מצטערת בשבילך כל כך
מצטערת בשבילך כל כך שאת נאלצת לעבור את זה,
הייתי שם לפני 8 חודשים, צ'יפ גנטי לא תקין והפסקת הריון בשבוע 25.
הימים האלה מקבלת הבשורה הנוראית ועד הלידה הם ימי ביניים מאוד קשים,
ימים שאני לפחות התרכזתי בהם רק בפן הטכני של מה שצפוי לי,
רק אחרי הלידה אפשר באמת לנסות ולהתחיל לעכל.
מפרטת לך בסעיפים את מה שעבר עליי-
ועדה להפסקת הריון- לפני תהליך הלידה צריך לעבור ועדת הפסקת הריון, בגלל השבוע המתקדם יש צורך ב"ועדת על", היא לא מתכנסת בכל בי"ח אז צריך לברר איפה יש קרוב אלייך ולקבוע תור.
אני את הועדה ביצעתי ברמב"ם, במקרה שלנו היועצת הגנטית המקסימה עזרה לנו בתיאום התור, יש מי שאת בקשר איתו מבי"ח שיוכל לעזור בזה?
לגבי הועדה עצמה- מגיעים עם כל המסמכים, בהתחלה יש שיחה עם עו"סית, במקרה שלנו היה מאוד מיותר, קיבלנו איזה נאום ש"טוב שגילינו את זה עכשיו", אחרי העו"סית ממתינים לועדה עצמה, בועדה חברים בערך 5 רופאים, נשאלנו אם אנחנו מבינים את משמעות ההחלטה ענינו שכן וחתמו לנו על הטפסים.
האשפוז עצמו- את הלידה עצמה ביצעתי בכרמל, תיאמתי איתם את הגעתי מראש והם דאגו לאשפוז בחדר נפרד במחלקת נשים- ממה שאני מכירה ברוב בתי החולים זה הנוהל, אבל עדיין כדאי לברר מול מאיר שהם נוהגים ככה. האשפוז הנפרד מאוד מקל.
זריקה להפסקת הריון- מתבצעת כמו בדיקת מי שפיר, אמורה לקחת כ-10 דקות ולא לכאוב פיזית. נפשית זה כבר סיפור אחר... לי באופן אישי גם הכאב הפיזי היה חזק יותר ממי השפיר, לדעתי בגלל ההשפעה הנפשית.
ציטוטק- אחרי הזריקה להפסקת הריון קיבלתי ציטוטק לנרתיק כדי להתחיל בהשראת הלידה, אצלי הוחלט על כדור כל 6 שעות. רק שעה בערך אחרי המנה השנייה של הציטוטק התחלתי להרגיש כאבים, בהתחלה עמומים כמו כאבי מחזור והלכו והתגברו.
משככי כאבים- במקרה שלי זו היתה לידה ראשונה כך שהצוות ציפה לתהליך ארוך ולא שמחו לתת לי הרבה משככי כאבים, התחילו מאקמול ואופטליגין שלא עזרו בכלל ורק אחרי שבעלי רב עם האחיות קיבלתי עירוי עם תרופה חזקה שעזרה לי (לא זוכרת את שמה..). העברתי לילה עם צירים מאוד כואבים, הרבה משככי כאבים ובסוף ילדתי כ-12 שעות מתחילת הצירים. (לי עזר לעשות מקלחות חמות בזמן הצירים).
כדורים לייבוש חלב- בשבוע זה כדאי לקחת כדורים לייבוש חלב, נקראים דוסטינקס, את הכדורים צריך לקנות באופן עצמאי אז כדאי לבקש מרשם מראש, כדאי לקחת את הכדור בסמיכות ללידה כמה שניתן כדי שהיעילות תגבר.
להביא לבי"ח- כדאי להביא בגדים נוחים, תחבושות עבות או תחתונים סופגים שמיועדים לאחר לידה וגם אוכל ושתייה עבורך ועבור מי שיהיה איתך.
נושא קשה נוסף שיעלו בפנייך הוא לראות את העובר וקבורת העובר, לאחר הלידה תוכלי להחליט אם את רוצה לראות את העובר אני חשבתי על זה זמון והתלבטתי ורק אחרי הלידה החלטתי שאני רוצה לראות, לא מתחרטת על כך.
לגבי קבורה- ניתן לבקש שבי"ח ידאג לקבורה בעצמו או שתרצי להיות שותפה. אני בחרתי לתת לבי"ח לטפל בזה, הרגשתי ועדיין מרגישה שזה היה גדול עליי נפשית.
כתבתי הרבה על הפן הטכני, ואחרי זה שולחת לך חיבוק גדול, זו חוויה קשה מאוד. וכל כך עצובה.
מוזמנת להמשיך לשאול ולהתייעץ בכל דבר.