הפסיכומטרי היה קשה

דנוש60

New member
הפסיכומטרי היה קשה

רציתי לשאול אם עוד מישהו מרגיש שהמועד היה היום מאוד מאוד קשה?
אני מרגישה לגמרי מאוכזבה ומרומה!
למדתי כל כך קשה, בסימולציות עמדתי על ציונים שנעו בין 670 ל-700 והיום אני בספק אם אני עוברת את ה-600. אני רצינית.
האנגלית היה ברמה אחת מעל מה שהיה בכל השנים האחרונות. במיוחד הריסטייטמנטס. גם היו כמה טקסים באנגלית שהיו ברמה גבוהה יותר.
אני תמיד מסיימת לפני הזמן בפרקים של האנגלית, וכמעט תמיד יש לי טעות אחת בכל שני הפרקים ביחד. הפעם אני חושבת יותר לכיוון של 7 טעיות.
המילולי... טוב זה היה מוגזם! הטקסטים לא היו הוגנים. היו הזויים, מוזרים, לא מעניינים, ושאלות מתחכמות. מרגישה שהכשילו אותנו בכוונה.
הכמותי, היה ככה ככה, פרק אחד היה יחסית בסדר, הפרק השני מזעזע. פשוט קשה. לא הצלחתי לסיים אותם, נאלצתי לנחש, כואב ומעצבן לדעת שלמדתי והשקעתי כל כך הרבה וזאת התוצאה.

כולי תקווה, שיקרה איזה נס ובכל זאת אני אוציא את הציון שאני צריכה.

Siroi3212

New member
מסכים לגבי ההשלמת משפטים באנגלית, לא קל בכלל. ו....

כאחד שפתר את כל ה 12 מבחנים של המרכז הארצי מהמתכונת החדשה, אני חושב שהפרקים המילוליים היו הקשים ביותר שנתקלתי בהם

nofi1456

New member
מסכימה עם שניכם, היה לי נורא קשה!

פתרתי את כל המבחנים של המרכז הארצי ושום מבחן לא השתווה למה שעשינו היום.
הטקסטים בפרקים המילוליים היו ממש משעממים ומסובכים...הייתי צריכה לנחש הרבה.
אנגלית הייתה ברמה יותר גבוהה ממה שהייתי רגילה...
כמותי זה הצד החזק שלי אז אני לא יודעת אם היה יותר קשה מכרגיל או לא..היה לי בזה סבבה.
בכללי?
מאוכזבת מעצמי מאוד! מרוסקת לגמרי...
הרבה יותר ניחושים ממה שאני רגילה..
בסימולציות (גם של גבע וגם מבחנים אמיתיים של המרכז הארצי) נעתי בין 700-740 והציון שאני אקבל....אני לא אתפלא אם אני אקבל אפילו פחות מ600...
מה שכן..מטלת החיבור הייתה מאוד חביבה! יצא לי לתרגל הרבה העלאות נימוקים וטיעונים שקשורים לנושא הזה...אז זה הלך יחסית בסדר.
חבל שהתחילו נחמד ובהמשך ריסקו אותנו לגמרי..

נקווה שהניחושים נכונים..ובכללי נקווה לטוב.

נוטי2

New member
אי אפשר להגיד שהמבחן היה קשה לגמרי

כי היו פרקים חביבים דווקא (בתקווה שהם לא פיילוט, כן?!), השלמת משפטים באנגלית בסדר גמור וגם האנלוגיות היו ממש קלות. מה שכן, שאר המילולית בעיקר הבנה והסקה, קצת הגזימו עם האורך ובאמת זה היה קשה יחסית לרמה של המרכז הארצי. ובכמותית ניחשתי יחסית הרבה למה שאני רגילה בד"כ. אני יצאתי בתחושה ממש מוזרה, אז אני לא יודעת להגיד לחלוטין איך הלך. אני שונאת את החוסר וודאות הזה, אוף!

nofi1456

New member
נו, אז בעצם אמרת אותו דבר כמונו

זה כמו שאני אגיד לך "אי אפשר להגיד שכמותי היה קשה..היה ממש ממש קל!" אבל זה לא יהיה פייר, נכון? כי אני טובה במתמטיקה..
לכל אחד יש משהו שקל לו יותר מדברים אחרים, אבל בכללי הרמה של המבחן הייתה גבוהה יותר מהמצופה.
כל אחד מרגיש את זה בחלקים מסויימים..לא לכולם הכל קשה או קל באותה רמה..

Balbalito11

New member
גם המועד של שישי היה קשה מאוד.

גם בשישי היה קשה. החיבור היה על נושא לא חביב (שיבוט בעלי חיים שנכחדו), האנגלית היתה ברמה מעל. הכמותי היה מזעזע. ובמילולי שאלות ארוכות שאין אפשרות אפילו לקרוא בזמן כל כך קצר. מועד לא הוגן בכלל.

danielle232

New member
מסכימה לחלוטין!!

