הפסיוטרפיסטית התייאשה

הפסיוטרפיסטית התייאשה

הבת שלי בת שלוש ויש לה שיתוק מוחין (Spastic diplegia). היא עדיין לא הולכת בכוחות עצמה אם כי כבר שנה שהיא הולכת עם הליכון (עגלת בובה). כמובן שצורת ההליכה השתפרה במהלך השנה אבל היא לא מסוגלת לעשות יותר משני צעדים (וליפול) ללא תמיכה. אנחנו מטופלים במכון להתפתחות הילד של מכבי והפסיוטרפיסטית האישית שלה החלה לומר, לאחרונה, שהיא לא מבינה למה הילדה לא הולכת. נראה לנו שהיא התייאשה, ולא מצליחה לקדם אותה. מה אפשר לעשות? למי ניתן לפנות, על מנת לקבל פסיוטרפיסטית, במסגרת הקופה (אנחנו כבר משלמים המון לטיפולים באופן פרטי), שיודעת איך לקדם את בתנו? הפסיוטרפיסטית הזו אמורה להיות עם המון נסיון. האם זה אומר שלא ניתן יותר לקדם אותה? תודה מראש,

תשובות

תדברו עם הפיזותרפיסטית ותסבירו לה שאתם רוצים לעבור למישהו אחר.אני ממליצה לא להתעמת אלא פשוט להסביר שאתם זקוקים לשינוי. אני בטוחה שהיחא תוכל לעזור לכם לקבל מטפל אחר. כשמדובר בטיפול ארוך טווח קורה שהמטופל ומשפחתו ושהמטפל יעברו תקופות מתסכלות . זה אכן הזמן לשינוי. כמטפלת ותיקה ומנוסה לא פעם נעזרתי באחרים . הרבה פעמים טעיתי בהערכה שלי. לאף אחד אין את כל התשובות.לכן ,גם אי אפשר להסיק שלא ניתן לקדם אותה. באופן כללי, כמשפחה, אתם שותפים מלאים ושווים בהליך הטיפולי. תביעו את דעתכם ואם אתם חושבים שצריך שינוי , זכותכם לקבל אותו. בהצלחה.

אני בעד../images/Emo45.gif

אני מסכימה עם נירית. רצוי מידי פעם להחליף מטפל במיוחד כשמדובר בבעיות כרוניות. יתכן וגם רק התיעצות או הערכה מחודשת של מטפל נוסף תעזור להתקדמות. "דברים שרואים מכאן לא רואים משם" תקף גם במקרה הזה. שיהיה בהצלחה. שנה טובה

למעלה