הפסקת אש כן או לא, אבל העבודה נמשכת

yaelmmmmm

New member
הפסקת אש כן או לא, אבל העבודה נמשכת

החלטתי לשתף אתכם בחשיבה שלי על תפקידים בעולם השירות בהתפתחות הקריירה. זוהי סדרה של טיפים- מוזמנים להגיב, לסתור ולשאול!

בתי הבכורה משתחררת עוד מעט משירות לאומי. כששאלה אותי על 'איפה לעבוד', ייעצתי לה בחום ללכת להיבחן בסלקום / אורנג' / פלאפון (מחילה ל- HOT, לפעמים נותנים שם שירות לערוצים קחחחחח).
למה בעצם?
שירות = הבנה של בני האדם על כל הרבדים. פסיכולוגיה / ייעוץ זהו מקצוע... שירותי.
תפקידים של שירות במוקדים או ב- corporate מחנכים אותנו להתנהלות מסויימת. למשל, עבודה עם מספר מסכים במקביל. אתם מתקשרים בטלפון לקבל אישור מהאחמ"ש, ובאותו זמן הלקוח על הקו, ובאותו זמן מתקבל מייל עם תלונה, ובאותו זמן מופיעה קריאה לטכנאי וכן הלאה.
בנוסף, עבודה עם רגשות קשים. הלקוחות זועמים, צועקים, מאיימים, כואבים... לגלות אמפטיה במקומות האלה זה סופר קשה!
התמודדות אסרטיבית ושימת גבולות. אנחנו יודעים שחינוך זה אהבה + גבולות. איפה שאין גבולות- לנו לעצמנו וגם לאחרים, 'עושה חיים קשים'.
זו התמודדות לא פשוט בכלל עם הממונים עליכם! ועם הפוליטיקה של הממונים עליכם. באמת לא פשוט.

כל המיומנויות האלה (ויש עוד) בונות לנו את התשתית לעבודה בכל ארגון ומול כל מנהל. כשלומדים בשירות, מגיעים רחוק.

הנה לכם מקרה:
שרית עבדה בקופת חולים בבת ים, אך רצתה לעבור לתל- אביב, ליד הבית. נודע לה שמוקם סניף חדש בתל- אביב, והיא גם מכירה את המנהל המתעתד לנהל אותו. מנהלת הסניף, מתוך שיקולים שונים, רצתה ששרית תמשיך לעבוד בבת-ים. אך גם מנהל הסניף העתידי רצה אותה אצלו.
הריב בין המנהלים (על שרית) היה קולני ולא נעים. מנהל המרחב קרא לשרית ואיים עליה שתפוטר 'אם תמשיך ככה'.

מה הייתם מייעצים לשרית לעשות כדי שלא תפוטר?

nofi1456

New member
טוב...כמה דברים

הבת שלך משתחררת משירות לאומי? למה לא יעצת לה לעבוד בעבודה מועדפת? המענק קרוב ל-10 אלף ש"ח...באמת שווה!
היא יכולה לעבוד בעבודות בעלות אופי של שירות לקוחות (בית מלון/תחנת דלק) או מפעלים,חקלאות וכו'..

אין ספק שכאשר עובדים בשירות לקוחות, לומדים הרבה, מכירים הרבה, ומתפתחים הרבה. בהחלט רוכשים הרבה מיומנויות לעתיד וניסיון עם אנשים.

בקשר למקרה עם שרית, לא ברורה לי הסיטואציה.
הרי, אם שני מנהלים רבו עליה, סביר שהיא אחת העובדות הטובות ואי אפשר להשיג הרבה כמוה..
אז למה מנהל המרחב איים עליה שהיא תפוטר "אם תמשיך ככה"?...למה הכוונה במילה "ככה"?
הריב הוא בין שני המנהלים, שרית לא באמת לוקחת בו חלק.
לכן לא ברור לי מה לייעץ לשרית, כשהיא לא באמת אשמה..

yaelmmmmm

New member
מועדפת זה מעולה! ברור...