בתור אחת שעשתה את כל הסימולציות פלוס פטור באנגלית בציונים 650-700 המבחן היום היה פשוט ביזיון!!..
אני פשוט הרגשתי כאילו הגעתי לרמה אחרת שלא התכוננתי אליה בכלל.
המילולי לא היה דומה לפרקים המילוליים שאני מכירה!! ובדר"כ אני פותרת 18-20/23
באנגלית הריסטייטמנטס היו פשוט גועליים כאילו הם רוצים להכשיל בכוונה.
ושלא נדבר על זה שפתחתי את המבחן בפרק פיילוט מפלצתי בכמותי !!!
אם אני אקבל 600 אני אהיה מופתעת. אני פשוט מרגישה כאילו עבדו עלי.
המבחן הזה לא היה דומה בגרוש לרמה של המבחנים האחרונים שלהם שעשיתי.
אני מאוד מקווה שמישהו ירים את הכפפה ויעשה משו בנוגע לזה... אפילו שנראה לי שפקטור לא יציל אותי.
אני חושבת שצריך להתקשר ולהתלונן!!! אם זה לא ישנה כלום לפחות נוציא קצת כעס ואם כן אז מה רע..
תודה למרכז הארצי!! שבזכותו זרקתי ארבעה חודשים לפח.

yuki24

New member
גם כשמרגישים שהיה חרא

נורא קשה לדעת מה בפועל יוצא. לכל אלה שמרגישים שזהו הלך עליהם ועכשיו בספק אם יקבלו 600...
חכו חברים, אל תעשו את זה לעצמכם. לרוב זו ההרגשה שיוצאים איתה מהבחינה (במיוחד אם נבחנים בפעם הראשונה)
וגם אם אתם בטוחים שהיה מזעזע- עוד יש סיכוי שתקבלו ציון סביר שיפתיע אתכם (מנסיון)
ולגבי הרמה של הבחינה...בכל מועד צפה הביקורת על רמת הקושי של המבחן (בעיקר בתגובות בפורומים למיניהם), אבל לצערי עדין לא שמעתי על מקרה שמשהו באמת יצא מזה. אין מה לעשות...אפשר להתנחם בזה שהציון הוא יחסי ולקוות לטוב

nofi1456

New member
באמת אין כל כך מה לעשות חוץ מלקוות לטוב
אבל..

איך זה הגיוני...שבן אדם משקיע המון שעות ביום במשך כמה חודשים ופותר את כל המבחנים של המרכז הארצי..לא מוכן לרמת הקושי?
ברור שהשקעה, מרובה ככל שתהיה, לא מבטיחה 800 ואפילו לא 700..
אבל מי שנחשף לכמות גדולה של מבחנים קודמים אמור לצפות לרמת קושי מסויימת. ובתור אחת שעשתה את כל המבחנים של המרכז הארצי, אין מצב שרמת הקושי שהייתה היום היא אותה רמת קושי של המבחנים מהשנה האחרונה.
את המבחנים הקודמים של המרכז הארצי פתרתי בזמנים מוקצבים כסימולציות מלאה...כלומר לא עשיתי לעצמי "הנחות" אלא פתרתי כאילו זה המבחן האמיתי... והנה הופתעתי למוות. וככה עוד רבים כמוני.

יכול להיות שהרמה פשוט עולה ממבחן למבחן?

yuki24

New member
הרמה משתנה מפרק לפרק, אבל זה לאו דווקא תלוי מועד

חשוב גם לזכור שהלחץ וההתרגשות משחקים תפקיד והם יכולים לתעתע ולגרום לקושי לעלות..
אף סימולציה שתעשי בבית, לא משנה עד כמה תדמי את התנאים ולא תעשי לעצמך הנחות, לא תשקף את המבחן האמיתי, את ההתרגשות שחשים בו, הלחץ הנפשי שמביא גם ללחץ בזמנים ולקושי בריכוז וכו'....
לפעמים יש פרקים עם שאלות קצת יותר מעיקות ומאתגרות, ומנגד כאלה עם שאלות יותר קלות.. זה מתאזן בסופו של דבר :)

MissStush

New member
מרגישה שהיה מאוד קשה

אני מדברת באופן אובייקטיבי בתור מישהי שעשתה את מועדי יולי 13, דצמבר 13, ודצמבר 14, וכאחת שקיבלה 700+ בכל סימולציה שעשיתי (ועשיתי הרבה).
דצמבר 14 היה הקשה מכולם. בכלל, נראה כאילו דרגת הקושי עולה ממועד למועד. אני מאוד מקווה שזה שהמבחן הוא יחסי ישחק לטובתנו ולא לרעתנו (עדיין לא הבנתי אם זה יחסי למועד או יחסי גם לכמה מועדים אחורה).

למעלה