הפסנתר המשווה, פסנתר או צ'מבלו?

four seasons

New member
הפסנתר המשווה, פסנתר או צ'מבלו?

מה העדפה שלכם ליצירה של באך.

בצ'מבלו... ../images/Emo79.gif

בעיקר בגלל שיש לי חיבה מוגזמת לכלי הזה. יש אצלנו בבית הספר צ'מבלו, אבל הוא נעול. אני יכולה לבקש לפתוח אותו, אבל אני מפחדת...
באמת!

four seasons

New member
קצת מוזר../images/Emo13.gif

למה הצ'מבלו נעול
, תשאלי אל תפחדי מקסימום יגידו לא

אז ככה... ../images/Emo13.gif

כעיקרון המכון למוזיקה הוא ליד בית הספר, אבל הוא מיועד לכניסה חופשית (להתאמן) רק למי שלומד במכון. אמור זה שם של דג, וילדים שלא קשורים חופשי נכנסים אליו. מעיפים אותם בד"כ, אבל לא תמיד רואים אותם. צ'מבלו זה כלי שעדיף שילדים לא יבואו ויתחילו לדפוק עליו. רק הפסנתרים חופשיים לכולם, ואפשר לבקש גיטרות קלאסיות\תופים\מגברים במיוחד. הבנת..? כי אני קצת מסבירה מבולבל. בכ"מ, אני לא פוחדת שלא יסכימו לי, אני פוחדת לנגן על הכלי! הוא אחד הכלים האהובים עלי ביותר, כל פעם שאנחנו לומדים יצירה עם צ'מבלו המורה שלי אומרת "זה בשבילך מעיין".

four seasons

New member
הייתי מוכן לגור שם../images/Emo12.gif

הפסנתרים חופשיים לכולם
, זה בת"א?, את מסבירה בסדר ואם את אוהבת צ'מבלו אז תנגני

צ'מבלו הוא כלי מדהים...

אבל רק בפסנתר אפשר לדעתי באמת לבצע כמו שצריך את הפוליפוניה. צ'מבלו פשוט לא נותן מספיק גיוון של דינמיקה. בפסנתר ניתן לשלוט על הדינמיקה של כל קול בנפרד. אותו דבר לדעתי גם עם אומנות הפוגה - עוגב לעומת פסנתר. בעוגב יש יותר גוונים מצ'בלו, אבל עדיין, פסנתר נותן הכי הרבה אפשרויות צליל. לדעתי אם לבאך הייתה האפשרות, הוא היה כותב את הפסנתר המושווה (טוב, השם בתירגום חופשי אמור להיות 'הכלי-מקלדת המאוזן היטב') לפסנתר.

four seasons

New member
נכון, למרות שהמנעד של הצ'מבלו

יותר רחב משל הפסנתר, מעניין מה היה מרגיש באך אילו יכל להלחין לפסנתר

למעלה