הפסקת אוכל

marx04

New member
הפסקת אוכל


שלום לכולם,

אני מניח שאחרי דיונים מוסריים ברומו של עולם יש מי שנעשה רעב.

אז הנה צילום של המנה העיקרית שבת זוגי היקרה הכינה היום לארוחת צהריים.
אני מכנה את המנה "כופתאות חיטה ומש ברוטב עגבניות".

זו מנה טבעונית למהדרין, טעימה מאד, משביעה, ולדעתי גם אסתטית.

בתמונה ניתן לראות מה שנשאר בסיר אחרי שהתנפלתי על המנה.

בתאבון,

אורי.
 

ladybug6

New member
הקציצות בושלו ברוטב או רק נטבלו בו

אחרי אפיה/טיגון?

נראה טעים
 

elin86

New member
זה רק אני או שבטבעונות

יש המון עגבניות ורוטב עגבניות? אני נתקלת בזה בהמון מקומות.. קצת נמאס לי
 

ladybug6

New member
יש המון רוטב עגבניות בכל מקום

לא רק בטבעונות.
זה אחד מרטבי הבסיס, במיוחד בבישול ביתי :)
אף פעם לא נמאס מרוטב עגבניות

ואם קצת נמאס לך, תשפכי פנימה מיכל של שמנת אלפרו לבישול, זה יעשה ת'עבודה
 

marx04

New member
בישול ברוטב עגבניות הוא מאד נפוץ בכלל

שלום אלין,

עגבניות הן מוצר מאד בסיסי במטבחים של עמים, מדינות ועדות שונים ורבים, הן במטבח טבעוני, הן בצמחוני והן של אוכלי כל.
באופן אישי אני מאד אוהב עגבניות, כך שאף פעם לא נמאס לי מהן.
להיפך, אחרי יום-יומיים בלי עגבניות (וזה קרה לי לא פעם בחו"ל), אני חש ממש בחוסר בעגבניות ומרגיש צורך עז לאכול עגבניות.

יחד עם זאת, בהחלט ניתן לגוון ולבשל גם ללא עגבניות.
רוטב פטריות הוא אפשרות אחת. הנה דוגמא (אבקת מרק העוף במתכון היא פרווה, ללא עוף).
אפשרות שניה היא שימוש בבצל, שום ותבלינים נוספים כבסיס טעם חזק לתבשילים שונים (בד"כ מטגנים/מזהיבים אותם, יחד עם זנגביל, זרעי כמון או כמון טחון, פלפל חריף ירוק ועוד).
אפשרות שלישית היא שילוב של עשבי תיבול ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע וכו') במנה. הנה מתכון לאורז פרסי ירוק.
אפשרות רביעית היא מי/חלב קוקוס כבסיס לרוטב בסגנון הודי/דרום-אסייתי. הניחוח של קוקוס עם זרעי הל, כורכום, שום, פלפל שחור ומסמר ציפורן יכול לקחת אותי בדמיוני לאי זנזיבר או לאחת ממדינות דרום-אסיה.

ואלה רק מספר אפשרויות ששלפתי מהראש ברגע, על בסיס מה שאנחנו מבשלים בבית.
אפשר לחפש ולמצוא באינטרנט עוד אפשרויות רבות מאד לתיבולי מתכונים ולרטבים.

בברכת שבת שלום,

אורי.
 

marx04

New member
סליחה, תיקון - הכופתאות צמחוניות

שלום לכולם,

מתנצל על הטעות - הכופתאות צמחוניות. יש בהן ביצים.
הנה קישור למתכון. אני מניח שמי שירצה יוכל להציע כאן הצעות לטבעונן.
הכופתאות מבושלות ברוטב (לא מטוגנות ולא אפויות), והן סופגות המון רוטב.

בברכה,

אורי.
 
למעלה