הפסיקה בנוגע לטיוטות מגילת העצמאות

הפסיקה בנוגע לטיוטות מגילת העצמאות

עדיין אינני רואה את ספק הדין המלא אבל נראה על פניו שהמדינה תערער לבית המשפט העליון מהמעט שקראתי ואולי יתפשרו בעליון על רכישתן ע"י המדינה...כשפסק הדין המלא יעלה בקובץ עם לינק, אנסה להעלותו.

https://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.4346289
 

אספן 3

New member
זאת שאלה לא פשוטה

אבל נראה לי שפסק הדין מוצדק, מה עוד שהמדינה תוכל, מבחינת אמצעיה הכספיים, להתחרות עם כל אספן פרטי על הטיוטות. פסק דין אחר יכול היה להוות תקדים גם למקרים אחרים. דוגמה אחת: מישהו מציע למכירה ספר נדיר שהתפרסם בארץ שלא נמצא בספרייה הלאומית (שלפי החוק אמורה לקבל שני עותקים מכל ספר שמישהו מוציא לאור כאן). במקרה כזה ניתן היה להחרים את הספר? לא סביר.
 

ז ק ו

New member
החוק חל רק על ספרים

שיוצאים לאור אחרי חקיקת החוק ולא על ספרים שיצאו קודם.
 

אספן 3

New member
לאורך כל השנים לא היתה הקפדה מלאה על מילוי החוק

היו הוצאות קטנות שלא תמיד הקפידו להעביר עותקים לספרייה הלאומית, והיו וישנם אנשים שפרסמו את ספריהם בעצמם ולא דאגו לעשות את הנדרש. ישנם גם כאלה שכלל לא מכירים את החוק.
החוק חל רק על מי שמוציא לאור את הספר. אם מישהו מוכר ספר נדיר שברשותו, שיצא לאחר חקיקת החוק ושמשום מה לא הגיע לספרייה הלאומית, אין לספרייה הלאומית שום סמכות לתבוע אותו לעצמה. מה שכן, ידוע לי שמשתדלים שם להשלים חוסרים באמצעות רכישות מחנויות לספרים משומשים.
 

rachelea

New member
הם מבצעים רכישות גם.....

ממכירות פומביות ואף מאנשים פרטיים שמציעים להם ספרים נדירים הנצאים ברשותם (על אף שהעדפות האספנים הפרטיים היא להוציא הספרים למכירה פומבית ולא למכירה לספריה הלאומית).
 
למעלה