מוזרים לתוך רכבי ברזל ארוכים ללא סוסים. מיליוני האנשים ההם שביניהם נשים וילדים בכו וצרחו, אך אף אחד לא שמע אותם.("גרמניה הנאצית 1939, אמר גבריאל. שישה מיליון יהודים נטבחו בדם קר", אמר גבריאל בקול צרוד) התמונה השתנתה שוב פעם. הפעם הוא ראה שני מגדלים ענקיים בגודל חלומי שהתנשאו גבוה אל השמים. הוא היה מוקסם מהמראה כשלפתע יצאה ציפור מתכת ענקית מבין העננים ונכנסה הישר לתוך אחד המגדלים. פרצה אש גהנום מתוך המגדל העצום, לפתע הופיעה עוד ציפור מתכת ברקיע ונכנסה הישר לתוך המגדל השני- שניהם התפרקו ונפלו כמו שמגדל בבל נפל בזמנו. שר החולות מצא את עצמו שוב במדבר העצום של עולם המעבר. גבריאל, אדון האנטרופיה, עמד לידו והביט היישר לתוך עיניו. "אני... בכל זאת אצא למסע." אמר שר החולות. "כרצונך. אך לפחות כך איתך את אחד מהשהידים שלי או מהשדים שלך שיעזרו לך בעת הצורך." "לא. אני חייב לעשות זאת לבד..." "איך שאתה רוצה, חייך הם אלה שבסכנה." הפניקי הסתובב והתחיל ללכת. "אסרחדון! חכה!" אמר גבריאל כשהוא מושיט לשר החולות את סכין המוות "מישהו השתמש באנשי למטרות שלו והתחזה אלי- אני רוצה לגלות מי זה היה- ולנקום בו." אמר גבריאל. שר החולות לקח את הסכין בעלת הגולגולת הכסופה על הידית השחורה. הוא הלך אל האבדון והאבדון הלך אליו. הוא שמע את קולו של אדון האטרופיה קורא לו מבין חולות המדבר: "דע לך- כי גן העדן מלאך המוות איתך." אור לבן הבזיק מאחורי שר החולות ומעליו נראו שמים זוהרים באור לבן טהור. שר החולות לא הסתובב לאחור והלך בפנים נחושת מתחת לרעלה לתוך המדבר הישר לעבר הסופה המתקרבת. מעליו ריחפו השרפים- יצורים מופלאים בעלי שישה כנפיים המוקפים בלהבות משתוללות שלא נגמרות לעולם. פניהם היו פני אדם גדולים במיוחד. אחד מהם השמיע קול קרקור וצנח לאדמה עד שהגיע אל שר החולות ורפרף בכנפיו לידו. "היי, אסרחדון!" "מה נשמע פראנק?" "כרגיל, כרגיל... מצב די קשה בשביל גנגסטר לשעבר, להיות תקוע בגוף של יצור כזה. דרך אגב, לאן זה, אסרחדון?" "אני הולך אל העולם האמיתי." "איני ממליץ לך במיוחד, ואני יודע- אני איטלקי!" "איני מזלזל בעובדה שאתה איטלקי, פראנק, אבל אני חייב לעשות זאת." "מה הסיבה לכך, אסרחדון?" "איני יכול לגלות לך." "זה גבריאל, נכון?" הפניקי שתק והמשיך בדרכו. "כן! זה הוא!" צווח פראנק "מה אתה חייב לו בכלל?" "אינך יודע..." "מה שאני יודע זה שהוא חתיכת בן זונה מזורגג." "אל תנבל את הפה, פראנק." "איני יכול לעצור אותך, נכון?" "נכון." "אם כך אני סומך על כושר שיפוטך, ידידי! בהצלחה, ברנש!" אמר פראנק והתעופף לו. "לאן דרכך, שר החולות?" אמר שֵד אדום פרווה שעמד ליד החולית שאסרחדון רצה לעבור בה. שר החולות בחן אותו: השד היה עצבני במידה ניכרת. השד פחד משר החולות וידע בדיוק את כוחו. "אין זה עניינך." נראה עוד יותר מזועזע ופחד ניכר בעיניו. הוא הלבין- וראו זאת אפילו על עורו האדום. "אני אמור לחסום את דרכם של כל תושבי עולם המעבר אל סופת החול הגדולה." "ואיך אתה בדיוק תעצור אותי?" השד הלבין עוד יותר ולאחר מכן האדים. שר החולות הרים את ידו ומסביבה התקבצו רוחות מלאות בחול. הטבעת המוזרה שעל אצבעו זהרה. "אתה רוצה לנסות אותי?" אמר שר החולות. "בשמחה." אמר השד וניסה להעלות חיוך מרושע. בתוך רגע רוח חולות שיצאה מידו של אסרחדון פגעה בפניו של השד והפילה אותו על האדמה. השד המבוהל והמזועזע בו זמנית לא הספיק אפילו להגיב כשרגלו של שר החולות הלמה בו. שר החולות שלף את סכינו ונרים אותו באוויר מעל לשד. "לא!!!" צעק השד בכל כוחו "רחם עלי!" להב הסכין של שר החולות המשיכה לרדת אל עבר השד והצל של הסכין המאיימת שהתקרבה כבר נח על פניו של השד. צרכה איומה נשמעה אך לא ניתנה מכה. השד פקח את עיניו וראה שלא נשאר זכר משר החולות- פרט לרוח המשתוללת. השד ניגב את עיניו המלוכסנות מדמעות ואת הזיעה ממצחו. הוא מלמל משהו בסינית, קם, והמשיך במשמרתו.

