הפסקות באימון

tlingit

New member
הפסקות באימון ../images/Emo202.gif

בתקופה הזו - גם קיץ וגם "המצב" - נגרמות מדי פעם הפסקות באימון כלומר דילוג על פגישה-שתיים שלא מתקיימות ברצף הרגיל של התהליך אם בשל יציאה לטיול בחו"ל או לחופשה, אם בגלל שינויים שגרם המצב הבטחוני איך הפסקות כאלה משפיעות על האימונים שלכם? איזה השפעות יכולות להיות להן על האימון? ואיך מתייחסים המתאמנים להפסקות אלה - מפריע להם, נוח להם, הזדמנות טובה...?

הפסקות באימון../images/Emo175.gif

בתהליך האימון הרגיל שלי אני עורכת שלוש פגישות בחודש ואת השבוע הרביעי אנחנו משאירים פנוי. כך שמצב של הפסקה ארוכה יותר אינו זר למתאמנים שלי. אם מתוכננת הפסקה ארוכה מהרגיל אני מודיעה על כך למתאמן שתי פגישות מראש ואז אנחנו מקדישים זמן בפגישה שלפני ההפסקה לדיון באופן השימוש בזמן ההפסקה. יש כאלה המעדיפים לנצל אותו לביצוע תהליכים ארוכים יותר, יש כאלה שרוצים לנצל אותו כחופש מן האימון וכדי לראות מה מן ההישגים התהליכיים שלהם כבר הפך להרגל ומה עדיין דורש תמיכה ועבודה. לפני הפסקה גדולה איני לוקחת מתאמנים חדשים כלל כדי לא לקטוע את התהליך מוקדם מדי. במצבים כמו המצב הבטחוני העכשווי יש נטייה קלה יותר לביטול פגישות בשל צורך לקנות יותר שליטה במתרחש או בשל טלטלה פנימית גדולה. דווקא אז אני ממליצה למתאמנים לשמר את המסגרת הקבועה כל עוד אפשר ומשקיעה זמן להתבוננות באופציית הביטול וסיבתה. זו הזדמנות לעבוד על רכישת כלים להתמודדות עם מצבים לא ברורים לא רק בזמן מלחמה אלא גם בזמני טלטלה אחרים. בברכה,

T a l c y

New member
הפסקה באימון

היו לי מס' מתאמנים אשר באופן מתוכנן או מפתיע - דילגו על פגישות. בכל מקרה, הזכרתי להם (ולי) שהאימון קורה בחיים, בין הפגישות וגם אם יש הפסקה ארוכה - האימון קורה בה. מה שזה מאפשר לנו זה לשים לב, למה המתאמן/ת היו רוצים לקחת על עצמם בזמן ההפסקה - כדי להיות יותר מחוברים. אבל גם אם לא לוקחים שום משימה, או התבוננות - אני מציינת שוב ושוב שבעיני האימון קורה כל הזמן... תודה, טל

צביקה38

New member
הפסקה באימון = סדק במחויבות?

אחד הדברים הקשים באימון הוא הכניסה למסגרת ולתהליך המחויבות הו המתאמן מקבל על עצמו את מלכות האימון שאינה מתפשרת בדרישות לשינוי על ידי המחויבות לתהליך. האם הפסקה באימון מצד המאמן לא משדרת מסר של מחויבות זה יופי אבל לא כל יום? האם הפסקת האימון מצד המתאמן לא משדרת "אני מנסה לראות מה קורה אם עוצרים את התהליך?" האם שאלות אלה לא מביאות אותנו לקביעה שזמן האימון צריך להתאים לסדרת פגישות ללא הפסקה? ישנם כמובן מקרים לא צפוים וחריגים אבל אימון שמדלג על יותר ממפגש אחד עשוי לא יממש את הפוטציאל המלא שלו. מוגש כחומר אחר למחשבה. בשורות טובות צביקה ברגמן www.sodot.co.il

סיכום ביניים

חלק החיים... אבל, הזדמנות לסיכום ביניים - מה השגנו?, מה חסר? ומה צריך לקרות כדי להתקדם הלאה...

למעלה