הפסח שבו נוכחתי לדעת שאני חלשת אופי.

הפסח שבו נוכחתי לדעת שאני חלשת אופי.

ההכנות לליל הסדר שבו הייתי המארחת היו כייפיות מצד אחד כי אני אוהבת לבשל לאנשים ובמיוחד לבני משפחתי ומצד שני אני כל כך אוהבת את האוכל שאני מכינה שלא יכולתי לעמוד מהצד ורק לראות אותו ולכן אכלתי לא מעט, מכוון שידעתי שכך אנהג החלטתי לקחת בימי החג איסולין שעדיין נותר לי כדי שהסכרת לא תקפוץ לשמיים . בליל הסדר עצמו כמעט שלא אכלתי כי היה לי חשוב לארח ולהגיש לאורחים .

בהמשך השבוע הכל יצא משליטה כי ילדיי ונכדיי היו כל השבוע וכמובן שהיה לי חשוב לפנק אותם בהרבה אוכל ואני אכלתי לא מעט ולקחתי אינסולין לנטוס ואיפידרה בכמות שתכסה את הפחממות הרבות שאכלתי. אתמול דיברתי עם אחת הבנות וקיטרתי לה על האוכל הרב שאכלתי ושאסור לי להמשיך כך , אז הבנתי שהמשפחה לא מבינה אותי , ואחת השאלות המרגיזות שעלו היה מדוע אני לא מסוגלת לדחות סיפוקים ולאכול מעט ולהפסיק , זה העליב אותי, אבל זה גם נכון, אולי עדיף לא לאכול בכלל מאכלים שבו אני אמורה להגביל את עצמי כמו פרוסה קטנה של עוגת שוקולד , מאשר לאכול ואז להתענות עד שאני טורפת עוד כמה פרוסות עוגת שוקולד, יש לפעמים שאני מדלגת על ארוחות בייניים כי פרוסת לחם עם משהו קטן לא תספק אותי ואז אתחיל להיות רעבה ויהיה לי יותר פשוט לדלג עליה ולחכות לארוחה העיקרית.

החלטתי לפנות למכון אברהמסון שבו ניגמלתי מעישון ע"י אברה קדברה כדי שידכא לי את התיאבון לדברים אסורים שפיתחתי לי מאז שחליתי בסוכרת , הרצון שלי כעת הוא לסתום את הפה ולא לאכול ושלא יהיה לי תיאבון, וכעת יקפצו כל אלו שעושים את דייאטת הפילאו , וימליצו לי לאכול רק בשר ואז הרצון לאוכל יעלם לא תאמינו שגם את זה ניסיתי זה החזיק יומיים , לא הרגשתי טוב, ובנוסף היה לי הפחד מכולסטרול גבוהה שזה ממש לא מתאים לי כעת .
 

IrisPeleg

New member
את לא לבד יקירה

כולנו איתך גם בעידוד , גם התנסות וגם בנפילות.
כולם חווים את זה בצורה זו או אחרת. וכן זה מרגיז לשמוע משפטים בסגנון "תשלטי בעצמך".
תזכרי ששבוע כמו פסח הוא בהחלט מיוחד - נכון יש חגים וחגיגות אחרות אבל לא כמו שבוע פסח.

איך את מתמודדת עם הסוכרת, זאת החלטה שלך והמתאימה לך ביותר.
אם עדיף לך להגביל את עצמך לגמרי או לקבל כוחות לאכול במידה זה תלוי בך.
שבי עם עצמך ועשי רשימת יתרונות וחסרונות לכל אחת מהאופציות כגון:
- לא להכניס את האויב הביתה
- מה יקרה שהמשפחה מתארחת

אשמח לעזור.

בהצלחה
 

shron17

New member
אולי הפיתרון שלי ,גם יעזור לך לאיזון ,,

השיטה שלי לא חדשה אך מיושמת בקביעות,ועובדת מצויין:
אחרי כול ארוחה ,באופן קבוע ,אני "שורפים" את הפחמימות:
כלומר: לוקחים בקבוק -מים ,וכובע,
ויוצאים להליכה של שעה,שעה וחצי.
וכך צץמידים 3 פעמים של הליכה במהלך היום:
לאחר ארוחת בוקר,לאחר ארוחת הצהריים ואחרי ארוחת הערב.
כך שגם עם נישנשת מכמה "חטאים" שמזיקים
הכול נשרף בשעת ההליכה והאיזון נשמר, ,
ללא חשש לעלייה ברמת הסוכר.
החוכמה לא מה שמכניסים לגוף אלא מה ששורפים.

