הפסדתי עם KK ואני שלם עם זה

ereuveni

New member
הפסדתי עם KK ואני שלם עם זה

לא לדאוג זה לא אני הפסדתי, סתם קראתי בבלוג של כפיר (הלינק למטה). אבל יש דברים שנראה לי שהיה אפשר אחרת. דבר ראשון לפני הפלופ, מישהו העלה 3 בליינדים, נראה נכון יותר תמיד להעלות לפחות עוד 3-6 בליינדים. מצד אחד 9 בליינדים נראה לי גבוה מידי ומצד שני "כעקרון, אני יכול לעשות רק CALL ולקחת סיכון מסויים" נראה לי טעות כמעט תמיד. דבר שני אחרי הפלופ, נכון שריבר יכול לעשות לך רק רע, אבל אתה רוצה לדעת את זה לפני שאתה שם את כל הכסף שלך בפנים. אז במצב הזה נראה לי הימור בגובה הקופה נכון יותר מלעשות ישר ALL IN. יש סיכוי טוב שיתקפל אם לא פגע ואם חטפת RERAISE עצבני אפשר להתקפל עם נזק קטן יחסית. הקיצר, נראה לי שמה שכתבת על AA צריך ליישם גם במקרה הזה...

modz0r

New member
אני ממש לא מסכים

לדעתי זה משחק דיי גרוע מה שכתוב פה. ברגע שה-UTG מעלה לפני הפלופ, ואין עליו שום מידע (למרות שזה משחק חברים מבחינתו, הוא לא אומר את סגנון השחקן, מה שמשאיר אותנו בלי מידע) - זה לא אומר לנו שום דבר מיוחד, מעבר לזה שסביר להניח שיש לו זוג ביד או אס עם קיקר חזק. ברגע שיש לך KK, אתה רוצה להגדיל את הקופה כמה שיותר ושהשחקן שמולך עדיין ישווה, להעלות ב-9 בלינדים, ל-12 בלינדים בעצם, זה מוגזם ביותר. זה אומר שאם הבלינד היה 100 והרייז הראשון היה ל-300, הוא מעלה ל-1200 עם KK, מה שיגרום לשחקן שמולו לזרוק כמעט כל דבר שהוא מחזיק ביד, והוא מרוויח מה-KK שלו רק 4.5 בלינדים, מה טוב בזה? אתה רוצה להעלות ל-8 בלינד בערך, סכום שמצד אחד מראה שיש לך יד רצינית וגורם לשחקן היריב לחשוב אם כדאי להשוות עכשיו עוד 5 בלינד, ומצד שני לא סוגר את האפשרות של השחקן השני להשוות, ושלך להרוויח עוד כסף. זאת הטעות הראשונה, הטעות השניה היא הסקת המסכנות לאיזה יד השחקן היריב מחזיק. שוב, בלי לדעת מידע עבור השחקן השני, אם לוקחים בחשבון שזה שחקן רציני, אי אפשר לחשוב שאם יהיה לו AA הוא יכנס אול-אין, כי במידה ויש לו AA הוא יעשה רייז בשביל לקבל השווה (לא אול-אין [אגב, מה הסכומים שיש לכל שחקן? זה פרט דיי חשוב]), או משווה בשביל למשוך אותו (סיכוי הרבה יותר נמוך). אותו דבר אם יש לו KK\QQ ואולי גם JJ, הוא יעשה רייז בשביל לראות מה התגובה של השחקן שמולו, ואם יש לו כל זוג נמוך יותר הוא יזרוק אותו, כי זה מהלך מאוד גרוע להשווה רי-רייז ענקי (שוב, זה לא היה רייז ל-6 בלינד, זה היה רייז מ-3 ל-12 בלינד) עם זוג נמוך, כי לא משנה מה יוצא, אתה לא יכול לדעת מה המצב שלך. הדבר היחידי שאני מוכן לקבל זה AK. ברגע שהפלופ יוצא 459 (מה המצב של הצורות? יש 2 אותו דבר?) אנחנו צריכים לצאת מנקודת הנחה שהשחקן השני לא פגע בכלום, ולכן להעלות סכום יפה, אבל לא מוגזם, ולראות את התגובה של השחקן השני. אני לא יכול להגיד כמה הייתי מעלה במקרה הזה, כי בקופה יש כבר 25.5 בלינד ככה שלהעלות 4\3 קופה זה המון, אבל להיכנס אול-אין (אלא אם כן זה בסביבות ה-20 עד 30 בלינדים) זאת טעות. ויש גם בעיה עם החישוב שבסוף. אם ה-UTG העלה ל-3 בלינד, יש בקופה כרגע 4.5 בלינד, ככה שבמידה ואתה מעלה בעוד 9 בלינד ל-12 בלינד, יש בקופה בסך הכל 16.5 בלינד, לא 13.5 בלינד. חוץ מזה, הסיכוי לקבל סט בפלופ הוא ובכלל, הוא מסכם את זה בזה שהוא מוכן כל הזמן להגיע למצב שלשחקן השני יש יד פחות טובה כי בטווח הארוך הוא ירוויח יותר - אבל מצד שני הוא עושה הכל בשביל לגרום לשחקן היריב לפרוש, גם לפני הפלופ וגם אחרי הפלופ. האמת, המחשבה הפחדנים של "הריבר יכול לעשות רק רע", דיי מסבירה את הרייז המוגזם לפני הפלופ, ודיי נוגדת את העקרון שאיתו הוא מסכם את הכתבה. בקיצור - אני ממש לא מסכים עם הניתוח של היד הזאת. (וואו, כתבתי המון)

modz0r

New member
ותגובה לכתבה של ה-AA

אני כותב את זה כבר פה, שזה יהיה ביחד ויהיה סדר. מה שכתוב על איך לשחק לפני הפלופ - אני מסכים. אומנם צריך לשחק עם זה קצת בהתאם לכמות הצ'יפים שיש לך (או הכסף, במידה וזה לא טורניר), ובהתאם לסוג השחקנים שבשולחן, אבל בסך הכל זה בסדר. הבעיה שלי מתחילה מהרגע של אחרי הפלופ. קודם כל, למה דווקא 67% לנצח? במשחק נורמלי אתה צריך לצאת מנקודת הנחה שאם מישהו השווה אותך, יש לו זוג נמוך משלך (אפילו JJ ומטה, כי אחרת ככל הנראה הוא היה עושה רייז), או Aכלשהו, ובמקרה כזה אתה מוביל בהרבה יותר. ההימור של אחרי הפלופ צריך להיות תלוי בהמון דברים, כמו כמה שחקנים נשארו ביד ואיך הפלופ נראה. יש המון מצבים שבהם אתה לא רוצה להפחיד את השחקן שמולך, ולכן אתה מעלה סכום שמצד אחד מראה על חוזק, ומצד שני נותן לו את האופציה להשוות לך. בטרן זה אותו דבר, רק שפה גם אם הלוח לא מפחיד, צריך להראות חוזק, כי אתה כבר לא בהכרח רוצה שהיריב ישווה ויקבל עוד הזדמנות לתפוס יד חזקה יותר - אבל אתה עדיין רוצה לתת לו אפשרות לטעות ולהשוות כשאתה מוביל עליו בהרבה. ההגדרות של "הריבר לא יעשה טוב בטוח" זאת ראית משחק פחדנית, בידיוק כמו במקרה עם המלכים, ושחקן שיפחד להיכנס לידיים באופן אוטומטי, ולא משנה איך היד התנהלה, מפסיד את היד ההתחילתית הכי חזקה בפוקר. וחוץ מזה, מז"א אול-אין בלי להתייחס לכמה כסף\צ'יפים יש לך ביד לעומת היריב ולעומת הקופה?

ereuveni

New member
להגנתו

הסיכוי ש POCKET PAIR יהפכו בפלופ לTHREE OF A KIND הוא 12% (הוא לא היה רחוק). ול AA ככל שמספר המשתתפים עולה כך קטנים הסיכויים לזכות ואכן AA מול 2 שחקנים (עם זוג כלשהוא בכיס) ינצח ב67% מהמקרים. אתה מוזמן לבדוק בעוד מחשבון שמצאתי (לינק למטה) שבניגוד לקודם בזה אתה קובע בדיוק כמה שחקנים ואיזה קלפים יש לכל אחד. תן לשחקן אחד AA ולשניים האחרים 22 ו-33 ותראה מה יוצא. אני דווקא מסכים עם האסטרטגיה הכללית של הFLOP להמר בגובה הקופה בד"כ. לגבי טרן אם אתה חוטף ALL IN והלוח לא מפחיד, הייתי חושב שני דברים: יש לו KK, זוגיים או שלישיה (עם זוג בכיס). ואז להתקפל זה לא רעיון כ"כ רע, מדי פעם תפסיד לשחקן אגרסיבי עם KK אבל בד"כ תמנע מעצמך להפסיד ליד חזקה יותר. אם הגענו כבר לריבר זה התלבטות יותר קשה ,לי היה מאוד קשה לוותר על זוג AA בנקודה הזאת (שוב אם הלוח לא מפחיד).

meetAmeet

New member
אני מפרסם את מה שפירסמתי בבלוג:

"למרות שאני לא אוהב את איך ששיחקת את היד, אין ספק שהיריב שיחק אותה גרוע... אם זה שלב יחסית מוקדם-בינוני בטורניר לא הייתי עושה כזה מאמץ להבריח אותו פרי-פלופ ובפלופ. ביד הספציפית הזאת אתה לחצת עליו לשים הרבה כסף, דבר אשר היה אמור להבריח אותו, הוא המשיך לשחק עם 99, כלומר שם הרבה כסף עם יד חלשה נגד הסיכויים, ככה שאפשר לומר שמבחינתך שיחקת את היד מעולה (אולי ידעת שהשחקן הזה הוא Calling Station? אולי השולחן היה ממש אקטיבי?) קשה לבוא אליך בטענות יחסית לאיך שהיד התנהלה, סביר להניח שגם אם לא היית עושה ALL IN בפלופ אלא רק רייז והוא היה עושה לך רי-רייז היית חייב להשוות כי אפשר לשים אותו בקלות יותר על OVER PAIR מאשר על סט בפלופ (מי משווה הימור כזה גדול פריפלופ עם 44, 55 או 99?!) בלי קשר ליד הזאת, אני חושב שאתה משחק KK זהיר מידי - כביכול מולנו הוכחה הפוכה שצריך לשחק KK יותר חזק אבל מדובר במקרה הזה בפשוט מזל. אני חושב שרייז יותר קטן פריפלופ היה מבריח פחות ידיים שאתה רוצה שישארו (אלא אם אתה יודע שיש מולך CALLING STATION מטורף). למרות שברייז כזה גדול אתה יכול גם לשדר לחלק מהשחקנים חולשה עם זוג בינוני כחלק מנסיון לגנוב את הקופה." ההימורים בפלופ בפריפלופ היו לפי דעתי מוגזמים ויבריחו את רוב השחקנים הגרועים עם היידים שאתה רוצה שישחקו מולך. שחקן קצת יותר טוב, נגיד ברמה בינונית יכול לפרש את ההימור החזק דווקא כחולשה - ניסיון לגנוב את הקופה פריפלופ וcontinuation Bet בפלופ. אני אישית לא אוהב כל כך להתחכם... כמו שאמר MODZOR אני הייתי הרבה יותר סולידי פריפלופ... אם ידעת נגיד שהשחקן שמולך הוא שחקן מאוד אקטיבי שלא מוותר בקלות על יד ונוטה לפרנויות (לחשוב שכולם מבלפים אותו) אז המשחק שלך היה בסדר גמור.

למעלה