הפסקת הנקה

הפסקת הנקה הילדה קצת פחות משלושה חודשים, ובגלל שאני אמורה לחזור לעבודה חשבתי להפסיק את ההנקה, הילדה לא הכי אוהבת את המטרנה אבל היא גומרת את 130 סמ"ק, הבעיה אצלי שאני לא יודעת איך למנוע אצלי את החלב, קשרתי מיד בצאת השבת חזק את החזה ותחושה לא נעימה (כאב שנסבל)
יש דרך יעילה שאני לא מכירה להתמודד עם הבעיה שלי?
תודה רבה

הפסקת הנקה שלום לך,

הנקה היא התזונה הטובה ביותר עבור תינוק, עד גיל חצי שנה בלעדי ומשרד הבריאות ממליץ עד גיל שנה בשילוב עם מוצקים. הגוף יודע לייצר חלב ועושה זאת בצורה טבעית. לכן, כשאנחנו רוצים להפסיק את הייצור צריך לעשות זאת בהדרגתיות ולא בבת-אחת והחלב לא מפסיק להיווצר ביום.
הנכון לעשות הוא להתחיל להוריד הנקה אחת פעם בכמה ימים ולתת לגוף ולתינוקת להתרגל לשינויים.
במידה ויש גודש יש לטפל בגודש, ע״י קומפרסים קרים, עיסוי במקלחת עם מים חמימים, יש אפשרות לשים כרוב מס׳ פעמים ביום. ולתת לטבע לעשות את שלו בהדרגה.
בהצלחה.

דחוף יש לי כאבים כנראה בגלל גודש ושמתי עלי כרוב אבל הכאבים ממשיכים, לא ידעתי שצריך להפסיק בהדרגה

גודש קחי משכך כאבים (הכי טוב נורופן כי הוא גם נגד כאבים וגם אנטי דלקתי), סחטי מעט חלב במקלחת או שתשאבי עד להקלה בלבד. המשיכי עם הכרוב. במידה ויעלה לך החום ולא יעבור תגשי לרופא.

משה 141

New member
הפסקת הנקה היי
אישתי לקחה פורמולות הומאופתיות שרכשה בראשונים פארם שממש עזרו לה

עדיין לא עבר לי לגמרי אבל הרבה יותר קל לי, ואולי מחר או מחרתיים כבר אצא לעבודה.
אני אישית לא מאמינה בתרופות הומאופתיות,
אבל בכל מקרה תודה לך.

למעלה