הפסקות חשמל ומערכות הפעלה

matam haifa

New member
הפסקות חשמל ומערכות הפעלה ../images/Emo44.gif

1. במחשב נייד יש הפסקות חשמל? לא. תודה. 2. NT, 2000 ,XP --> ידועות בכך, שאם החומרה טובה, אזי, אין בעיות בכלל!! עבדתי עם 2000 בשני סוגי מחשבים, הראשון היה בעיתי מבחינת חומרה (ספק, לוח אם, זיכרון) ואכן היו בעיות. המחשב השני מצוייד בחומרה שאינה מהשוק, ואין שום בעיות! ותאמינו לי, שהתותח הזה עם 2000 עבר עשרות הפסקות חשמל! כולל באמצע איחוי דיסק וכו´, ותמיד תמיד עלה כאילו לא קרה כלום! 3. למי שצריך לתת עבודה יש זמן להתעסק עם השטויות של תיקון ext2 , לאחר הפסקת חשמל? 4. באופיס שמגיע עם לינוקס, ניתן לשחזר מסמכים ש"הלכו" לאחר הפסקת חשמל? לא יודע. במייקרוסופט זה עובד כמו ענק. 5. נראה אתכם עושים הפסקת חשמל באמצע Defrag בלינוקס...רק אבק ישאר.

matam haifa

New member
ולסיום

מהירות, תמיכה בחומרה, משחקים וכו´ --> אקס פי
עסק, משרד וכו´ --> Windows 2000
שרת --> Linux -
מחשב ענתיקה --> Linux -
ואם אין לך זמן ועצבים חזקים -- תתרחק/י מלינוקס

cmaand

New member
לא הבנתי בכללללל מה אתה עושה בפורום

אתה כל הזמן מנסה לשכנע להשאר בוינדוס למשתמש הביתי עם המחשב הממוצע בהתחלה אתה מזדיין ת´מוח עם ה ELX הזה שלך עכשיו אתה מראה את התמונה כאילו לינוקס זה על הפנים למשתמש ביתי ממוצע מה יש´ך ? לך תציע לתפוז לפתוח פורום לוינדוס ותנהל אותו (אין לי מושג אם כבר יש או לא.. פשוט לא אכפת לי)

ezaton

New member
ובכן

א. החומרה שלי מצויינת -> 4 התקנות מאז ש XP יצא, וכן כולן היו תוצא של קריסה מלאה של מערכת ההפעלה. ב. למי שצריך לתת עבודה אין זמן להתעסק עם בודקי דיסק. Ext3 פותר את הבעיה. NTFS רגיש (תרצה או לא) להפסקות חשמל. Fat32 פחות. ג. באופיס שבא עם לינוקס אין קריסות, ויש לי UPS, אז אני לא יודע אם הוא מאפשר לשחזר. שאלה טובה. ד. מה זה Defrag ללינוקס? למה ומי צריך את זה? אתה מאוד נלהב מ XP. חכה. תן לו חודש. תגלה שהעולם לא כזה ורוד, אבל ה XP, בעיקר, נראה טוב. גם אני התלהבתי בהתחלה, והיום (3 התקנות מאז) הרבה פחות. בקשר ללינוקס, יש עוד הרבה לדעת. Defrag לבד מוכיח שחסר לך הרבה, ואתה יורה דברים לאוויר, בלי גב ובלי מידע נכון. היכולת לבחור מערכות קבצים רלוונטיות מוגבל ב XP, התמיכה בדרייברים לא תמיד מאפשרת שימוש בהתקנים, המערכת יצאה מוקדם ולא תמיד יש דרייברים להתקנים מסויימים (שלא הספיקו להוסיף למערכת, על אף שהם ותיקים). לא חסר. התקנת חלונות XP על לפטופ איננה בדיוק מבחן שימוש, סיבה ותוצאה. חשוב טוב לפני שאתה זורק דברים לאוויר. Ez