בהחלט המאמץ שווה ,כדאי להחליט ולהתמיד.
 

tulkin

New member
זה גם פחות או יותר הפתרון שלי

עובד מצויין (אבל אצלי זה גם במקביל לתזונה דלת פחמימות, ואני לא מוצא סיבה למה שזה יעבוד פחות טוב כתוספת לטיפול תרופתי כלשהו. כמובן שאם מזריקים אינסולין אז צריך להיזהר שהצרוף של אינסולין+פעילות לא ישאיר אתכם בהיפו)
(אפרופו הערה שזרקו לי כאן על סחיטת מיץ הלבלב - כשעושים פעילות מיד אחרי הארוחה, אז להבנתי המוגבלת דווקא חוסכים מיץ לבלב בכך שמורידים את הסוכר בדם ללא צורך באינסולין, כלומר מקטינים את הדרישה לאינסולין)
 
למזלי ולזכותו של בעלי אנו מקיפים כל ערב את כל

המושב, בערך שעה הליכה טובה.
 

shron17

New member
תעשי הליכה אחרי כול ארוחה,ותראי שהסוכר יורד

לפחות 3 הליכות ביום ,אחרי האוכל ,
ישפיעו על האיזון של הסוכר,כראוי.
 
אני עושה המון הליכות כדי שלא אקח תרופות מעל

מה שרופאת הסוכרת המליצה, את הבוקר תמיד אני מתחילהאת הבוקר שהסוכרת תמיד מתחת ל 100 אם יש יותר אני יוצאת להליכות בהתאם לתוצאה , יאמר לזכותי שאני מודעת לנושא ואני לא זונחת את האיזון אפילו לא ליממה, מקווה שאמשיך כך .
 

תומרונתם

New member
מנהל
מיץ לבלב...
אדיר!!

 

tulkin

New member
חצילים

קודם כל אני יכול להזדהות מאד עם מה שכתבת. במשך שנים ניסיתי לשנות הרגלי אכילהץ להכניס את עצמי למשטר ומשמעת בנוגע לתזונה, לפעילות גופנית וכו'. ללא הצלחה. זה היה מתסכל. המשמעת העצמית שלי בקרשים, אפילו כשזה מגיע לעניינים חשובים. זה נורא. עד שהגיעה הסוכרת. אולי בשבילך הפסח הזה זו ההזדמנות.
הסוכרת לא שינתה אצלי את המשמעת העצמית, וגם לא הפיחה בי מוטיבציה יוצאת דופן לשמור על תזונה ראויה. ולמרות שהיא כזו, אני לא תופס אותה כאיום בריאותי איום ונורא שאם חלילה לא אקפיד אז...
מה שהיא עשתה היא גרמה לי לשינוי תפיסתי. אצלי זה קרה בתוך פחות מיום.
שינוי תפיסתי זה אחרת לגמרי ממשמעת עצמית. משמעת עצמית עוזרת לך לשמור על מסגרת התנהגותית כלשהי שאת רוצה בה, למרות שהיא מתנגשת ברצונות אחרים שלך (ולכן, מבפנים תמיד יש תחושה של מאבק שצריך לנצח בו). שינוי תפיסתי עובד אחרת. פשוט לא רוצים את הדברים הרעים. לכן אין מלחמה פנימית. ולכן גם לא צריך משמעת עצמית.
לכן קראתי לתגובה הזו "חצילים". אני שונא חצילים. בלי שום סיבה מיוחדת. מעולם לא טעמתי חצילים (כבר יותר מ40 שנה...), אני לא יודע אם זה טוב או רע. אבל אני ממש לא אוהב חצילים. מעולם לא רציתי חצילים. ברגע שאני רואה חצילים בצלחת אני מאבד מיד את התיאבון. אסור לאוכל שאני אוכל אפילו להתקרב לחצילים. זה מדבק.
אין בשנאת החצילים הזו שום דבר רציונלי, ואין לה שום בסיס שאני יכול להבין אותו. אני פשוט שונא חצילים.
בערך יום וחצי אחרי שגיליתי את הסוכרת שלי התחלתי לחוש כך לגבי לחם. מכל סוג שהוא. אין לזה רציונל. אני לא מאמין לטרנד הנטול גלוטן, ואת טיבה של תזונה דלת פחמימות גיליתי הרבה אח"כ (ואני עדיין לומד). אבל מהר מאד המון הרגלים רעים שלי הפכו לסוג של חצילים עבורי. והמון דברים שאני טובים שאמור לעשות הפכו להיות השוקולד והגלידה שלי.
וכשכך אני תופס אותם, אז כל מה שאני צריך לעשות כדי להתמיד זה להמשיך לשנוא חצילים ולהמשיך לאהוב שוקולד וגלידה, כמו שעשיתי תמיד. רק שהפעם מדובר בחצילים שוקולד וגלידה קצת שונים ממה שהם היו פעם.

