הפסקת הדיאטה (חלקית)

הפסקת הדיאטה (חלקית)

שלום לכולם, לאחר כארבע שנים של דיאטה החלטנו לנסות להחזיר את תומר לתזונה רגילה, כך שהיום אוכל מאכלים גלוטניים ואנחנו משתדלים לשמור על נושא הקזאין. ההחלטה נבעה מהעובדה שתומר, שהיה אוכל בעיקר שניצל (והפך את הדיאטה לקלה יחסית עבורנו) פיתח תאבון ומגוון מוצרים רחב יותר והתחיל לאכול (ולפעמים לחטוף) דברים "אסורים". כ"פרס" על הפסקת הדיאטה קיבלנו בחזרה את העצירות (לפחות עכשיו אנחנו יודעים מה בוודאות עזר להפתר מהעצירות), אבל יחד עם זה תומר כל הזמן חולה. אני לא זוכרת חורף כמו העונה הנוכחית שבו הוא יומיים בבה"ס ושבוע בבית. אז נכון שהדיאטה הופסקה במועד קצת בעייתי (והוא לא היחיד שחולה בבית), אבל אני שואלת את עצמי... יתכן שיש קשר? אשמח לתובנות... דורית

ייתכן שיש קשר

אכילת דברים שאנחנו לא בנויים לאכול היא הכנסת גורם חדש למערכת כאוטית שמווסתת את עצמה (ראי הסבר מפורט יותר במאמר על NEANDERTHIN). את לא יכולה לצפות מראש את התוצאות. סביר בעיניי שמערכת החיסון מגיבה לנוכחות הגלוטן ולכן ההתמודדות עם דברים אחרים כמו פתוגנים של מחלות קשה יותר. דורון ש הביא כאן לא מזמן לינק מעניין על צליאק שהיא בעצםנ מחלה אוטו אימונית. אני מציעה לפחות להקפיד על אנזימים.

תמי, תודה

האמת היא שאנזימים לא היו אצלנו בשימוש בעיקר כי המזון של תומר היה מצומצם ובגבולות הדיאטה. כנראה שהגיע הזמן לנסות. דורית

למעלה