הפסקת הנקה

yarden75

New member
הפסקת הנקה

שלום יש לי תינוק בן חמישה וחצי חודשים. אני מעוניינת להפסיק להניק במשך היום, מעוניינת להמשיך ולהניק רק בבוקר ובערב, לפני השינה. הסיבות: ניסיתי לתת מוצקים , אבל נראה לי שזה היה מעט מוקדם מדי ולכן הפסקתי. נראה לי שאין לי מספיק חלב מאחר והתינוק החל להתעורר בלילה, לאחר שכבר היה ישן לילה שלם. רוב הפעמים מספיק מוצץ והוא ממשיך לישון, אבל לפעמים הוא מבקש לינוק. מבקשת לדעת איך מפסיקים להניק בהדרגה ומשלבים בקבוק. תודה רבה!

שינויים בשינה

אני מבינה שאת חושבת שאין לך מספיק חלב מכיוון שהתינוק התחיל להתעורר בלילות - תינוקות משנים את דפוסי השינה/התעוררות שלהם הרבה פעמים במהלך החודשים הראשונים לחייהם ולא תמיד ניתן לדעת את הסיבה המדוייקת לכך. אחרי חמישה וחצי חודשים של הנקה מוצלחת, ואם התינוק בדרך כלל מרוצה ונינוח ועולה היטב במשקל,רוב הסיכויים שהסיבה להתעוררות היא לא חוסר חלב. יכול להיות שמשהו אחר מציק לו או שהוא רוצה את קירבתך גם בלילה. אפשר להקל על הלילות ע"י הנקה בשכיבה ולינה באותו חדר עם התינוק, כך שכשמתעוררים לא צריך ממש לקום ולצאת מהשינה. לגבי מוצקים - לפי המלצות משרד הבריאות יש להתחיל לתת מוצקים בגיל חצי שנה, אך כמובן שיש תינוקות שגם בגיל זה לא יהיו בשלים. כל הכבוד לך על כך שהיית ערנית לכך שהוא עדיין אינו מוכן למוצקים והפסקת לנסות - יכול להיות שבעוד כמה שבועות זה כבר יילך יותר בקלות.

למעלה