זה ברמה האסטרטגית.
ברגע שהרמה האסטרטגית מסתדרת, ברמה הטקטית אפשר לעשות שינויים והתאמות.

זה עבד אצלי, ועכשיו חזרה אליך. כתבת שאת "חלשת אופי". אני מוכן לשים הרבה כסף על זה שאני חלש אופי הרבה יותר ממך (ולראיה, במקום לכתוב את המאמר שאני אמור להגיש מחר, אני יושב וכותב תגובות בפורום). כשמכירים בזה (ועושה רושם שאת מכירה בזה) אז מפסיקים להילחם בזה, ומתחילים לראות איך מסתדרים יחד עם זה. יש לך סוכרת, ויש לך מה שאת מכנה בצדק או שלא "חולשת אופי". אבל יש לך כנראה הרבה מאד כח והרבה מאד רצון (עובדה שהפסקת לעשן, לא?). נראה לי ששינוי תפיסתי עשוי לעזור לך. חפשי לך את החצילים שלך. והפכי את פחמימותייך לחצילים. זו תהיה יציאה אמיתית לחירות, אני חושב. מתאים לפסח. לא?
 

shron17

New member
אפרופו חצילים ,על התועלת שבאכילתם,,

כדאי לדעת:
החציל עשיר בביו-פלבנואידים (נוגדי חימצון) ,
ולכן נחשב כירק אשר משקם כלי- דם ומונע שבץ ודימומים אחרים.

ידוע כי ישנם אנשים שלא נחשפו לכול מתכוני החצילים הקיימים,
שהרי ישנם עשרות מתכונים להכנת חצילים,
ותמיד ישנו סיכוי שאחד מהם , יהיה לטעמו של מי שלא אוהב חצילים.

אקליד לך כאן שלושה מתכונים ,ומי יודע ,אולי אחד מהם תאמץ:

ישנו מתכון לפרוסות מ-2 חצילים שאותם קולים בגריל ,
ביחד עם 2 גמבות.(לאחר הקלייה,מצננים ומקלפים את קליפתם הדקה של הגמבות).

את פרוסות החצילים הגמבות הקלויים,את שניהם קוצצים ביחד
ומתבלים במלח ,פלפל ,כף מיץ -לימון ,4 שיני שום -כתוש, כפית חומץ, מערבבים ומורחים על פריכית,או על עלה חסה ומגלגלים לסיגר.

אופצייה נוספת,שניצל חצילים אפוי בתנור :
פורסים פרוסות חצילים וממליחים אותם בקצת מלח.
טובלים כול פרוסה בקערית עם מעט קמח-מצה,
ולאחר מכן בקערית עם בלילת 2 ביצים ,
מתבלים במלח ופלפל כמו שניצל,
מסדרים בתבנית עם ניר -אפיה משומן קלות,
ומכניסים לתנור, 180 מעלות חום,
לאפייה עד הזהבה יפה מ-2 הצדדים.ויש פרוסות שניצל חציל.

עוד מתכון,להכנת ממרח חצילים בטעם כבד קצוץ:
פרוסות של חציל אפויים בתנור ,180 מעלות חום עד השחמה.
טוחנים אותם ביחד עם ביצה קשה,ובצל גדול -קצוץ גס -ומטוגן.
(לטגן במחבת טפלון במעט שמן,עד להזהבת הבצל.)
את התערובת הטחונה מתבלים במעט שמן -זית,מלח ופלפל.
מתקבל ממרח טעים,המזכיר בטעמו כבד קצוץ.
אגב,
היו אורחים שאירחתי בביתי מדי פעם ,היו כאלה שטענו ,
שהחציל לא בא בחשבון, ולהפתעתם,לאחר שטעמו,
פתאום מאוד היה טעים להם,וזאת לאחר שנמנעו שנים רבות ,
מאכילת חצילים.