Phoenician

New member
פרק ב'- המשך

"סופה זו מסוכנת, שר החולות." אמרה ציפור הלהבה שחיבקה בכנפי הלהבה האדירות שלה את שר החולות. שר החולות הרגיש את הלהבות חמימות מסביבו- כאילו הלהבות ליטפו אותו בעדינות. "אני יודע, הו עוף החולות." "אם כך מדוע אתה הולך לשם?" "יש לי משימה לעשות." "אני מבינה." צורת גופה של הציפור הענקית השתנה פתאום לצורה קטנה בהרבה: גוף נשי חטוב. היא ניצבה לפני אסרחדון בשמלה כתומה אש. היא קרבה את גופה לגופו כך שהיה רווח קטן מאוד בין שפתיהם. "ואם אשכנע אותך מאד להישאר?" היא אמרה. "זה לא יעזור. לכי אישה!" אמר אסרחדון ודחף אותה ממנו. האישה החטובה התפוררה והשאירה מאחוריה רק ניצוצי להבות. לפניו שוב הופיע הציפור הענקית. "איני רוצה שתעזוב." היא לחשה חרישית. "ומדוע שיהיה לך איכפת?" שאל אסרחדון. "יש לי סיבות." אמרה ציפור החולות. "זה לא אומר לי כלום." אמר אסרחדון בקול חסר עניין. "אסרחדון, אני אוהבת אותך..." אמרה הציפור חרישית. "ממתי לפניקס יש רגשות?" אמר אסרחדון. פניקס לא אמרה דבר ונעלמה. ´מוזר,´ חשב אסרחדון ´באמת נוצר רושם כאילו הפניקס באמת נעלבה.. זה לא הגיוני.´ אסרחדון הגיע אל החולית הראשית, התיישב עליה וחיכה. הוא חיכה ימים ולילות עד אשר הגיעה הסופה שלה ציפה. הוא תפס את תיקו שבו לא היה דבר פרט למימיה וסכין האופל של המלאך גבריאל. הוא קפץ לתוך הסופה המשתוללת. כשהוא קפץ הוא חשב רק על כך שהוא כל כך הרבה זמן לא היה בבית

