הפסקתי לצרוך מוצרי חלב בקר-כמה שאלות

שמרית211

New member
הפסקתי לצרוך מוצרי חלב בקר-כמה שאלות

אוטוטו מתחילה שנת הלימודים האקדמאית ואני מחפשת רעיונות לממרחים זולים ומשביעים כדוגמת אבוקדו וטחינה!
ראיתי כל מיני ממרחי אגוזים שונים אבל הם מאוד יקרים ואני מחפשת דברים פשוטים ליום יום..
ד"א-ממרח שוקולד ושוקולד טבעוני קיים? (עדיף ללא חלב).

ושאלה אחרונה (בעיקר לסטודנטים)-אשמח לרעיונות לאוכל או נשנושים מהירים שאפשר לקחת ללימודים..
רצוי מבחינתי אוכל לא מעובד ובריא.

goola8

New member
רעיונות

שוקולד "שחר" פרווה. זה טעים!
ממרח חלווה (או טחינה עם דבש)
ריבה
חמאת בוטנים (זה לא כזה יקר- אם קונים סקיפי וכדומה). גם אפשר להכין לבד...
ממרח טופו- זה הכי פשוט בעולם להכין
ריבועי טופו דקים צלויים במחבת- אצלי זה די מחליף את החביתה. לא לשכוח מלח ופלפל.

ולגבי נישנושים:
תפוח ופירות קשים אחרים
פירות יבשים
אגוזים, בוטנים, פיצוחים
מעדן אלפרו
ירקות חתוכים
חטיפי גרנולה
גרנולה בייתית (הכי טעים שיש!)
קרקרים
בייגלה

ladybug6

New member
מזל טוב

ממרח זול יחסית -- גבינת סויה ביתית. חלב סויה בלי סוכר של אלפרו עולה 12-14 ש"ח והוא מספיק לכ-330 גרם גבינת סויה רכה למריחה שמחזיקה במקרר משהו כמו 7-10 ימים. יכול להיות שהחלב ללא סוכר של תנובה עולה פחות.
ממרחים נוספים: חומוס, טחינה גולמית+סילאן, חמאת בוטנים, שוקולד השחר עם הפקק הצהוב (=פרווה), ממרחים ביתיים כמו פסטו, טפנד וכו', אבל הם מחייבים משהו נוסף בכריך כי אי אפשר לשים יותר משכבה דקה מאוד שלהם אז הם באים טוב ביחד עם פרוסת טופו מטוגן או ירקות קלויים.
ממרחי קטניות כמו ממרח שעועית וכאלה, סלט חצילים, אפילו מטבוחה (אם יצא לך לאכול את הכריך תוך שעתיים ככה מהכנתו).
יש גם ממרחים יותר מושקעים כמו קישואים ונענע, או דמוי-כבד שעשוי מחצילים ואגוזים ובצל אני חושבת.

נשנושים מהירים לקחת ללימודים זה קודם כל ירקות ופירות, אפשר שלמים ואפשר לחתוך בבית שיהיה קל לנשנש מקופסה.
אגוזים ופירות יבשים.
גרנולה/קורנפלקס בקופסה.
קוואקר יבש + חלב סויה בנפרד, או לשפוך על הקוואקר מים רותחים וקצת סוכר ויש לך דייסת אינסטנט (נחמד בחורף).
בחורף אפשר גם לקחת מרק בכוס תרמית כזאת, זה נשאר חם לכמה שעות אפילו.
אפשר גם להכין בבית מאפה שאפשר לקחת - מאפי בצק ממולאים או בורקסים ביתיים או עוגות ביתיות בריאות כמו עוגת גזר מקמח מלא וכאלה. מכינים כמות כפולה פעם בשבועיים, מקפיאים חצי, וחצי אוכלים במשך השבוע כל יום קצת. או להכין כמאפינז וכל יום להוציא מהמקפיא רק מה שאת רוצה לאותו יום ושיפשיר כבר בתיק.
חטיפי אנרגיה טבעוניים - חלק מהסוגים של נייצ'ר וואלי, חלק מהסוגים של וולנס (המותג שנמכר רק בסופר פארם.. מוצלח מאוד לטעמי, במיוחד הסוג עם השוקולד
- צריך לשים לב כי לא כל הסוגים טבעוניים). אפשר גם להכין חטיפי אנרגיה, זה נשמר המון זמן במקרר/מקפיא, יש מתכונים בגוגל בשפע.

ימימה

New member
ובנוסף לגבינת הסויה הביתית אפשר למרוח גם

ממרח פלפלים
ממרח זיתים
ממרח עגבניות מיובשות
ממרח פסטו
כולם נותנים תוספת טעם לסנדוויץ'.
את כולם ניתן לקנות בסופר, אם כי קשה להגיד שהם זולים, אבל את כולם גם ניתן להכין בבית ודי בקלות. אם יש לי סבלנות אני עושה ואם לא אני קונה (ושלושה ילדים גומרים קופסא קטנה שעלתה 20 ש"ח ביומיים
)
אני אוהבת גם נקניק סייטן עם ממרח לימון כבוש - זה הג'אנק פוד שלי כשאני צריכה משהו עם טעמים חזקים...
בתחום המתוק אצלנו אוהבים חמאת בוטנים עם ריבה או סילאן ואני אישית אוהבת ממרח תמרים.

Octopussy

New member
ממרח חרובים

יש הרבה סוגים של ממרח חרובים (עם סוגי אגוזים שונים), הבעיה היא המחיר. הטעם דומה לממרח שוקולד.

רק לשים לב

שחלק מממרחי החרובים הם חלביים. צריך להסתכל ברכיבים.

למעלה