ezaton

New member
מקרה מעניין, אפרופו

אני, בעבודה, משתמש בקומפאק AP250, שזה צעצוע נחמד (600Mhz), ומצוייד בדיסק סקזי קטן ומהיר מאוד, בקיצור, מותק, והמחשב הקטן הזה, מריץ לינוקס. היום הוספתי דיסק קשיח, עקב צורך במקום (המחשב שלי גם משמש כשרת התקנות KickStart), ולדאבוני הרב, התברר שבחרתי בדיסק תקול (Scsi bus reset וכו´). לא נעים. באמצע כתיבת דוא"ל (kmail), ה X קפא, ובמצב טקסט לא איפשר להכניס כלום (ולא קימפלתי תמיכה ב sysRQ, לצערי, אז לא יכלתי לבעוט בו חזק חזק). שורה תחתונה, כיבוי, הוצאת דיסק חולה, החלפה, התברברות לאורך חצי יום עם מספר כוננים קשיחים ישנים ובעייתיים, ובסוף, העליתי את המחשב (כשסוף סוף נפתרו בעיות הדיסקים), נכנסתי, פתחתי kmail, והנה, מולי קופצת לה בחלון משלה ההודעה שהתחלתי לכתוב. הופתעתי עד מאוד. לא נשמע אחלה? Ez

beitar

New member
כמה הערות:

האמת שאין לי רבות מה להוסיף על העז, אבל בעניין האופיס: מניסיון אישי, כואב ביותר, עבודה שהוכנה באופיס על NT בחומרה יציבה (IBM אם זה חשוב) עם הארד דיסק סקאזי, במערכת קבצים FAT (!!) הייתה לי בעיה שהייתה הפסקת חשמל. ההפסקה באה באמצע כתיבה של מסמך וורד, שגודלו היה קרוב ל 100 !!!!! עמודים, כולל טבלאות כולל כל מה שמסביב. כמובן שזה היה אחרי עשרות שמירות, אבל הנפילה של המחשב הביאה להשחטת הקובץ word (הוא תפח לכמה מגות ולא היה "פתיח"), וכמו כן השמירה האוטומטית, שבד"כ כן עובדת, החליטה במקרה הזה לא לעשות את העבודה... הקיצר, מאז הבנתי את המסקנה... אני משתדל לגבות הכל גם על דיסקטים ! אגב, המחשב הישן שלי, פנטיום 266 מריץ רק לינוקס יותר משנה, ויש לו בעיה שבימי הקיץ, ללא תוספת איוורורית חזקה מאוד מולו (הפעלת מאוורר הכי חזק שאני יכול להשיג) הוא נתקע בגלל חימום יתר (כלום לא עובד פרט לכיבוי מלא מהמארז והפעלה מחדש, אחרי שנותני למחשב קצת להתקרר). אני חייב לציין שזה קרה לי מאות פעמים על ext2 במחשב הזה בשנה האחרונה... (היו ימים שזה קרה לי 3 ו 4 פעמים באותו יום). המחשב כמעט תמיד עלה ללא מגע שלי (ה fsck עשה עבודה נפלאה לבד) או לעיתים נדרשתי להתערבות ידנית, היות ולא התמחתי בנושא ה inods ומה שמסביב, אישרתי לו כל פעם לתקן את מה שהוא "לא בטוח לגביו"..... זה עבד נפלא כמו שציינת, ללא שום בעיה במערכת ! לסיכום: אתה אוהב לקשקש ולהתקשקש, אבל פחות ללמוד ולדעת מה זה לינוקס, מי נגד מה... אז אולי באמת כדאי שתיקח חודשיים הפסקה, מי יודע אולי אחרי הוירוס הבא תבין למה לינוקס כל כך עדיפה, ותשנה את גישתך. כל טוב.

matam haifa

New member
כמה צפוי אתה... ../images/Emo79.gif

ידעתי שכשאכתוב "חודשיים הפסקה" יקפוץ מישהו.. שאלה לי אליך: מה זה NTFS ? מה היחודיות שבה? למה טוב או/ו לא טוב? מה ההבדל בין ext3 ו-NTFS ? עדיין לא קיבלתי מאף אחד תשובה מקצועית! מלבד כל מיני טענות. אולי הפעם אשכיל במשהו..

maCr0T

New member
אתה מסכים שאני אענה?