Phoenician

New member
פרק ג' ../images/Emo3.gif

בחלומו של אסרחדון הוא הלך במדבר הלוהט, הוא הרגיש צמה... הוא עמד למות במדבר. הוא כשל, נפל על החול החם. הוא הרגיש כאילו הוא עומד למות מצמה. "אסרחדון, למה הפסקתם לנדוד?" אמר הקול "הטעות הגדולה שלכם, הפניקים הייתה שהפסקתם לנדוד." "...לא..." לחש אסרחדון חלושות "המדבר הוא בטבע שלכם, אסרחדון- עזבתם אותו לטובת הים. גם עכשיו אתה חוזר על אותה הטעות של בני עמך. אתה עוזב את המדבר." לפתע הוא שמע קול נשי מהעתיד "אסרחדון, ספר לי על האלים של העולם שלך." "אני יודע מי אתה!" צעק אסרחדון "אתה הוא לוטן!" "נכון. ואתה עוד תשמע ממני." אסרחדון התעורר. הוא עדיין היה בתוך הסופה. הוא נזכר במהירות מה הוא עושה בסופה ואז התחיל להרהר... כל הזמן הזה הוא היה בעולם המעבר. הוא היה בחברת יצורים מוזרים שהעידו על קיום אל אחד. אם כך, כיצד יכול לדבר אליו לוטן, מהפנתיאון הפניקי/כנעני? ג ג´יל עמדה על החול החשוף ליד הג´יפ וצפתה בהריסות העיר העתיקה סוסיתא שנפרשה לפניה. נפרש לפניה נוף לא מושך במיוחד: דשא יבש בצבע צהוב, שרידי עמודי רחוב עתיקים שקרסו, ושרידי חומה עלובים. אך בשבילה זה היה המראה הכי יפה עלי האדמות. היא כבר דמיינה את עצמה חופרת באזור המדהים ההוא ומחפשת אחר שרידים חדשים. תרבות שלמה נקברה שם- מתחת להריסות. את הנוף העתיק קלקלה הגדר הניידת שהיה כתוב עליה ´האתר סגור לחפירות´. זה שנים שהיא ביקשה אישור לחפירה במקום ורק כעת קיבלה את משאת נפשה- זה לא כל כך קל לארכיאולוגית ואנטרפולוגית אמריקאית לקבל אישור חפירה בישראל. היא הייתה עדיין צעירה, בת שלושים. אך היא עדיין לא מצאה לה בן זוג- היא הייתה עסוקה מדי בעבודתה. למרות זאת היא נראתה מושכת למדי והיו לה מחזרים רבים. כמובן שהיא הבהירה לכולם שהיא לא מתאימה להם. היא ראתה באופק סערה מתקרבת אך לא זזה ממקומה- היא בחנה את הנוף, חיפשה השראה ממנו. היא ניסתה להתחבר לעיר ולנסות להרגיש כפי שתושביה הרגישו. בראשה היא ציירה מפה משוערת שמתארת כיצד הייתה אמורה להיראות העיר כדי להתאים לצורכי התושבים. את מחשבותיה עצרה סופת החול. גרגירי החול הלמו בפניה והיא הרגישה כאב מעיק. הרוח החזקה הפילה אותה מרגליה והיא נפלה אל תוך החול. גופה כאב מהמכה באדמה הקשה והיא לא יכלה לקום. היא הרגישה כיצד החול קובר אותה בעודה בחיים. הכול נהיה פתאום חשוך. ג´יל התעוררה עם כאבים נוראים בכל גופה ופתאום הרגישה מחנק נוראי. היא הרגישה גרגירי חול נכנסים לגרונה במקום אוויר. היא התרוממה במהירות מהאדמה והוציאה את ראשה מהחול הכבד שכיסה אותה. היא השתעלה וירקה חול. היא קמה וניערה מעליה את החול. היא הרגישה רע מאד: כל גופה כאב, החול המעיק נכנס בכל חמוקי גופה: בבתי השחי, במפשעה ואפילו בין שדיה. היא הביטה אל העיר ההרוסה. חלקים גדולים ממנה כוסו בחול. היא לא ראתה מעולם עוד סופת חול גדולה כל כך באותו אזור. הסופה הלמה באדמה החולית. אסרחדון מצא את עצמו שוכב על החול. הוא קם וגילה שיש מסביבו הריסות עיר עתיקה כל- שהיא. הוא בדק את התיק שלו: הסכין של מלאך המוות עדיין הייתה שם. המימייה, לאומת זאת, הייתה מלאה חול ולא נשארו בה מים. זה לא היה טוב- לאחר הסופה הכוחות הרוחניים שלו היו חלשים יותר מהרגיל- והוא היה זקוק כעת ליותר דברים חומרניים- בניגוד למצב בעולם המעבר. הוא ראה קופסת פח גדולה עם גלגלים מוזרים בצבע כסוף באופק. אסרחדון שיער שזו הייתה כרכרה עתידנית. ליד הכרכרה עמדה אישה שחורת שיער יפיפייה. גופה היה חטוב ושיערה השחור הארוך השתולל ברוח בפראות. הוא לא היה מתנגד להפכה לאישתו, בעצם הוא היה ניגש לאביה ומבקש אותה ברגע זה תמורת סכום כבשים מכובד. אך לבושה המוזר סימן לו שהיא לא נערה פשוטה שניתנת למרבה במחיר. היא לבשה מכנסיים. מכנסיים לבשו רק לוחמים בזמנו- ובדרך כלל המובחרים שבהם או כאלה שיכלו להרשות לעצמם. מכנסיה היו בצבע כחול מוזר- משופשף. אסרחדון הגיע למסקנה שלא כדאי להתייחס אליה כאל לא-שווה לו כי יכול להיות שהיא אחת מאותן נשים לוחמות משבט חמתי המזרח-תיכוני או משבט אמזונס האפריקאי מהתקופה המאוחרת יותר. למרות זאת, היא לא נראתה כאחת מהן. הוא החליט לגשת אליה- אולי היא תגלה לו היכן הוא נמצא ותפנה אותו לצידון או לצור. ג´יל הביטה בחול השומם בתמיהה. לפתע היא הבחינה בנקודה חיוורת מתקדמת לעברה. כמה היא הייתה מופתעת לגלות כי זהו גבר. לבוש תלבושת מזרחית. בהתחלה היא חשבה שהוא בדואי- אך השפה שבה הוא בחר להשתמש כדי לדבר איתה הפתיעה אותה ביותר. לאט לאט האיש הופיע קרוב יותר ויותר והיא הופתעה כשתוך רגע הוא היה לידה. "איסו מו?" אמר האיש. ג´יל הופתעה כפלים. האיש דיבר בשפת השומרים- ממלכה עתיקה במסופוטמיה. אבל הייתה בעיה- היא לא הבינה שומרית. "אית מיא?" אמר האיש הפעם בארמית. למזלה של ג´יל, בתור חוקרת התרבויות של ארץ ישראל היא ידעה ארמית. השאלה שהאיש שאל הייתה ´יש מים?´. "אִין"(בארמית: כן) ענתה ג´יל בחיוב תוך שהיא עדיין מבולבלת. היא הושיטה לו את מימייתה. כשהוא שתה היא בחנה את האיש. הוא לבש בגדים כתומים מזרחיים- אך הוא לא נראה כערבי. משהו מוזר ביותר קורה כאן. האיש דיבר בשפות עתיקות שכבר נכחדו מן העולם מזמן. האיש שתה ברעבתנות מהבקבוק. "מען אתה?"(בארמית: מי אתה?) האיש הביט בה זמן מה ואז אמר: "אני אסרחדון הצידוני." ההפתעה שלה הייתה גדולה עוד יותר. האיש עבר לשפה העברית וגם הודיע באותו רגע שהוא פניקי. "אני הוא מכשף פניקי." אסרחדון תיקן את עצמו. הוא הרים את ידיו. לפתע החול שהיה מתחת לרגליו הפך לשני גלילי חול קטנים שהתרוממו אל כפות ידיו של אסרחדון שנפרסו באוויר. החול ליטף את כפות ידיו. הטבעת הזהובה שעל ידו זהרה באותו רגע. ג´יל הייתה מזועזעת. היא הצליחה בקושי לסנן משפט אחד. "תכנס לאוהל שלי. נשוחח שם."

היו שני דברים שהפריעו לי במיוחד

הראשון הוא האלימות הרבה שמופיעה מייד בהתחלה בלי שום סיבה מיוחדת - כך זה נראה לפחות עד עכשיו - והשני הוא הערבוב של המילים והמושגים מכל מיני תקופות באופן לא הגיוני. אם שר החולות הזה היה מנותק כל-כך הרבה זמן, מאיפה הוא יודע מה זה גרמניה ומה זה גאנגסטר? והשפה שלו מודרנית הרבה יותר מדי. ועוד משהו, דוגמה ספציפי שאפשר להכליל לשאר הסיפור: גם אם שר החולות חייב לעשות סלטה באמצע המדבר, שזה משונה בפני עצמו, אין שום טעם שתגיד לנו שהיא הייתה מרשימה. אתה לא שדר ספורט. או שתגרום לנו להבין בעצמנו שהיא הייתה מרשימה, או שתוותר עליה. וגם: חול אינו החומר הנפוץ ביותר ביקום, ואפילו לא על פני כדור הארץ, והפניקים לא נכחדו מן העולם "יום אחד". אני בטוח שהתהליך לקח יותר מיום. בקיצור, תעבוד על הניסוחים ועל התאמת השפה לדמויות ולרקע, ותאיט קצת את הקצב.

