הפסקת הריון

דפנה1101

New member
הפסקת הריון

שלום,
אני בת 42, (יש לי ידלים ב"ה) כרגע אני בהריון בשבוע 21.
ביצעתי בדיקת מי שפיר בגלל גיל ובגלל סיכון מוגבר לתסמונת דאון. (יצא 1 ל-7 בסקר שליש ראשון) .
לצערי קיבלתי תוצאות ראשונות בבדיקת פיש כי העובר סובךל מטריזומיה 21 (תסמנת דאון). נאמר לי כי קיים אחוז בודד לתשובה שונה אם נחכה לתוצאות בדיקת הקריוטיפ. בעלי ואני החלטנו להמתין לתוצאות הבדיקה הסופית. אני צריכה לקבל אותה היום או מחר.
רציתי לדעת מתי אפשר לבצע גרידה וומתי מתחילים הליך של לידה שקטה. קשה לי מאוד לדבר על זה אבל הבנתי שמאיזהו שלב מזריקים זריקה לעצירת הדופק של העובר. מישהי יודעת ממתי מזריקים את הזריקה? אני מאוד מקווה שלא אגיע לשלב הזה.

ועוד שאלה לגבי ביטוח לאומי. למי שיודעת הבנתי כי ניתן לקבל חופשת לידה. אני שבורה לגמרי ולא רואה את עצמי חוזרת לעבודה לאחר שבוע מחלה. הבנתי שמקבלים משבוע 22 חופשת לידה. האם זה מותנה בהליך שך לידה שקטה או שגם בהליך שלגרידה זה תופס?
מישהי עברה גרידה בשבוע 22 + וקיבלה חופשת לידה?
כואב לי הלב שאלו השאלות שאני שואלת. כ"כ חלמתי על תינוק.

דפנה.

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדן ההריון הצפוי

גרידות מאוחרות ניתן לבצע בחלק מבתי החולים עד שבוע 23- בקפלן ובסורוקה.
באסף הרופא אפילו עד שבוע 24 לפי מה שאני זוכרת.
אני מקווה שנשים נוספות תכתובנה פה לגבי בתי חולים אחרים.

זריקה לעצירת הדופק של העובר- אני לא בטוחה לגבי השבוע. נדמה לי שמשבוע 22. שוב- מקווה שהנשים פה תוכלנה לכתוב דברים מדוייקים.

לגבי הביטוח הלאומי- אני לא יודעת לענות. מקווה שהם לא עושים איפה ואיפה.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

פנדה28

New member
משתתפת בצערך על האובדן הצפוי

אני יכולה לענות לגבי אסף הרופא -
אפשר לעבור שם גרידה עד שבוע 23+6.
קודם עוברים ועדה להפסקת הריון -התורים ארוכים, יכולים לקבוע גם לעוד שבועיים..
אם תאריך הגרידה יוצא אחרי שבוע 22 עושים כמה ימים לפני הגרידה את הפסקת הדופק.
לגבי ביטוח לאומי - משבוע 22+1 מגיעה לך חופשת לידה. גם אחרי גרידה. בבי"ח את יכולה לדבר עם העובדת הסוציאלית כדי להבין יותר מה צריך לעשות כדי לקבל.

הנה הפרטים של הועדה, מתכנסת 3 פעמים בשבוע, מציעה לך לקבוע כבר מחר, גם אם את מתלבטת לגבי איפה לעבור את התהליך -
http://www.assafh.org/SocialService/TerminationOfPregnancyCommittee/Pages/default.aspx

שולחת לך חיבוק

משתתפת בצערך על האבדן

מוסיפה, ומניחה שיש מי שתכתוב מנסיונה (אני קראתי כאן בנושא), שבשבוע כזה סביר שיווצר חלב, ולכן את צריכה לדאוג לקבל מרופא נשים מרשם לכדורי דוסטינקס ולקנות מראש.

מקווה שמישהי כאן תדע לענות

האבדנים שלי היו בשבועות מוקדמים, ואת כל ילדי הנקתי, כך שאני כותבת לך שלא מנסיוני אלא משמיעה וקריאה. העליתי את הנקודה שרבות אינן מודעות לה מראש, וכנראה גם הרופאים אינם מדגישים מספיק, כדי לחסוך לך עוגמת נפש נוספת על הבור שבלב.
לא בטוחה האם שיטות סבתא כגון הנחת עלי כרוב ושתיית תה מרווה ונענע תעזורנה בתוספת סחיטה קלה של השד, וחלילה שלא תתפתח דלקת בשד.
מציעה להתייעץ ביועצת הנקה אם לא תקבלי כאן תשובות לגבי ייבוש טבעי, וברופא/ת נשים לגבי הכדורים. מצרפת קישור לעלון לצרכן אודות דוסטינקס.
&nbsp
http://www.pharmaline.co.il/images/newsletterregistration/pfizer/2013/231213/dostinexpatient.pdf

פנדה28

New member
היי

בהתייעצות עם יועצת הנקה אני יבשתי את החלב עם עלי כרוב וחליטות מרוה ונענע (שבוע 22). לקח כשבוע עד שהתייבש.
בדיעבד אני חושבת שעדיף לקחת את הכדורים ליבוש ולחסוך את ההתעסקות הזאת בתקופה הקשה ממילא..

שירהד1

Member
מנהל
לגבי ייבוש החלב-

כל אחת וההעדפות שלה- יש כאלה שתעדפנה את הדרך הטבעית ויש כאלה שתעדפנה את השימוש בכדורים. באופן אישי- אני בעד השימוש בכדורים. קל, פשוט ומהיר. בתוך כל ההליך המורכב והנוראי של הפסקת ההריון- עוד להתעסק עם ייבוש החלב?- נראה לי יותר מדי. זו כמובן עמדתי בלבד, ויש להתייעץ לגבי העניין עם הרופא/ה שלך.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

עליי לא משפיעים כל הטריקים הטבעיים

אבל ייתכן שאני חריגה בעניין הזה.

היו לי 2 הפלות שאחריהן סבלתי מגודש מטורף (שבוע 21 ושבוע 13). בשתיהן ניסיתי בהתחלה שיטות טבעיות ובשתיהן לקחתי דוסטינקס כ-4 ימים אחרי ההפלה וגם אז לקח עוד כ-3 ימים עד להטבה במצב הגודש.
היתה לי עוד הפלה בשבוע 13 שבה לקחתי דוסטינקס כ-12 שעות אחרי ההפלה. במקרה הזה הרגשתי שהחלב מתחיל להיווצר, אבל לא הגעתי למצב של גודש.

EcoT

New member
הי דפנה צר לי כל כך לשמוע!

אני בדיוק עכשיו באמצע התהליך. הייתי במצבך לפני שבוע וקצת. בחמישי, בתום שבוע 20 קיבלתי הודעה שיש משהו לא תקין בצ'יפ. ביום שני עליתי ליעוץ וחמישי כבר ועדה באסף הרופא. בחמישי הקרוב 17/5 צפויה ההפסקת דופק ו ב 21/5 הגרידה. אני אהיה בשבע 22+6 וזכאית לחופשת לידה ולכל הזכויות של יולדת.
בגלל השבוע הכניסו אותי לוועדה מהר אז אם תתקשרי יתנו לך תור בהקדם.
אם את רוצה אשמח לדבר איתך בטלפון

משתתפת בצערך על האובדן הצפוי

אני חושבת שענו לך על רוב השאלות.
לגבי הזריקה אני חושבת שזה גם תלוי בי"ח. בשבוע 20+5 לא קיבלתי זריקה, אבל נשים אחרות כתבו כאן שבבתי חולים אחרים הן קיבלו זריקה בשבוע 20.
גם הנוהל לגבי לידה שקטה משתנה בין בתי החולים השונים. אני ילדתי במחלקת נשים בעוד שנשים אחרות שילדו בבתי חולים אחרים, עברו לידה שקטה בחדר לידה על אף שהיו בשבוע 20

עניתי בהודעה נפרדת לגבי עניין החלב, אבל מרחיבה כאן שהחלב היה אחד הדברים ששברו אותי לחלוטין פיזית ונפשית.

למעלה