NTFS מיוחדת באופציות האבטחה שלה ובלא הגבלת הקובץ ל4G כמו FAT32. מה ההבדל? הפלטפורמה. maC

matam haifa

New member
ו..........זהו?

לפי מה יודע המחשב איפה תחילת הקובץ ואיפה סוף קובץ?

matam haifa

New member
ב- fat ידוע. איך זה ב-NTFS וב-ext2?

או שאתה יודע או שחבל על המקום בדף....

beitar

New member
אתה כרגיל יותר גאון מכולם.

לכן חבל להשקיע מאמץ בלענות לך.... , אתה לא יודע לכבד את מי שמנסה לעזור....

matam haifa

New member
לעזור במה?

אתה הרי לא מבין את ההבדל בין: fat fat32 ntfs ext2 איך המחשב יודע לגשת לקבצים מפוצלים ?

maCr0T

New member
במקום לזרוק ככה סתם...

קרא איזה מאמר מקצועי בנושא... תחכים רבות.... maC

beitar

New member
אני מצטער שאתה יותר חכם ומבין

ממני.... אני מצטער גם שניסיתי לעזור לך כמה פעמים.... פשוט, כשפעם אחת לא יכולים לעזור לך כי לא יודעים, אתה מתחיל להתנהג כמו... זו התגובה האחרונה שלי בנושא. אתה מבחינתי הופך להיסטוריה.

matam haifa

New member
תגובה.

די כבר להיות ילד . . . תגדל כבר . . שים לב שענו לי תשובה - "נחש" , אז מה אני צריך להבין מכך? ביי

ezaton

New member
אוקי, המעט שאני יודע

ותקנו אותי אם אתם מוצאים טעויות, כי לא ממש טרחתי ללמוד את החומר התיאורטי יותר מדי, בעניין הזה (יש לענות לשאלות בפורום, ולשחק במחשב, ולעבוד - הקיצר, אין זמן). נתחיל ב FAT (עם הרחבה ל FAT32). FAT היא מערכת הקבצים הראשונה שהציעה מיקרוסופט עבור מחשבי IBM (נדמה לי שהם קנו אותה, אבל...). והיא מיצגת File Allocation Table. בבסיסה מבוססת חלוקה לוגית של הכונן הקשיח למספר סופי וקבוע של יחידות לוגיות, כאשר בכל יחידה יכול להתאכסן חלק (או כל) מקובץ יחיד. לא יתכן מצב שבו יחלקו שני קבצים (או חלקים משניהם) את אותה יחידה (כלומר, יתכן, אבל לא תקין). ישנן שתי טבלאות "הצבעה" - בתחילת מערכת הקבצים, ובסופה, ובדיקת תקינות מבוססת גם על השוואה ביניהן. מכיוון שמספר היחידות סופי, ומבוסס על 16 סיביות, יש לנו הגיון פשוט. נניח, לשם הציוריות, שיש לנו דף משבצות פוליו אחד, אותו אנחנו צריכים לחלק ל N סופי מקטעים. גודל כל מקטע יגזר מגודל הדף עצמו. כל מקטע ייוצג על ידי משבצת אחת בראשית הדף (ומשבצת תואמת בסופו) שמכילה שם (לשם העניין, שם יכול להכנס בדיוק בתוך משבצת) - כאינדקס מיקום בדיסק. אם יש לנו שם "יוסי" שתופס מקטע וקצת, הרי שמבחינת האינדקס שלנו, הוא ממלא שתי משבצות בטבלה (האינדקס שלנו, שווה ערך מבחינת צורה לטבלה. אה, הטבלאות בראשית ובסוף זהות מבחינתינו, לכן אני לא אציין שהן שם פעמיים כל פעם), כי אי אפשר למלא "משבצת וקצת". כלומר, בזבזנו מקום מועט (לא קריטי מאוד). הגודל שמיוצג על ידי כל משבצת בטבלה תלוי בגודל הדף. אם נשתמש באותו מספר משבצות לטבלה, אזי על דף "חצי פוליו", כל משבצת תייצג מקטע קצר יותר, וכך נגיע לניצול טוב יותר של מקום (פחות ביזבוז). בואו נגיד, במקרה, שהראש של הדיסק הקשיח, כל כך וכך מידע שנקרא, מחוייב לגשת לטבלה (רק זאת שבהתחלה, אגב), וזה חריף יותר עבור שינוי קבצים (כלומר, אם הקובץ לא נמצא מייד אח"כ, הוא צריך לעצור ולחפש אותו). כל כך וכך קבצים יהיה על ראש הדיסק לחפש בטבלה את מיקום הקובץ הבא. זה עוד לא נורא, מה שממש גרוע זה שכמתודת כתיבה, מערכת הקבצים תכתוב על המקטע הקרוב ביותר להתחלה, בין אם הוא מספיק או לא. אם לא, אז ממשיכים לבא הקרוב ביותר, וכן הלאה. אם מחקת עכשיו שלושים אובייקטים קצרים (שתפסו מספר מועט של מקטעים, כל אחד) מהדף, והיו מפוזרים, ועכשיו אתה מכניס אובייקט גדול, הוא יפוזר בכל הדיסק. הראש יתחיל לקרוא את הקובץ, ירוץ לטבלה לבדוק היכן ההמשך, יקרא את ההמשך, ירוץ לטבלה לחפש את ההמשך הבא, ירוץ להמשך הבא וכן הלאה. בקריאה הדיסק שלך במיטבו, בחיפוש, לא. התוצאה תהיה נפילה משמעותית בביצועים. איחוי פותר את הבעיה הזאת, כך שבמהלך פעולה ארוכה מאוד של הזזה, הקבצים "מאוחים" לכדי אחידות, כדי שקובץ יתפוס מקטעים סמוכים, ולא מפוזרים. נורטון, בתוכנת ה SpeedDisk שלהם הגדילו לעשות, ואף שינו מיקומי קבצים לפי כמות הגישות אליהם, הסמיכות הנדרשת ביניהם (מערכת ההפעלה לתחילת הדיסק, לדוגמא), גודלם, והאם הם ספריות. מגבלה נוספת של fat היא בכמות הקבצים שניתן להכניס בספריה בודדת (אלפים בודדים), ובכמות הקבצים בספריית האב (כולל ספריות *לעולם* לא מעל 512 - כל קרבה למספר הזה תגרור נפילת ביצועים שלא ידעתם כמותה. זאת אחת ההתקפות הנפוצות של netbus, כמעט בלי נפח, רק ספריות ריקות). חיסרון נוסף הוא שכמות וגודל הטבלה מוגבלים, ותומכים רק עד חלוקות של 2GB, בגודל אשכולות של 32k (כל ספריה עולה לך 32k רק ביצירה) - ביזבוז עצום. אם יתבצע ההיפך, והמקטעים יוקטנו למינימום (בהנחה ואפשר), ראש הדיסק יגש כל הזמן, גם באמצע קבצים קטנים, לטבלה לבדוק מה קורה. אין מנצחים... FAT32 עולה על אחיו בכך שהמציין מתבסס על אורך של 32 סיביות, ובכך מאפשר תמיכה במחיצות גדולות פי אלפים, "משבצות" שמצביעות על מקטעים קטנים יותר (חסכון בנפח), תמיכה (עד כמה שאני יודע) במחיצות עד 2TB, ותוספת נחמדה - בטבלה עצמה מצויין אם מקטע מלא לחלוטין או לא (מאוד עוזר לאיחוי). אני אעשה הפסקה קטנה, ואחזור עם NTFS. Ez

למעלה