Phoenician

New member
אני מעריך את הביקורת הבונה, אבל...

יש מספר הערות שלך שאכן נכונות ולעניין. אבל לאומת זאת חלק אחר מהן די לא לעניין. אני אפרט: "שר החולות" לא יודע מה זה גרמניה או מה זה גאנגסטר. אם תשים לב, המושג "גרמניה" נאמר ע"י המלאך גבריאל ואילו המושג "גאנגסטר" נאמר ע"י פראנק השרף. אני מודע לכך שהחול אינו החומר הנפוץ ביותר ביקום- אך אם שמת לב, זהו סיפור פנטזיה- ובסיפור כזה, מצידי אני יכול להגיד שהעולם שטוח ושהוא עומד על שתי ממוטות ורודות עם כנפיים. וכן, בסיפור פנטזיה, אדם בעל כוחות מיוחדים יכול לעשות סלטה במדבר. אגב, בהמשך הסיפור אתה תראה כי הוא מבוסס על מיתולוגיות פניקיות, יהודיות ושמיות אוטנטיות. ועכשיו אעבור להערות יותר רלוונטיות: כן, אני מודע לכששר החולות(שיתברר בהמשך כי שמו אסרחדון) מדבר בשפה מודרנית מדי. אבל לפי הסיפור הוא בכלל לא מדבר בעברית בעולם המעבר- מילותיו מעוברות, כביכול, בסיפור לא במדיוק כפי שהוא אמר אותן- אלא כתיגרום משפה אחרת. והוא לא מדבר בשפה כל כך מודרנית. נזהרתי מאוד שמפיו לא יצאו ביטויים מודרניים ומילים לועזיות. בקשר להערה העוקצנית בדבר הסלטה- עליי להודות שאתה צודק. בחלק הזה הייתי צריך להרחיב יותר. מה הייתי עושה בלעדיך? כמה דברים שאני מודע עליהם- אני מודע לכך שהקצב שלי מהיר- אבל בהמשך הסיפור תתרגל ואפילו תאהב את זה. באשר לאלימות בסיפור- תאמין לי, היא נחוצה מאוד. בלי האלימות בתחילת הסיפור- לא יהיה בסיס לכל העלילה...

אז ככה

אם הוא לא יודע מה פשר המילים "גרמניה" ו"גאנגסטר", אז למה הוא לא שואל? לקורא, לפחות, זה נראה כאילו הוא מבין בדיוק על מה מדובר, ואז יש צרימה. נכון, זהו סיפור פנטזיה ואם אתה בונה עולם משלך אתה מוזמן לקבוע את הכללים, אבל אתה כמעט ולא בונה עולם משלך! החל הפניקים ועד מגדלי התאומים, זהו אחד לאחד העולם *שלנו*, ובעולם שלנו חול הוא לא כל-כך נפוץ. האם זה באמת חשוב לסיפור? ולגבי הסלטה - אני בטוח שישנם אנשים המסוגלים לעשות סלטה כפולה עם בורג תוך כדי שריקת "התקווה", אבל זה לא רלוונטי ולא התכוונתי לצד הפיזי. סלטה באמצע קרב היא טובה רק לסרטים קומיים. אין בה שום היגיון מעשי. שמתי לב שהכנסת אלמנטים מיתולוגיים מסוימים (אם כי אני בטוח שלא זיהיתי את כולם) וזה טוב מאד, במיוחד אם תצליח לאורך *כל* הדרך לשלב אותם בסיפור עצמו ולא רק בצורת איזכורים. בקשר לשפה - מתורגם או לא מתורגם, איכשהו זה לא יוצא טוב. דמות מיוחדת כמו "שר החולות", המקושרת לאלמנטים מיתולוגיים ודתיים עמוקים, לא אומרת דברים כמו "באמת נוצר רושם כאילו הפניקס באמת נעלבה.. " על הקצב עוד נדבר, ובקשר לאלימות - לא אכפת לי שיהיה קרב על ההתחלה ואפילו שניים, אבל למה להיכנס לכל הפרטים? תשאיר משהו לדמיון...

למעלה