בהחלט שווה לנסות ולהכין .
 

tulkin

New member
כאמור, אין שום דבר רציונלי בשנאתי לחצילים

ואל תקחי את זה באופן אישי, אבל שום מתכון, טוב ככל שיהיה, לא סביר שישנה את המצב הזה. כנ"ל לגבי מודעות ליתרונות התזונתיים של חצילים. אלי זה פשוט לא מדבר.
 
עקב אכילס שלי הוא האוכל שאני מבשלת וההמלצה של

בעלי ללכת לקייטריג הקרוב לביתי ולקנות אוכל מוכן, עד עכשיו סרבתי בתירוץ שזה יוצא יקר, אך האמת היה לי חשוב שילדי יואכלו את האוכל שהם רגילים ואוהבים, אך היום עשיתי מעשה שבוע הבא נחגוג יום הולדת לאימי שהגיעה לגיל 80 , והיה ברור שרק אצלי יכולים להגיע כל המשפחה המורחבת , וכמובן שכולם יודעים שאצלי בישול הוא תחביב ולכן אוכל לא יחסר , אבל הפעם הודעתי להם שאני מביאה קייטרינג ואני לא אבשל , הם לא יודעים מה הסיבה, אך אני יודעת בוודאות שבאוכל הזה אני לא אגע. וכך אוכל לארח בכיף את כל המשפחה .
 

tulkin

New member
עם הרבה מאד סייגים לשאלה שיש לי:

אולי יעזור דווקא לספר למשפחה על הסיבות? אני יודע שכשאני הפסקתי להתחבא וסיפרתי לכל מי שרק שאל למה אני אוכל מה שאני אוכל, גיליתי שיתוף פעולה יוצא דופן, הרבה הבנה (טוב, אולי קצת רחמים, שזה מעצבן), אבל גם קיבלתי המון המון תמיכה ועידוד.
היום כולם יודעים שאני לא אוכל פחמימות. כולם יודעים למה. אפילו המלצרים הקבועים בבתי הקפה שאני אוכל בהם מדי פעם (הם התחילו. הם שאלו איך זה שרזיתי כל כך הרבה).

וכאמור - הרבה סייגים. אני לא מכיר את ההקשר המשפחתי, את ההיבטים הרגשיים וכו'... לא לכולם מתאימה החשיפה הזו. אם אתם זוכרים, גם פה בפורום התחבאתי בימים הראשונים מאחורי כינוי אחר. לקח לי זמן עד לאאוטניג. אבל הרווחתי ממנו, אני חושב.
 
המשפחה יודעת את מצבי מכוון ששני הורי סוכרתיים

למשפחה המורחבת אני לא מעוניינת לשדר שאני לא כתמול שלשום, למרות שאני סוכרתית , אני אותה אחת שהם מכירים.
 

תומרונתם

New member
מנהל
את אותה אחת שהם מכירים!

רק שיש לך סכרת, ואת עושה מה שחשוב לך כדי לשמור על בריאותך.
האם סיפרת להם כשהפסקת לעשן? האם נשארת אותה אחת אז? אני בטחה שכן...

קבלי חיזוק על המאמצים שאת עושה. אני אישית גיליתי שכשאני מבשלת ולא טועמת כלום, אני הרבה יותר נהנית מהאוכל אח"כ. תנסי, אולי זה יעבוד...
 

shron17

New member
לשחר לי לא קורה כישלון עם עוגה מכיוון ש...

אצלי לא נכנסות עוגות הביתה.
העדיפות שלי לתותים ואגסים ו-שסק,ושאר פירות טעימים במסגרת המותרת
למה בכלל צריך להכניס עוגות לתפריט,
לא עדיף פירות ופיצוחים ?
 
בני בייתי מאוד אוהבים דברי מאפה, גם לזה מצאתי

פיתרון, יש לי במרתף מקרר שהפעלתי אותו בחג החלטתי להשאיר אותו פועל ובו יהיו כל עוגות השמנת והממתקים , כשאני לא רואה אותם אני לא מחפשת אותם בדוק!!! בבוקר קמתי מאוכזבת מעצמי שאני לא מסוגלת לטפל בעצמי כראוי ומתוך האכזבה החלטתי לעשות המון דברים לתועלתי וכרגע אני בטוחה שזה היה משבר קטן, ובעתיד יהיו עוד משברים שיעברו מהר כמו הפעם.
 

עדגיל

Well-known member
גם אני קצת נסחפתי הפסח הזה.

הראשון הסוכרתי שלי. קניתי לחמניות לפסח, לאפות לפסח, וזה כל כך טעים לי עם הטחינה והחילבה.....
 
למעלה