ברור שמדובר על 'אחרי המועדפת', מעין עבודה סטודנטיאלית. אבל אכן המלצתי.
המקרה של שרית מאד אופייני לעובד שלא אשם בכלום, אבל מפוטר או סובל. היא עובדת מעולה ומביאה לסניף שלה המון כבוד.
למעשה, היא מנסה לרצות 2 מנהלים שיש להם אינטרסים מנוגדים: אחת רוצה שהיא תעבוד אצלה- תארי לך למשל מקרה קיצוני שבו עובדת מצטיינת הולכת והסניף פשוט מתייתם, וגם השני רוצה שהיא תעבוד אצלו כי הוא מכיר באיכויות שלה.
זה מאד אופייני לעובדי שירות...
איך היית מייעצת לה לנהל את התקשורת מול המנהלת שלה עכשיו? כשהמנהלת מרגישה ששרית ממש 'בגדה' בה?

nofi1456

New member
עדיין..לא הגיוני שהיא תפוטר

המקרה האופייני של "עובד שלא אשם בכלום - מפוטר" לא תקף במקרה הזה כי לא קרה משהו רע.. להפך, כל אחד רוצה את העובדת הטובה אצלו.

איך הייתי ממליצה לשרית להתנהל? נטו ליהנות מההפקר..
יש המון שיקולים ב'איפה לעבוד'.. תחת איזה מנהל היא מרגישה יותר בנוח, איפה ישלמו לה יותר טוב (היא יכולה לדרוש העלאה), מה יותר קרוב לה לבית, איפה השעות יותר נוחות, איפה יהיו פחות/יותר לקוחות..
היא יכולה לכוון את התנאים לטובתה, גם ככה יקבלו אותה בכל מקום..

אני חושבת שזה מאוד לא בסדר מצד המנהלת לראות בזה בגידה..מה היא מצפה? ששרית תישאר באותו מקום כל החיים בלי להתקדם? אוקיי...אז נגיד שהמנהלת גידלה אותה ולימדה אותה על המקצוע וכו'...שתיתן לה לפרוש כנפיים ולהצליח בדרכה..אני הייתי כועסת אם המנהל שלי היה עושה לי את הסצנות האלה..

לגבי המקרה של שרית

זה תרחיש לא נדיר, במיוחד בקרב מנהלי מרחבים ודומיהם, שלא תמיד מודעים לעובדות + נוטים לפרש קטעים כאלו כחתירה תחת סמכותם. בלא מעט מקרים זה קטע של אגו - היא רוצה לעבור קרוב לבית שלה, אבל מבחינת מנהל המרחב "מי היא שתחליט על דבר כזה", כשמבחינתו יותר קל לו ליפול על עובדת זוטרה מאשר על המנהלים.

אגב - במקרים כאלו באמת פחות מקובל לפנות ישירות למנהל השני, היה יותר חכם מצד שרית אם הייתה פונה למנהלת משאבי האנוש של המרחב או אפילו ישירות למנהל המרחב, ומציגה את המצב בצורה עניינית. בנוסף, ממה שנמסר נראה שייתכן שהנושא בוצע מאחורי הגב של המנהלת הנוכחית שלה וזה עוד דבר שצורם במקרים כאלו, כשגם כאן יש לעיתים קטע של אגו.

עדיף להיות חכמים ולא צודקים, זה כלל שתקף בהרבה מקומות ולא רק בכביש.

יעל - ברוכה הבאה לפורום

לגבי בתך - אני הייתי ממליצה לה לחשוב קודם: מה המטרה שלה בחיפוש עבודה? במקרה של עבודה ראשונה אחרי שירות לאומי/צבאי, המטרה לרוב שונה מאשר בשלבים אחרים: יש את מי שמחפשים לחסוך לטיול הגדול ו/או ללימודים, יש את מי שרוצים לעבוד "בינתיים" כדי שתהיה תעסוקה ופרנסה בזמן שבוחנים את התוכניות לעתיד, יש את מי שמחפשים עבודה שתתאים להם גם אחרי שיתחילו ללמוד (כשכאן נכנס שיקול נוסף - האם מעבר דירה לקרבת מקום הלימודים ישפיע על המשך העבודה או לא) - כל אלו פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון.

למעלה