הפסקת האש נמשכת כמתוכנן

gershon17

New member
הפסקת האש נמשכת כמתוכנן

קסאם שביעי בשבעה ימים של הפסקת אש - קצב של אחד ליום, רק טיפה יותר נמוך מהקצב לפני חודש וחצי למשל. צה"ל כרגיל לא עושה מאום, כי דמם של תושבי מערב הנגב לא מעניין אף אחד. הברחות הנשק נמשכות באין מפריע. העיקר שאולמרט ופרץ זחוחים.

טשאפק

New member
הופתעתי מן הניסוח של הכותרות בווינט

בדף הראשי: "שבוע לשקט: הקסאם השביעי". במאמר עצמו: "קסאם שביעי מאז פרוץ השקט". חשבתי שמדובר בניסוח ציני, שלדעתי לא הולם את מדור החדשות, אבל המילה "שקט" לא היתה צינית. בגוף הכתבה נאמר "אכן היה זה אחד השבועות השקטים שידעו יישובי הדרום לאחרונה". אם מישהו יירה רקטה מדי יום על בניין המערכת, עדיין יתואר הדבר במונחים דומים? נאום אולמרט בשדה בוקר עזר ללא ספק להשגת עיתונות חיובית. למד משהו מן האתרוג הנם.

טשאפק

New member
אגב, ההברחות הן חלק מהפסקת האש

נאמר בהכרזה של אבו מאזן, שלא יחפרו מנהרות חדשות. לא נאמר שלא ישתמשו במנהרות הישנות.

gershon17

New member
גם הקסאמים הם תגובה לגיטימית

"להפרות הפסקת האש בגדה". נכון שהפסקת האש מעולם לא היתה אמורה להיות בגדה, אבל נו מילא. אפילו בקומונה של יוסי שוורץ אפשר למצוא אנשים שמאשימים את ישראל בהפרת הפסקת האש. טוב, אפילו זו מילה קיצונית. חשבתי שהפסקת האש אמורה לכלול גם הפסקת הברחת הנשק. בעצם, אם הנשק מועבר לעזה בידיעה מלאה של אבו-מאזן והחמאס, הרי שלא מדובר בהברחה אלא ביבוא, ואכן הפסקנו את הברחות הנשק. העיקר שדנים ברצינות להרחיב את הפסקת האש גם לגדה. הגיע הזמן שגם משם ירו קסאם ביום כדי לסמל את פריצת השקט.

gershon17

New member
איזה מזל שאולמרט ראש ממשלה

שר הבטחון והשר לבטחון פנים ביקשו היום בישיבת הממשלה אישור לירות בפלסטינאים שעומדים לבצע פיגוע או לשגר קסאמים. הם לא קיבלו. מעניין אם מותר להפעיל את מערכת צבע אדום, או שגם זה אסור - כדי שהפגיעות של הפלסטינים בזמן הפסקת האש יהיו מקסימליות.

טשאפק

New member
אני תוהה ביני לביני

אם העובדה שהקסאמים שנורו לאחרונה נחתו ברובם בשטחים פתוחים היא מקריות גרידא, או שיש איזה תכנון. הרי מול פצועים והרוגים, בשלב זה, אפילו אולמרט לא היה יכול להבליג ואפילו ווינט לא היה קורה לירי "הפרה קטנה". אז אולי הם לא מתאמצים כרגע לכוון, וכשיעבור קצת זמן ונתרגל למנת האש היומית, יגבירו את המינון.

gershon17

New member
זה לא הגיוני

אם יורי הקסאמים היו הגיוניים, הם לא היו יורים קסאמים בכלל. זה היה מסיר את הלחץ מעל הרשות, מאפשר לה להתחמש מאד ואז לפצוח בפעולות מזיקות בהרבה מאשר הקסאמים. אין שום הגיון בירי הקסאמים מאז ההתנתקות - הרי בלי ירי הקסאמים, ההתכנסות היתה נדונה ברצינות רבה - למרות לבנון. אני לא מבין למה הפלסטינים יורים קסאמים, אולי זה עניין של כבוד - אין לי מושג. אני רק יודע שממשלת ישראל הורתה לצבא לא לירות בפלסטינים שיורים טילים, גם אם ממש רואים אותם עושים את זה.

gershon17

New member
ברור שהסכימו להפסקת אש

פעולות צה"ל פגעו בהם, ועכשיו הם יכולים להמשיך בהתחמשות ובירי בלי שצה"ל מפריע להם. אתה מתפלא שהם רוצים עכשיו גם הפסקת אש בגדה? צה"ל יפסיק להפריע להם והם ימשיכו כרגיל - מי לא ירצה הפסקת אש כזו?

טשאפק

New member
אני אומר בפשטות

שאם הפחתת כמות האש נראית להם כצעד הגיוני כרגע, אז ייתכן שגם הורדת הדיוק כך, ולכן רוב הרקטות שנורו מאז ההכרזה על הפסקת האש פגעו בשטחים פתוחים. זו רק אפשרות.

למעלה