הפסקת הנקה - איך???

ענת59

New member
הפסקת הנקה - איך???

ביתי בת חמישה חודשים ואני מתכננת להפסיק להניק כשתהיה בת חצי שנה. עד היום היא ינקה מלא, כאשר בחודש האחרון טעמה תחליף חלב כדי לראות שהיא מוכנה לאכול . רציתי לדעת איך להפסיק להניק (כי אני מרגישה שהגיע הזמן...) בהדרגה מבחינתה ולא בבת אחת, וכמובן כך שלי לא יווצר גודש או פתאום חוסר. בדרך כלל אני מניקה אותה ב - 6 או 7 בבוקר, בשתי הארוחות הבאות אני מחוץ לבית והיא אוכלת חלב שלי שאוב, בדרך כלל 150 לארוחה. אני מגיעה הבייתה בסביבות 3 בצהריים ועד 8 בערב מניקה 3 פעמים. בלילה היא כמה לעוד ארוחה בין 2 ל 4 זה משתנה. אני שואבת בדרך כלל בערב לפני שאני הולכת לישון, בבוקר מוקדם ובצהריים. האם נכון להתחיל להחליף לה את הארוחות בהן אני לא נמצאת לתחליף חלב? והאם להפסיק לשאוב בצהריים? תודה

גמילה מהנקה

זה נהדר שאת מקדישה זמן ומחשבה לתכנון נושא הגמילה. גמילה הדרגתית, תוך הקשבה למסרים של הגוף שלך, מונעת סיבוכים כמו גודש ודלקת בשד. אם אין תאריך נוקשה לסיום הגמילה, הכי טוב זה לא לתכנן לגמרי את תהליך הגמילה, אלה לבחון בכל שלב את ההמשך. האם כדאי להתחיל עכשיו להחליף ארוחות מחלב אם לתמ"ל ? זה כמובן תלוי בתכניותייך האישיות, אבל ההמלצה הכללית היא לחכות לגיל חצי שנה עד לחשיפה של מערכת העיכול של התינוקות לחלב פרה, כי בגיל חצי שנה מערכת העיכול שלהם הרבה יותר בשלה. זה גם הגיל של התחלת פירות וירקות, ויתכן שמהר מאוד תוכלי להפסיק לשאוב. יתכן שיהיה לך יותר קל בשלב שבו את רק מניקה ולא שואבת. אם כן, אפשר לעצור ולראות את מתאים לך הנקות בוקר ערב/לילה. זה הרבה יותר נעים בחורף להניק בלילה מאשר להתעסק עם בקבוקים! ואפילו הנקה או שתיים ביממה ימשיכו להגן מפני וירוסי החורף. לא פעם אני שומעת מאימא שמשלבת שבזמן מחלה התינוק שלה מסרב את הבקבוק ורק יונק, ושהיא כל כך שמיחה שלא גמלה אותו לגמרי. בכל שלב של הגמילה את יכולה להשאיר את ההנקות שכיף לך איתם, ולהוריד את השאר. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה